duminică, 24 mai 2015

"Iluziile" lui Sorin Cotlarciuc au fost lansate la BCU Iaşi !



„Iluzii, doar iluzii...” este a şaptea carte scoasă pe piaţă de Sorin Cotlarciuc, după Faţa nevăzută a lumii, Lumea pe clape de rondel, Delicatese umoristice, Inflexiuni lirice, Pelerinul şi Meandrele destinului. Medicul stomatolog Sorin Cotlarciuc este poet şi epigramist, cu multe volume de valoare care au văzut deja lumina tiparului, dar este şi popicar veteran la campionii de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi practicant al jocului de fotbal în echipa, trecută de prima tinereţe, din Dealul Copoului. La 64 ani, Sorin Cotlarciuc, care este directorul revistei "Surâsul Bucovinei" şi al Festivalului Internaţional de Umor de la Vama, din judeţul Suceava, şi-a lansat ultimul volum menţionat sâmbătă, 23 mai 2015, la Sala B.P.Haşdeu din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iaşi, într-o manifestare moderată de Liviu Papuc şi care a făcut parte dintr-o acţiune organizată de „Societatea pentru cultură şi literatură română în Bucovina” – Filiala Iaşi, împreună cu Cenaclul „Nectarie” din Vama – Suceava. La ediţia a LXIII-a din „Amiaza culturală buvovineană” de la BCU Iaşi au mai fost prezenţi binecunoscuţii Emilian Marcu, Valeriu Stancu, Horia Zilieru, Mihai Batog Bujeniţă, Mihai Ghenghea, Dan Teodorescu, Vasile Diacon, Gheorghe Bălăceanu, Nicolae Stancu, Eugen Deutsch, Vasile Vajoga, Vasile Lupaşcu, Rodica Rodean, colegii de la echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi (Nelu Herman, Aurel Roiu, Mihai Chilaboc) şi arbitrul internaţional Gheorghe Zăgreanu, iar actorul Emil Gnatenco a recitat din poemele lui Sorin Cotlarciuc.
Au vorbit despre opera lui Sorin Cotlarciuc poeţii Emilian Marcu, Valeriu Stancu şi Horia Zilieru, scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă şi jurnalistul Dan Teodorescu, câteva impresii consemnate fiind următoarele:
- Emilian Marcu: "Iluzii, doar iluzii este o carte îngrijită, frumos tipărită, iar poezia este una a provocării ! Sorin arată dorinţa sa de a scrie, iar cartea este suma trăirilor sale. Este o carte acidă, cu nuanţe polemice";
- Valeriu Stancu: "Făcând pe avocatul diavolului, pot spune că poemele sunt impecabile, dar adunate într-o carte ele nu m-au convins ! Îl găsim în carte pe umoristul Sorin Cotlarciuc, pe epigramistul Sorin Cotlarciuc, dar eu vreau să văd o carte numai a poetului Sorin Cotlarciuc. Deşi cartea e foarte bună, eu vreau să-l scutur puţin pe Sorin, pentru că a venit vremea ca o carte să vorbască prin ea însăşi ! Îl felicit pentru carte, tot ce am spus este din interiorul laboratorului";
- Horia Zilieru: "M-am hotărât de la o vreme să nu mai improvizez, deci am să citesc cuvintele mele din interiorul cărţii Iluzii, doar iluzii... Sorine, ai umor, iar în ecuaţie intervine inteligenţa !";
- Mihai Batog Bujeniţă: "În urmă cu cinci ani, Sorin Cotlarciuc era un modest începător, dar avea potenţial. Prietenii i-au spus lucrurilor pe nume, iar în timp scurt doctorul Cotlarciuc a intrat pe calea performanţei. În felicit pe Sorin Cotlarciuc, dragul nostru coleg de la Asociaţia literară Păstorel Iaşi !";
- Dan Teodorescu: "Sorin Cotlarciuc este un om al secolului XXI, cu multe activităţi literare, profesionale şi sportive la activ. Despre Sorin Cotlarciuc se ştie şi peste hotarele României şi în acest sens îi înmânez un articol al subsemnatului publicat în Agenţia de Presă "Aşii Români", cu sediul central la Nurnberg, în Germania şi un portret caricatural făcut de arh. Eduard Mattes, care trăieşte de mai multe decenii la Haifa, în Israel. Îi doresc viaţă lungă, succes şi sănătate, în toate activităţile pe care le întreprinde !".
Tot în cadrul manifestării de la BCU Iaşi, epigramiştii Vasile Vajoga şi Gheorghe Bălăceanu au trimis câteva "săgeţi" prieteneşti către Sorin Cotlarciuc, cel care a răspuns cu aceeaşi monedă, spre deliciul asistenţei.
Postul naţional TVR Iaşi a realizat şi un reportaj despre Sorin Cotlarciuc în cadrul "amiezii culturale bucoviniene" de la BCU, prin redactorul Cristian Donose, vizionat apoi şi pe micul ecran.
Cu siguranţă, „pana” scriitorului Sorin Cotlarciuc, bilele lansate în arenele de popice din România şi străinătate, precum Austria şi Germania, dar şi cleştele stomatologic al "Doctorului" îşi vor spune cuvântul şi pe mai departe. Să-i dorim mult succes !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu