joi, 21 mai 2015

Echipa de minifotbal a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, triplă cunună de lauri la nivel naţional


Echipa UAIC Iaşi, triplă campioană naţională

* Campionatul Universitar de Minifotbal - Banca Transilvania, editia a V-a, şi-a desemnat învingătoarea! Cea mai bună echipă angrenată în competiţia organizată de Asociaţia Student Sport s-a dovedit a fi cea a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Sub conducerea antrenorului Florin Nichifor, lector univ. dr. la Facultatea de Educație Fizică si Sport din Dealul Copoului, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi este singura universitate din Romania, calificată la cele cinci ediții de „Student Sport”  și câștigătoare a trei trofee naționale (2011, 2012, 2015).
Să menţionăm că, în perioada 18-21 mai 2015, zece universităţi din țară şi-au disputat la Cluj-Napoca titlul de campioană universitară la minifotbal. Timp de trei zile, la baza sportivă Club Transilvania au avut loc peste 20 meciuri între echipe din următoarele centre universitare: Bucuresti, Iasi, Arad, Cluj-Napoca, Brasov, Petrosani, Targu Mures si Baia Mare. Competiţia a fost una extrem de echilibrată, cu fotbal de cea mai bună calitate.
Cele zece echipe care s-au întâlnit la Cluj-Napoca au fost: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Petrosani, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, USAMV din Cluj-Napoca, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir din Bucuresti, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi si Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Tragerea la sorti „a trimis” Cuza în grupa A alaturi de: Universitatea Transilvania din Brasov, USAMV din Cluj-Napoca, Universitatea Petru Maior din Targu Mures și Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir din Bucuresti.
Jocurile din grupa au adus pentru UAIC Iași următoarele rezultate: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi - Universitatea Petru Maior din Targu Mures 8 - 1; Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi - Universitatea Transilvania din Brasov 1 – 1, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi - USAMV din Cluj-Napoca 0 – 0, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi - Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir din Bucuresti 10 – 1.
Din grupa A, UAIC Iași s-a calificat în semifinale de pe locul 2, cu 8 puncte (golaveraj: 19-3), primul loc fiind ocupat de Universitatea Transilvania din Brasov, cu 10 puncte.
Din grupa B s-au calificat, in semifinale, in ordine, Universitatea din Petrosani - 12 puncte și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad - 9 puncte. Pe locul 4 s-a clasat echipa Universităţii Gheorghe Asachi din Iasi, cu numai 3 puncte (golaveraj: 6-12).
In semifinale, Cuza a disputat un meci foarte dificil in compania studentilor de la Universitatea din Petrosani (favoriti la castigarea competitiei). In prima repriza, dupa nenumarate ratari ale iesenilor, pe un contraatac, Petrosaniul marcheaza si stabileste rezultatul la pauza: 1- 0. Dupa reluarea partidei, Cuza ataca in valuri, avand o posesie buna a balonului, dar ratand din pozitii favorabile. Scorul devine însă egal cu aproximativ 7 minute înainte de final, prin golul lui Botezatu Bogdan(1-1). Pe o iesire a adversarilor la joc, experienta iesenilor face ca scorul sa devina 2-1 (gol Despan Andrei) si cand mai erau 2 minute de joc, un pressig bun al cuzistilor si scorul devine 3 - 1 pentru ieşeni.
În cealaltă semifinală am consemnat: Universitatea Transilvania Brasov - Universitatea Aurel Vlaicu Arad 0-1.

* O finală de vis şi o victorie muncită pentru UAIC

Finala mică (locurile 3-4) a adus față în față Universitatea Transilvania din Brasov și Universitatea din Petrosani, meciul incheindu-se cu o victorie categorica a universitatii de sub Tampa, scor final 7-1 pentru braşoveni.
În finala mare (locurile 1-2), în lupta pentru trofeul de campioni, s-au intalnit, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Scorul finalei a fost de 2-1 (2-1) pentru ieşeni, după ce Narcis Catarama a deschis scorul dupa o executie frumoasa, iar colegul sau, Vlad Stefan, a marcat pentru scorul de 2-0. Golul marcat de Popa Sergiu, de la Universitatea din Arad, stabileste scorul primei reprize dar şi cel final: UAIC Iaşi-UAV Arad 2-1. „Cuziștii” au gestionat foarte bine repriza a II-a, unde nu s-a mai marcat și astfel trofeul a poposit la Iași, pentru a treia oară în ultimii cinci ani.

* Declaraţii din tabăra învingătorilor

La sfârşitul disputei din finala mare a competiţiei, lect univ. dr. Florin Nichifor, antrenorul echipei UAIC Iaşi şi antrenorul secund al echipei de futsal CSMS Iaşi, a declarat: "Pe acestă cale vreu sa multumesc studenților mei pentru dăruire, pentru faptul că au dat dovadă de caracter, că sunt o echipă crezând  în victoria finală. Sunt onorat că am colaborat cu ei, pentru unii fiind primul titlu de Campion Național Universitar, iar pentru alții  titlul cu numărul trei. Sper ca viitorii studenți, care vor patrunde pe portile UAIC Iasi la Facultatea de Educație Fizică și Sport, vor fi motivati de aceste rezultate. Vreu sa multumesc si organizatorilor de la Student Sport pentru conditiile create (cazare, masă, logistica) pentru buna desfăsurare a competitiei".
Andrei Despan - golgeterul turneului
Lotul campionilor de la UAIC IAȘI a fost următorul: Chiriac Marius, Stafie Alexandru, Guțu Radu, Vlad Ștefan, Cataramă Narcis, Botezatu Bogdan, Despan Andrei, Căpraru Cristian.

* Ieşeanul Andrei Despan, golgeterul competiţiei

Festivitatea de premiere a fost oficiată de coordonatorii competitiei, Nicolae Negru si Viorel Moraru, de Abrudan Patritiu, fost arbitru UEFA si director la Banca Transilvania, Ioan Onicas, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania si Bogdan Vasile, decanul Facultatii de Educatiei Fizica si Sport al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Pe lângă premierea celor trei echipe clasate pe podium, au mai fost acordate şi trei premii individuale. Titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Isac Paul, de la Universitatea Transilvania din Brasov. Cel mai bun portar a fost desemnat Brahnean Cosmin, de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Cu un total de 8 goluri, ieşeanul Despan Andrei, de la UAIC, a fost desemnat cel mai bun marcator, drept pentru care a fost recompensat cu titlul de Golgheter.
Să mai menţionăm că, cele trei coşuri cu produse CRIS-TIM primite ca premii de echipa UAIC Iaşi, în valoare de circa 500 lei, componenţii formaţiei campioane au hotărât să le doneze elevilor din mediul rural, la şcolile cu anumite probleme din zona Moldovei.
DAN TEODORESCU (Sursa: Asociaţia Student Sport)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu