vineri, 8 mai 2015

Irina-Camelia Begu, eliminată în sferturile de finală la Madrid, la simplu şi dublu !


Sursa foto: WTA Tennis
Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, a ratat, joi, calificarea în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 4.185.405 euro, informează site-ul oficial al competiţiei.
Begu a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 7-5, 6-3, după o oră şi 32 de minute, de Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numărul 4 şi poziţia a patra în ierarhia mondială.
Pentru performanţa reuşită la Madrid, Irina-Camelia Begu va primi 215 puncte WTA şi un cec în valoare de 100.315 euro.
Calificarea în sferturile de finală ale competiţiei din capitala Spaniei este una dintre cele mai bune performanţe din cariera româncei de 24 de ani. Ea a câştigat un turneu WTA, la Taşkent în 2012, şi a fost finalistă la Moscova (categorie Premier), în 2014, la Marbella şi Budapesta, ambele în 2011.
În acest an, ea a obţinut cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam, calificarea în optimile de finală ale Australian Open.
În semifinale, Kvitova o va întâlni pe Serena Williams (SUA), liderul clasamentului mondial, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-3, de Carla Suarez Navarro (Spania), a zecea favorită a competiţiei şi locul 12 WTA.
În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoiacele Maria Şarapova, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, şi Svetlana Kuzneţova, poziţia 29 în ierarhia mondială. În cazul în care va ajunge în finală, Maria Şarapova, deţinătoarea trofeului, o va depăşi în clasamentul WTA pe Simona Halep, locul 2 mondial, românca fiind eliminată în turul I.
Tot la Madrid, dar în sferturile de finală ale probei de dublu feminin am consemnat: Lara Arruabarrena / Irina-Camelia Begu - Garbiñe Muguruza / Carla Suárez Navarro 2-6, 2-6.
În semifinale sunt programate partidele: Bethanie Mattek-Sands / Lucie Safarova - Casey Dellacqua / Yaroslava Shvedova şi Garbiñe Muguruza / Carla Suárez Navarro - Kristina Mladenovic / Karolina Pliskova. (Surse: Mediafax şi WTA Tennis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu