miercuri, 6 mai 2015

„România joacă tenis” la arenele CFR Iaşi



Pe 8, 9 şi 10 mai 2015, „România joacă tenis” pentru al 5-lea an consecutiv. Circuitul naţional „Tenis Partener”, pentru jucătorii amatori, continuă seria de evenimente sub forma celui mai mare "simultan" de tenis derulat vreodată la noi în ţară, care va avea loc în peste 20 de oraşe din ţara noastră şi în Chişinău, în Republica Moldova. Peste 1.500 de amatori de tenis sunt aşteptaţi să joace în competiţii programate să aiba loc în acelaşi timp, în „week-end”-ul care va urma.
Arenele de tenis CFR Iaşi, din Şos. Naţională nr. 7-9, vor găzdui vineri, sâmbătă şi duminică un concurs denumit „România joacă tenis”, cu o participare numeroasă şi selectă.
Vor fi dispute în probele de simplu şi dublu, pentru nivelurile 5, 6 şi 7, respectiv 6 şi 7. Pe terenurile de tenis vor fi prezenţi sportivi amatori din Iaşi, Bacău, Târgu Neamţ, Ciurea, Miroslava, Tomeşti, Vaslui, Bârlad, unii dintre ei fiind cu multă experienţă în circuitele „Tenis Partener” din România. Se remarcă prezenţa jucătorilor consacraţi în acest gen de turnee, precum Gheorghe Adam, Dorin Scraba, Cristian Mihai Iacob (nivelul 5), Diana Iacob, Constantin Nicuţă, Ciprian Popa (nivelul 6), Liviu Ciprian Gavril, Ştefan Vlad Mardare, Sebastian Petrariu, Alin Focşa (nivelul 7). Directorul de turneu este Vergil Aghion, secondat de Raluca Aghion.
Să mai menţionăm că, pe lângă premiile puse în joc pe organizatorul principal „MPG”, toţi participanţii într-o probă de simplu vor intra în posesia tricoului oficial de eveniment.
Următorul turneu pentru amatori din cadrul circuitul naţional Tenis Partener, care va fi găzduit de arenele CFR Iaşi în acest an, va fi Cupa CFR Iaşi, din perioada 13-14 iunie.

* Ceferistul Răzvan Aghion, semifinalist la turneul juvenil de sub Tâmpa

În intervalul de timp 2-6 mai 2015, la Braşov a avut loc turneul juvenil de categoria A „Braşov Junior Tennis Championship” din cadrul Circuitului Naţional FRT – la categoria de vârstă 12 ani, la fete şi băieţi.
În turneul de sub Tâmpa arbitrat de Sergiu Vladu, directorul de turneu fiind Lechner Ferencz a luat parte şi juniorul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), însoţit în „focul luptei” de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion.
Pe tabloul de simplu de „64”, Răzvan Aghion (cap de serie nr. 4) a ajuns în careul de aşi (semifinale), după următoarele rezultate: fără adversar (turul I),  6-1, 6-1 cu Dinu Şerbănescu (turul al II-lea), 6-1, 6-1 cu Bogdan Dumitru (optimi de finală), 6-1, 6-2 cu Adrian Gheorghe (nr. 7 - sferturi de finală), 5-7, 3-6 cu Dan Duţă (nr. 2 - semifinale).
În proba de dublu, perechea Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) – Dragoş Bucurescu (AS Independent TC Bucureşti) a ajuns până în sferturile de finală, după următoarele rezultate: 6-1, 6-3 cu Tudor Muşoiu-Cezar Vâlceanu (optimi de finală), 2-6, 0-6 cu Alexandru Stupar-Andrei Nica (în sferturi de finală, care au câştigat apoi proba de dublu).
A fost un concurs bun şi puternic pentru Răzvan, care ar fi putut ajunge chiar şi în finala turneului !”, ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu