duminică, 3 mai 2015

Portarul ieşean Ioan Grigoraş, mai tare decât Helmuth Duckadam !


România - Ioan Grigoraş - David Pompei


La Sofia s-a organizat la acest sfârşit de săptămână un turneu inedit de mini-fotbal (7+1) - "Fotbalul susţine viaţa!" - la care au participat trei selecţionate naţionale, din Bulgaria, Turcia şi România.
În echipa Asociaţiei Transplantaţilor din România (oameni care au beneficiat de anumite transplanturi de organe de-a lungul timpului) au făcut parte şi patru fotbalişti ieşeni, ei fiind Ioan Grigoraş, Ştefan Tudorache, Florin Cojoc şi Ionuţ Ştirberts, în fiecare formaţie putând fi incluşi şi cinci sportivi fără probleme medicale. Totuşi, în fiecare echipă a jucat obligatoriu şi câte un sportiv sau fost sportiv care a beneficiat de un transplant, plus doi medici care au în activitatea lor acest domeniu.
Rezultatele acestui turneu inedit din capitala Bulgariei au fost următoarele:
- România – Turcia 5-4 (0-0 după cele două reprize de câte 20 minute fiecare; 5-4 după loviturile de departajare);
- Bulgaria – Turcia 6-5;
- România – Bulgaria 2-0 (0-0; 2-0 la loviturile de departajare).
Clasamentul final a fost următorul:
1. România – 4 puncte;
2. Bulgaria – 4 puncte;
3. Turcia – 1 punct.
Delegaţia ţării noastre a fost antrenată de Valeriu Ioniţă (team-managerul naţionalei de futsal a României, care a beneficiat de un transplant de ficat în urmă cu câţiva ani), şeful delegaţiei fiind dr. Gheorghe Tache (preşedintele ATR), ambii fiind din Bucureşti. Din delegaţia ţării noastre a mai făcut parte şi deputatul Nicolae Mircovici, reprezentantul minorităţii bulgare în Parlamentul României.  
La finalul competiţiei s-au acordat şi câteva premii individuale, printre cei laureaţi fiind Ioan Grigoraş (de la echipa de futsal CSMS Iaşi - cel mai bun portar, care a apărat patru penalty-uri de departajare în meciul cu Bulgaria şi alte două în meciul cu Turcia, devenind astfel... mai tare decât Helmuth Duckadam !!!).
Un alt sportiv român, David Pompei (din Baia Mare, cu transplant de inimă de 13 ani) a primit premiul special pentru cel mai bun fotbalist transplantat al turneului de la Sofia.
Echipa României a fost alcătuită din sportivi sau foşti sportivi din Bucureşti, Iaşi, Baia Mare, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Timişoara şi Constanţa, dar şi de mai mulţi medici de specialitate.
Pentru noi, ieşenii, a fost ceva inedit participarea la turneul de la Sofia. Ne bucurăm că am participat la competiţie şi am putut ajuta selecţionata ţării noastre să se claseze pe locul 1. Sunt oameni care au suferit enorm de-a lungul timpului, iar acum joacă fotbal ! E ceva formidabil !”, ne-a declarat la finalul turneului din Bulgaria jucătorul Ştefan Tudorache, de la echipa de futsal CSMS Iaşi, care a mai menţionat: „Organizatorii nu doresc să se oprească aici, ci doresc să transforme acest turneu într-unul de tip balcanic. Le doresc mult succes !”.
În altă ordine de idei, să menţionăm că Sala Polivalentă ieşeană va găzdui în zilele de 9 şi 10 mai 2015, două partide amicale de futsal, dintre CSMS Iaşi şi CS United Galaţi, ambele din Liga I.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu