miercuri, 19 decembrie 2012

Asociaţia Atleţilor Masters Iaşi, la ora bilanţului pe 2012

Asociatia Atletilor Masters din Iasi si-a consolidat statutul de grupare sportiva de performanta, corespunzatoare mediei de varsta, capatand o individualitate si personalitate distincta si ocupand un loc de frunte in peisajul sportiv iesean. In 2012, atletii veterani ieseni au ocupat locuri fruntase in toate probele la care au participat, ei cucerind in acest an, in plan intern si international, un numar de 42 de medalii, dintre care 24 de aur, 14 de argint si 4 de bronz. La loc de cinste se afla performantele realizate de cei sase ieseni la Balcaniada de la Izmir, care au cucerit opt medalii de aur, plus cinci de argint si trei de bronz, o cincime din numarul medaliilor romanesti la competitie. Merita subliniat meritul Fundatiei Sportului Iesean in privinta sprijinului acordat veteranilor ieseni pentru participarea la Balcaniada din Turcia.
Asociatia Atletilor Masters Iasi s-a remarcat si prin sprijinul acordat unor concursuri locale, in special “Crosului CFR-Concursul de alergări Theodor Dram" (prin atletul veteran Marian Mârza) sau crosului dedicat Zilei Armatei.
S-au remarcat urmatorii sportivi veterani ieseni:
- Olimpiada Radu, cvadrupla campioana balcanica si nationala, in probele de sprint;
- Maria Ene, tripla campioana balcanica si dubla campioana intre 200 metri si 800 metri;
- Stefania Pinzaru, campioana balcanica la ciocan si campioana nationala la disc, sulita, ciocan si greutate indoor;
- Gineta Vanvu, campioana nationala la 60 metri, lungime (sala si aer liber);
- Virgil Pacrita, cinci medalii de argint si una de bronz la Balcaniada, triplu campion national;
- Costache Radu, o medalie de argint si una de bronz la Balcaniada, campion national la 400 m;
- Marian Mârza, campion national la greutate (outdoor) si sulita (indoor), alte medalii in probele de aruncari, sarituri si mars.
- Petru Chiriac, vicecampion national la 200 metri, medalie de bronz la 300 metri.
Pentru anul viitor, atletii veterani ieseni promit un bilant si mai bun, participarea la concursurile balcanice de cros si pista.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu