luni, 17 decembrie 2012

Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au urcat treptele ringului la „Cupa Ceahlăul” de la Piatra Neamţ

În perioada 14-15 decembrie 2012, la Piatra Neamţ a avut loc ediţia a XXI-a a „Cupei Ceahlăul” la box, cu particiciparea a 28 de pugilişti de la cluburile SCM Bacău, CS Laminorul Roman, CS Voinţa Oneşti, Progym Gheorghieni, Box Club Piatra Neamţ (club neafiliat încă la FR Box), CSŞ Unirea Soroceanu Iaşi şi CFR-CSŞ Unirea Iaşi. Clubul ceferist ieşean a participat cu trei boxeri în competiţie, ei fiind Daniel Mocanu (cat. 69 kg, de la CFR Iaşi), Ştefan Butnaru (cat. 48 kg, cu dublă legitimare CFR-CSŞ Unirea Iaşi) şi Ionuţ Andronache (cat. 64 kg, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi). Turneul a fost găzduit de Sala Polivalentă din Piatra Neamţ şi a fost organizat cu sprijinul Primărie Muncipiului Piatra Neamţ, a Consiliului Local şi Fundaţiei Boxului Nemţean, sub egida FR Box. După ce sportivii participanţi şi antrenorii au fost plimbaţi de organizatori cu... telegondola, a avut loc cântarul oficial şi şedinţa tehnică, în care pugiliştii participanţi şi-au aflat adversarii din concurs.
Pugiliştii de la CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului secund Tinu Brânzei (antrenorul principal Nicu Brânzei a participat la şedinţa Biroului Federal al FR Box de la Bucureşti şi nu a putut fi prezent la Piatra Neamţ) au obţinut următoarele rezultate în gala finală:
- Cat. 48 kg juniori: Ştefan Butnaru (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a pierdut la puncte întâlnirea susţinută cu Alin Lupan (SCM Bacău);
- Cat. 65 kg tineret: Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) l-a învins prin abandon în repriza I pe Fernando Hazapariu (Laminorul Roman);
- Cat. 69 kg seniori: Daniel Mocanu (CFR Iaşi) a pierdut la puncte în faţa lui Ionuţ Varvara (Box Club Piatra Neamţ), după o decizie extrem de controversată, în ultimul meci-vedetă al galei de sâmbătă.  
În afara celor trei meciuri menţionate, la “Cupa Ceahlăul”, competiţie reluată după mai bine de 20 ani, pietrenii au mai câştigat la tineret (cat. 71 kg) - prin Andrei Dominte, la juniori (cat. 75 kg) - Iulian Ivanov şi (cat. 56 kg) - Andrei Nicorescu; cadeţi - Vasile Roiu.
Oaspeţii turneului s-au mai impus la copii - Emilian Doagă (32 kg, de la Voinţa Oneşti), Andrei Ciubotaru (40 kg, de la Voinţa Oneşti), Sergiu Gogu (44 kg, de la Laminorul Roman); tineret - Gabriel Ciubotaru (64 kg, de la CSM Bacău).
La finalul competiţiei, antrenorul ceferist ieşean Tinu Brânzei a menţionat: “Mocanu a câştigat clar meciul disputat cu localnicul Varvara, dar arbitrii au văzut invers ! Păcat, deoarece inclusiv boxerul nemţean a recunoscut după luptă că sportivul nostru este mult mai experimentat şi mai valoros, el fiind debutant ! Totodată, ţin să apreciez modul cum au boxat băieţii noştri la ultima competiţie din acest an şi aşteptăm ca anul ce vine să aducă cât mai multe medalii sportivilor noştri. Aştept ca în 2013, pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi să urce de cât mai multe ori pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea secţiei noastre de box !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu