vineri, 28 decembrie 2012

Tenismenul ceferist ieşean Ştefan Dediu, locul 3 la Cupa Tutova



* Nu cu mult timp în urmă, la Bârlad au avut loc întrecerile de la competiţia juvenilă de tenis denumită Cupa Tutova, organizată în sala de sport a Şcolii generale nr. 11 din localitate


CS Dacia Galaţi a organizat la... Bârlad un turneu juvenil de tenis de categoria I, pentru categoriile de vârstă 12 ani, 14 ani, 16 ani şi a fost şi un turneu de dublu mixt la categoria 16 ani. Printre competitori s-au aflat în concurs şi tenismenii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorilor Vergil Aghion şi Alexandru Tudurache.
La categoria 12 ani băieţi, pe tabloul principal de “16”, sportivul Ştefan Dediu (CS CFR Iaşi) a obţinut două victorii şi s-a calificat la turneul final de patru (pe tabloul şah), după următoarele succese: 6-1, 6-1 cu Rareş Struţă (CS Atlas Galaţi) şi 6-2, 6-1 cu Alexandru Toma (CS Giglio Iaşi). La turneul final, Ştefan Dediu a ocupat locul 3, după următoarele rezultate: 1-6, 1-6 cu Adrian Bejenaru (LPS-CSŞ Constanţa, câştigătorul turneului), 0-6, 4-6 cu Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi, locul 2) şi W.O. cu Bogdan Damian (TC Vaslui, locul 4).
Tot la categoria 12 ani băieţi, Theodor Cojocaru (CS CFR Iaşi, favoritul nr. 2 al competiţiei), după un prim tur liber pe tabloul principal, nu a mai putut ajunge la meciul din sferturile de finală, împotriva lui Bogdan Damian (TC Vaslui) din cauza drumurilor impracticabile şi a zăpezilor masive căzute la vremea respectivă şi a pierdut partida programată prin neprezentare !
Pe tabloul principal al categoriei 14 ani băieţi, un alt sportiv de la CS CFR Iaşi, Andrei Murgeanu, a câştigat partida din optimile de finală cu 6-2, 6-1 în faţa lui Alexandru Leliţu (CS Atlas Galaţi), dar a pierdut apoi în sferturi în faţa lui Petru Berdilă (SCM Bacău, favoritul nr. 1, cel care a prins finala), cu scorul de 1-6, 4-6.
Vineri, pe 28 decembrie, micii tenismeni de la CS CFR Iaşi au efectuat ultimul antrenament pe anul acesta şi după o scurtă, dar binemeritată vacanţă de iarnă, vor relua antrenamentele în prima parte a lunii ianuarie 2013. Să mai menţionăm că anul viitor, CS CFR Iaşi şi-a propus să organizeze în propria arenă tradiţionalele turnee internaţionale futures din calendarul ITF, denumite Trofeul Municipiului Iaşi, în parteneriat cu Primăria Muncipiului Iaşi şi FR Tenis.  Cel feminin va avea loc în luna iulie şi va avea premii de 10.000 dolari, iar cel masculin în luna august, cu premii de 15.000 dolari. Tot în 2013, vor mai fi două turnee juvenile la nivel naţional (Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi şi Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi) şi au mai fost solicitate alte patru turnee din cadrul circuitului la nivel naţional pentru amatori, BCR Tenis Partener.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu