luni, 17 decembrie 2012

Două handbaliste de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au devenit campioane europene


* Echipa naţională de handbal feminin a Muntenegrului a câştigat Campionatul European din Serbia, după ce a învins, duminică, la Belgrad, cu scorul de 34-31 (12-11, 24-24, 28-28) după patru reprize de prelungiri.
Luptă acerbă în meciul Muntenegru-Norvegia


Din lotul formaţiei muntenegrene au făcut parte şi două jucătoare ale campioanei României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Katarina Bulatovic (8 goluri în marea finală) şi Marija Jovanovic (2 goluri împotriva Norvegiei), care devin campioane europene în premieră.
Tot duminică, în finala mică, pentru medalia de bronz, Ungaria a trecut de Serbia, după două reprize de prelungiri, cu scorul de 41-38 (21-19, 33-33).
Norvegia deţine titlul olimpic, după o finală tot cu Munenegru la JO de la Londra, dar şi pe cel mondial, iar la nivel european a cucerit ultimele patru titluri consecutive.
Clasamentul final de la EURO 2012 din Serbia este următorul: 1. Muntenegru, 2. Norvegia, 3. Ungaria, 4. Serbia, 5. Danemarca, 6. Rusia, 7. Germania, 8. Suedia, 9. Franţa, 10. România, 11. Spania, 12. Cehia, 13. Croaţia, 14. Ucraina, 15. Islanda. 16. Macedonia.
România a încheiat participarea la CE din Serbia joi, cu următoarele rezultate: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda şi 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminară D), 31-26 cu Spania, 19-25 cu Ungaria şi 23-25 cu Germania (grupa principală II).

* Jucătoarea Oltchimului, Katarina Bulatovic, golghetera Campionatului European de handbal

Handbalista Katarina Bulatovic, componentă a naţionalei Muntenegrului şi a campioanei României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a primit, duminică, titlul de golgheter şi cel mai bun inter dreapta al Campionatului European din Serbia, în aceeaşi zi fiind anunţată şi Echipa Stelelor (All Star Team).
Katarina Bulatovic a încheiat CE din Serbia cu un total de 56 de goluri, titlul de cel mai bun inter dreapta, dar mai ales cel de campioană europeană cu Muntenegru. Medalia de argint a revenit Norvegiei, iar medalia de bronz Ungariei.
All Star Team include următoarele jucătoare:
- Cel mai bun portar: Katrine Lunde Haraldsen (Norvegia);
- Cea mai bună extremă stânga: Polina Kuzneţkova (Rusia);
- Cel mai bun inter stânga: Sanja Damnjanovic (Serbia);
- Cek mai bun centru: Andrea Lekic (Serbia);
- Cel mai bun pivot: Heidi Loke (Norvegia);
- Cel mai bun inter dreapta: Katarina Bulatovic (Muntenegru);
- Cea mai bună extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Muntenegru);
- Cea mai bună apărătoare: Anja Althaus (Germania);
- MVP: Anja Edin (Norvegia).

* România va întâlni Slovacia în play-off-ul CM de handbal feminin din 2013

Echipa naţională de handbal feminin a României va întâlni Slovacia în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, conform tragerii la sorţi ce a avut loc, duminică, la Belgrad.
Campioana mondială en-titre, Norvegia, reprezentativa ţării gazdă, Serbia, precum şi Muntenegru şi Ungaria, finalistă, respectiv semifinalistă la Campionatul European, sunt calificate direct, informează eurohandball.com.
Programul play-off-ului CM este următorul:
- Turcia - Danemarca
- Islanda- Cehia
- Macedonia - Spania
- Olanda - Rusia
- Slovacia - România
- Germania - Ucraina
- Suedia - Polonia
- Franţa - Croaţia.
Prima manşă a play-off-ului este programată la 1/2 iunie 2013, iar returul la 8/9 iunie 2013.
Campionatul Mondial din 2013 va avea loc în Serbia, în perioada 7-22 decembrie 2013.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu