duminică, 2 decembrie 2012

Halterofilii ieşeni, evoluţii de excepţie acasă la Nicu Vlad


Sportivii secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi

* La competiţia organizată în localitatea gălăţeană Piscu, elevii lui Dănuţ Fron de la CFR Iaşi au cucerit trei medalii de aur şi una de argint

Sportul halterelor este la el acasă în comuna Piscu, din judeţul Galaţi, acolo unde s-a născut Nicu Vlad (preşedintele FR Haltere) şi unde primar este Ştefan Vlad, nimeni altul decât fratele multiplului campion al României. Sâmbătă, la Piscu s-a organizat Cupa 1 Decembrie la haltere, cu prezenţa a 55 de sportivi de la şapte cluburi din Bucureşti, Galaţi, Constanţa şi Iaşi, municipiul nostru fiind reprezentat de patru sportivi de la clubul CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron.
În întrecerea vizionată la Căminul Cultural din Piscu de peste 200 de spectatori (capacitate maximă a sălii de spectacole) halterofilii de la CFR Iaşi au fost printre cei mai buni din concurs, ei cucerind trei medalii de aur şi una de argint, cu cei patru sportivi participanţi în competiţie.
La feminin, în cadrul categoriei 44 kg, ceferista ieşeană Bianca Grigoraş s-a clasat pe locul 1 pe podium, cu un total de 64 kg (27 kg la smuls şi 37 kg la aruncat). Tot pe locul 1 s-a clasat şi ieşeanca Mădălina Ţibichi (CS CFR), care este şi componentă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, în cadrul categoriei 53 kg, cu un total de 93 kg (41 kg la smuls şi 52 kg la aruncat).
La masculin, în cadrul categoriei 56 kg, ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 1, cu un total de 168 kg (73 kg la smuls şi 95 kg la aruncat). În cadrul categoriei 77 kg, debutantul Robert Niţă (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe un onorant loc 2, cu un total de 74 kg (32 kg la smuls şi 42 kg la aruncat), cucerind astfel o medalie de argint la prima sa participare la un concurs naţional organizat sub egida FR Haltere.
La finalul competiţiei gălăţene, antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: “Am intrat în concurs, acasă la Nicu Vlad, cu patru sportivi şi toţi au urcat pe podium. Este o frumoasă realizare a secţiei noastre de haltere de la clubul CFR Iaşi, acolo unde eu caut să aduc performanţa la o cotă cât mai înaltă, cu mulţi sportivi tineri şi talentaţi. Sperăm ca anul 2013 să ne aducă şi o susţinere financiară din partea Fundaţiei Sportului Ieşean, noi fiind singura secţie de haltere din Iaşi la ora actuală şi practicăm un sport care a adus României medalii olimpice şi la Londra 2012. Eu sunt sigur că nu peste mult timp, secţia de haltere de la CFR Iaşi, dacă va avea susţinerea financiară cuvenită, va avea şi ea mulţi campioni pe plan naţional şi internaţional”.
Să mai menţionăm că la Cupa 1 Decembrie 2012 de la Piscu, a fost prezentă în rândul organizatorilor şi sportiva Roxana Cocoş, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din acest an. Sportivii de pe podium au primit din partea gazdelor cupe, diplome şi alte cadouri în prag de sărbători.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu