duminică, 9 decembrie 2012

Trei echipe româneşti, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice


* Echipele care au ajuns în faza a doua a competiţiei sunt CFR Cluj (după o dublă victorie în optimi în faţa celor de la KSV Viena) – la masculin, respectiv Electromureş Romgaz Tg. Mureş şi Conpet Petrolul Ploieşti (calificate direct în sferturi) – la feminin
Sâmbătă au avut loc meciurile retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde ceferiştii clujeni au urmat exemplul fotbaliştilor de la acelaşi club ardelean şi au ajuns şi ei în „primăvara europeană”, de data aceasta în sportul popicelor.
În zilele de 26 ianuarie şi 16 februarie 2013, chiar dacă „primăvara” de anul viitor s-ar putea arăta mai târziu, sunt programate cele două manşe din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice, atât la masculin, cât şi la feminin.
Programul partidelor tur, din 26 ianuarie 2012, se prezintă astfel:
FEMININ:
-
KK Lanteks Celje (Slovenia, deţinătoarea trofeului) – Conpet Petrolul Ploieşti (România);
- KK Pionir Subotica (Serbia) - KK Zagreb-Zaboky (Croaţia);
- SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania, cu românca Ioana Veronica Văidăhăzan în lotul de jucătoare) - KS Polonia 1912 Leszno (Polonia);
- Electromureş Romgaz Tg. Mureş (România) - KK Tatran Sucany (Slovacia);
MASCULIN:
- Zeleziane Podbrezova Sport (Slovacia, deţinătoarea trofeului) - KK Konikom Osijek (Croaţia);
- Szegedi TE (Ungaria) - KK Zapresic (Croaţia);
- BSV Voith St. Pölten (Austria) - SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania, cu românul Nicolae Lupu printre titulari);
- CFR Cluj (România) - KK Belgrad (Serbia), iar meciul se joacă pe arena din Târgu Mureş.
După cum se vede, în ziua de 26 ianuarie 2013, arena Electromureş din Târgu Mureş ar trebui să găzduiască două partide din Liga Campionilor, acolo unde toate partidele sunt programate la ora locală 13.00.
Vom cere o dispensă la Federaţia Internaţională de Popice, ca să facem un cuplaj de Liga Campionilor la Târgu Mureş, în ziua de 26 ianuarie a anului viitor. Fetele de la Electro să joace de la ora 10.00, iar noi să jucăm de la ora 13.00, cum scrie în regulament. Să vedem însă dacă NBC ne va aproba acest lucru ! Oricum, în faţa echipei din Belgrad noi avem un meci extrem de dificil, deoarece formaţia din Serbia face rezultate mari în propria arenă, iar noi, nejucând pe o arenă proprie, ne va fi dificil şi la Târgu Mureş. Oricum, noi vom lupta pentru o calificare la turneul final şi vom munci până la ultima bilă lansată pentru acest lucru !”, ne-a declarat în această după-amiază Grigore Blaga, antrenorul echipei CFR Cluj, ajuns de puţin timp acasă după un drum destul de dificil parcurs pe drumurile din Europa şi din România, după iarna care s-a instalat cam peste tot locul.
Să mai menţionăm că turneul final din Liga Campionilor la popice, acolo unde vor ajunge învingătoarele din sferturile de finală este programat la Podbrezova (Slovacia), în zilele de 30 martie (semifinalele) şi 31 martie 2013 (finalele pentru podium).
Dar până atunci, în perioada 13-15 decembrie 2012, în ultima competiţie internă din acest an, popicarii români vor participa la Campionatele Naţionale de seniori şi senioare de la Tg. Mureş, în probele individual clasic, tandem şi sprint. Printre competitori vor fi prezenţi şi popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea antrenorului-jucător Remus Antimirescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu