luni, 3 decembrie 2012

Sportivul popicar Sorin Cotlarciuc, candidat la Camera Deputaţilor !



Sorin-Constantin Cotlarciuc
Sorin Cotlarciuc-grafică de Eduard Mattes

SORIN-CONSTANTIN  COTLARCIUC, s-a născut la Vatra Dornei, în ziua de 30 octombrie 1951. Este de profesie medic primar stomatolog şi dublu licenţiat, absolvind Facultatea de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie  „Gr. T. Popa” Iaşi şi Facultatea de Medicină Dentară din cadrul aceleaşi Universităţi ieşene.
A debutat literar în anul 1972 cu poezie, dar şi cu epigramă, iar editorial, în anul 2011 cu o carte de epigrame şi rondeluri, întitulată „Faţa nevăzută a lumii”,  la Editura „Rocad Center” din Iaşi, carte premiată la concursul de creaţie literară satirico-umoristică „Zâmbete în prier" de la Vişeul de Sus, în anul 2011.
În prezent este membru activ şi vicepreşedinte al Asociaţiei Literare „Păstorel” din Iaşi, membru al Uniunii Epigramiştilor din România, membru, preşedinte şi fondatorul Cenaclului Literar „Nectarie” Vama-Bucovina, membru al Societăţii „Junimea 90” Iaşi.
Este prezent în multe antologii şi culegeri de epigrame.
Publică de o bună bucată de vreme epigrame în revista „EPIGRAMA”, serie nouă, Bucureşti, în revista „Booklook” Iaşi, fiind şi membru în colectivul de redacţie al revistei, în cotidianul local „Ziarul de Iaşi”, „CRONICA” Iaşi,  precum şi în alte publicații din Iaşi şi din ţară, la rubricile de umor.     
În afară de epigrame, Sorin-Constantin Cotlarciuc scrie rondeluri, sonete şi alte poezii satirico-umoristice.
Pe lângă activitatea literară menţionată, autorul mai sus pomenit, are o bogată activitate culturală în localitatea Vama din judeţul Suceava, fiind organizator al Festivalului cultural-sportiv. Este, de asemenea,  organizatorul Festivalului „Umor fără frontiere în Ţara de Sus, Vama. Dumnealui este printre  organizatorii Festivalului folcloric de obiceiuri şi datini bucovinene „Serbările Vămii”, judeţul Suceava.
A practicat sportul, îl practică şi în prezent, mai ales cel al popicelor la echipa campioană de veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, fiind deţinătorul multor trofee. A fost jucător şi arbitru de fotbal la Colegiul Iaşi.
Aşadar, dumnealui este preocupat în permanenţă să îmbine armonios, sedentarismul cauzat de activitatea literară, cu mişcarea sportivă, atât de necesară sănătăţii.
CĂRŢI  PUBLICATE:
- Faţa nevăzută a lumii, epigrame
- Lumea pe clape de rondel, rondeluri
- Delicatese umoristice, epigrame şi poezii
- Inflexiuni lirice
În data de 20 octombrie 2012, la comemorarea poetului ieşean Mihai Codreanu, a donat Muzeului Literaturii Române bustul regelui sonetului, Mihai Codreanu, iar pe data de 6 decembrie 2012, de Sf. Nicolaie, va dona Bisericii Înălţarea Maicii Domnului din Stulpicani bustul Mitropolitului Nectarie Cotlarciuc al Bucovinei între anii 1924-1935, dată la care va avea loc şi ceremonia de comemorare începând cu ora 13.30.
Pe 9 decembrie 2012, doctorul şi sportivul popicar Sorin Constantin Cotlarciuc candidează ca independent pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul nr. 10 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu