sâmbătă, 12 octombrie 2013

Andrei Murgeanu, dublu câştigător la “Cupa Radio România Iaşi-CFR Iaşi” la tenis



Timp de cinci ore, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit sâmbătă, pe 12 octombrie, o reuşită competiţie populară dedicată sportivilor amatori. A fost „Cupa Radio România Iaşi-CFR Iaşi” la tenis de câmp, turneu organizat cu ocazia împlinirii a 85 de ani ai Radioului public din ţara noastră şi a 72 de ani ai Radioului ieşean.
Un număr de 30 sportivi amatori, începători şi avansaţi, cu vârste cuprinse între 3 ani (Elena Aghion) şi 55 ani (Mircea Andrei) s-au întrecut la arenele de talie internaţională CFR Iaşi, la cinci categorii de participare. În fiecare partidă s-a jucat un set scurt, până la 4, cu tie-break la scorul de 3-3, iar meciurile disputate au evidenţiat dorinţa sportivilor de a se autodepăşi, chiar dacă uneori greşelile neforţate au fost evidente.
Rezultatele din semifinale şi finale au fost următoarele:
COPII:
- Semifinale: Teodor Beldiman – Sebastian Tomiţă 4-0, Sânziana Grosu – Cosmin Roman 4-2.
- Finala: Sânziana Grosu – Teodor Beldiman 4-0.
ÎNCEPĂTORI:
- Semifinale: Marius Roman – Mircea Andrei 4-3, Ionuţ Pester – Marius Plugaru 4-0.
- Finala: Marius Roman – Ionuţ Pester 4-0.
AVANSAŢI:
- Semifinale: Ştefan Mardare – David Popa 4-0, Andrei Murgeanu – Gabriel Ivăşcan 4-0.
- Finala: Andrei Murgeanu (14 ani) – Ştefan Mardare (30 ani) 4-3 (7/5).
MASS-MEDIA:
- Semifinale: Ciprian Popa – Marian Mîrza 4-0, Mircea Ungureanu – Liviu Suceveanu 4-1.
- Finala: Ciprian Popa – Mircea Ungureanu 4-0.
DUBLU MASCULIN:
- Semifinale: Ştefan Mardare / Ovidiu Gavriliţă – Marius Roman / Ionuţ Pester 4-0, Andrei Murgeanu / Bogdan Toma – Gheorghe Adam / Gabriel Ivăşcan 4-1.
- Finala: Andrei Murgeanu / Bogdan Toma – Ştefan Mardare / Ovidiu Gavriliţă 4-2.
De remarcat că, în sferturile de finală ale probei de dublu, perechea câştigătoare Andrei Murgeanu / Bogdan Toma s-a impus cu mare greutate în faţa ziariştilor sportivi Ciprian Popa / Mircea Ungureanu la scorul de 4-3 (8/6).
În cadrul festivităţii de premiere care a închis competiţia, toţi participanţii au primit diplome de excelenţă din partea Radio România Iaşi şi Clubul Sportiv CFR Iaşi, iar câştigătorii au primit trofeul concursului, oferit de sponsorul principal RODOTEX Iaşi (manager: Florin Dobrea).
Emisiunea Panoramic Sportiv de la Radio România Iaşi, din intervalul orar 11.00-13.00, a oferit astăzi mai multe transmisii în direct de la competiţia de tenis de la arenele CFR Iaşi, în relatarea jurnaliştilor Valeriu Ştefan, Dan Teodorescu, Liviu Suceveanu, Mircea Ungureanu, Ciprian Popa şi Marian Mîrza. Directorul turneului a fost antrenoarea Raluca Aghion, de la CS CFR-Vergilius Iaşi, secretariatul tehnic fiind asigurat de Julieta Aghion.  
În data de sâmbătă, 26 octombrie 2013, de la ora 10.00, arena CFR Iaşi va găzdui un nou concurs popular pentru amatori şi profesionişti, de data aceasta în sportul popicelor, denumit „Cupa Radio România Iaşi-Cupa Ilie Băiaş-CFR Iaşi”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu