vineri, 25 octombrie 2013

Promovăm o viaţă sănătoasă prin mişcare – Move Week !



In perioada 13-14 octombrie 2013 a avut loc evenimentul de talie internationala „Move Week” (Saptamana Miscarii), in cadrul caruia s-au desfasurat actiuni si competii sportive la atletism, fotbal, baschet, orientare turistica, cicloturism, handbal, etc., la care au fost invitati sa participe tineri cu varsta intre 8 si 25 de ani. De asemenea, s-au derulat activitati specifice pentru persoanele in varsta.
Acest eveniment s-a bucurat de o participare neasteptat de mare in randul iesenilor si ii felicit pe toti cei care au fost prezenti. Consideram ca astfel de evenimente, prin care incurajam miscarea, trebuie sa fie cat mai numeroase atat la nivel national cat si international. Ele sunt o ocazie pentru iubitorii sportului de a-l practica intr-un cadru antrenant si in acelasi timp, astfel de evenimente reprezinta o oportunitate de a duce o viata mai sanatoasa pentru cei mai putin familiarizati cu activitatea fizica”, a declarat lector univ.dr. Ciprian Paraschiv, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Iasi.
Sustinem cu toata puterea viziunea Move Week de a aduce milioane de europeni in jurul valorilor sportului si activitatilor fizice. Ne bucuram ca evenimentul a avut un impact pozitiv in tara noastra si speram ca de la an la an sa avem tot mai multi participanti”, a declarat Alexandru Cisman, presedintele Asociatiei Sportul pentru Toti Iasi
International Sport and Culture Association Europa din Danemarca a lansat, alaturi de 23 parteneri europeni, prima editie a Move Week, eveniment deschis participarii pentru toata lumea pornind din micile comunitati rurale pana in marile aglomerari urbane, de la nordul la sudul Europei, de la est la vest, din asociatii si cluburi sportive, din scoli si universitati.
La Iasi au avut loc trei evenimente, la care au participat scoli generale si licee din Municipiul Iasi, FEFS, UMF, institutii publice, precum si scoli generale si tineri din mediul rural, insumand peste 25 000 de participanti. (Comunicat de presă al DJST Iaşi).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu