vineri, 11 octombrie 2013

Doi ieşeni în loturile naţionale de seniori şi tineret ale României la fotbal în sală



Sub conducerea selecţionerului Nelu Stancea, care este şi antrenorul principal al echipei de futsal CSMS Iaşi, România s-a calificat la turneul final de la EURO 2014, din Belgia, şi va evolua în Grupa A, alături de reprezentativa ţării gazdă şi Ucraina. Participarea la competiţia europeană de la Anvers (Antwerp) de la începutul anului viitor (28 ianuarie-8 februarie 2014) trebuie pregătită însă de pe acum şi din această cauză, România începe seria meciurilor amicale cu selecţionatele partenere de peste hotare.
La Chişinău, pe 15 şi 16 octombrie 2013, România va întâlni Republica Moldova, într-o “dublă” a selecţionatelor de seniori ale celor două ţări. 
Pentru aceste două partide de pregătire, selecţionerul Nelu Stancea a apelat doar la sportivii din campionatul intern, iar în premieră, din acest lot fac parte şi doi tineri jucători de la CSMS Iaşi, Liviu Ruxandari şi Radu Pisică.
Sub conducerea lui Nelu Stancea, lotul naţionalei de seniori al României, care va face deplasarea la Chişinău pentru cele două meciuri cu prima garnitură a Republicii Moldova de fotbal în sală, va fi alcătuit din portarii Andrei Grigoraş (Spicom Sf. Gheorghe) şi Vlad Iancu (AuroBergamo Fiat Deva), plus jucătorii de teren Manya Szabolcs, Szabo Zsolt Levente, Laszlo Szőcs (toţi de la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Ionuţ Movileanu (Dunărea Călăraşi), Florin Matei, Marius Cristian Matei, Alin Paul (toţi de la AutoBergamo Fiat Deva), Nelu Emanuel Moldoveanu (CS United Galaţi), Liviu Ruxandari şi Radu Pisică (ambii de la CSMS Iaşi).
Mergem la Chişinău să ne pregătim pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor, din Belgia. După cum vedeţi, porţile naţionalei sunt larg deschise pentru toată lumea şi cine se afirmă în campionatul intern poate face pasul şi spre lotul naţional de futsal. Însă toţi care ajung la lotul naţional trebuie să confirme pentru a ajunge şi la turneul final din Belgia !”, ne-a declarat astăzi selecţionerul Nelu Stancea, care ne-a mai informat şi cu viitoarele acţiuni ale naţionalei de tineret (U 21) ale României, acolo unde tot domnia sa este antrenor principal.
Astfel, în perioada 21-23 octombrie, lotul naţional de futsal tineret al României se va afla la Mogoşoaia, iar pe 22 octombrie (ora 18.00) şi 23 octombrie (ora 17.00), probabil la Chiajna, va juca două partide amicale cu naţionala de tineret a Republicii Moldova.
Din lotul de tineret al României fac parte în continuare şi Liviu Ruxandari şi Radu Pisică, ambii de la CSMS Iaşi.
Dacă va exista în Iaşi o sală de sport liberă, iar CSMS Iaşi va putea juca etapa de campionat de la Sf. Gheorghe pe 28 sau 29 octombrie, joi, pe 24 octombrie, în Dealul Copoului ar putea fi programat un joc amical internaţional de futsal între CSMS Iaşi şi Republica Moldova (tineret).

* Pentru a treia oară, în campionatul intern, CSMS Iaşi întâlneşte naţionala României !

În Liga I de futsal din România, CSMS Iaşi a avut meciuri extrem de grele până acum, jucând practic cu “naţionala României” atât în partida cu AutoBergamo Deva, cât şi cu CS City’us Tg. Mureş.
Sâmbătă, 12 octombrie, de data aceasta în deplasare, de la ora 18.00, CSMS Iaşi va întâlni puternica echipă Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, care se confundă şi ea cu “naţionala României” şi care conduce ostilităţile în acest sezon în Liga I, cu 4 victorii din tot atâtea meciuri disputate, la fel ca şi formaţiile din Deva şi Tg. Mureş.
În primele patru meciuri din acest sezon, practic jucăm de trei ori cu naţionala României ! După Deva şi Târgu Mureş, vine acum puternica echipă din Odorheiu Secuiesc ! Cu siguranţă, aceste trei formaţii se vor bate între ele pentru titlul naţional în acest sezon. Apoi vor veni şi echipe de talia noastră, unde sperăm să facem cât mai multe puncte !”, ne-a mai declarat antrenorul principal al CSMS Iaşi, acelaşi Nelu Stancea, aflat la acest sfârşit de an, spre cinstea domniei sale,  în triplă postură: selecţioner la naţionala de seniori a României, selecţioner la naţionala de tineret a României şi antrenor principal la CSMS Iaşi.
Etapa a V-a din Liga I de fotbal în sală programează partidele:
- 11 octombrie:
CS City'us Târgu Mureş - AS FC Progresul Focşani (ora 16.00);
- 12 octombrie:
Spicom Sfântu Gheorghe - CS United Galaţi (ora 17.00), Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - CSMS Iaşi (ora 18.00);
- 13 octombrie:
Autobergamo Fiat Deva - Sportis Târgovişte (ora 16.00);
- 15 octombrie:
CS KSE Târgu Secuiesc - CFF Clujana Cluj-Napoca (ora 18.00).
Va sta Dunărea Călăraşi, deoarece formaţia Smart Ionescu Bucureşti s-a retras din campionat, iar cei mai buni jucători de acolo au ajuns la echipa din Călăraşi, în frunte cu internaţionalul Marian Şotârcă !
Clasamentul la zi al Ligii I de futsal se prezintă astfel:
1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc      4          4          0          0          36-5      12
2. Autobergamo Fiat Deva                 4          4          0          0          32-8      12
3. CS City'us Târgu Mureş                  4          4          0          0          29-6      12
4. CS United Galaţi                            4          3          0          1          33-19    9
5. AS FC Progresul Focşani                3          2          0          1          11-14    6
6. Spicom Sfântu Gheorghe                3          1          0          2          9-9        3
7. CSM Studentesc Iaşi                      3          1          0          2          8-15      3
8. Dunărea Călăraşi                             4          0          1          3          14-24    1
9. Sportis Târgovişte                           4          0          1          3          17-29    1
10. CFF Clujana Cluj-Napoca            3          0          0          3          5-30      0
11. KSE Târgu Secuiesc                     4          0          0          4          6-41      0
În etapa a VI-a, vineri, 18 octombrie, de la ora 18.00, Sala Polivalentă va găzdui partida CSMS Iaşi-KSE Tg. Secuiesc.
DAN TEODORESCU
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu