joi, 17 octombrie 2013

Meciuri dificile şi înfrângeri anticipate pentru echipele ieşene de handbal şi volei



Sala Polivalentă ieşeană a găzduit miercuri partide de handbal masculin şi volei feminin, HC Universitas Iaşi şi respectiv Penicilina Iaşi având însă adversare extrem de dificile în etapele de campionat.
În deschiderea cuplajului, în etapa a VII-a din Seria A a Diviziei A de handbal masculin, s-a jucat HC Universitas Iaşi – CSM Călăraşi 23-33 (10-16), oaspeţii luptând pentru promovarea în prima ligă, iar gazdele doar pentru evitarea retrogradării.
Cu binecunoscutul Alin Şania în lot şi cu ex-ieşeanul Bogdan Pralea în poartă, călărăşenii alcătuiesc o echipă extrem de puternică în actualul sezon, care va fi foarte greu de învins de celelalte adversare, inclusiv de HC Vaslui, care doreşte şi ea promovarea în Liga Naţională. Nou promovata HC Universitas Iaşi, antrenată de prof. Costel Schender, a limitat pe cât posibil scorul, dar ecartul de 10 goluri în favoarea oaspeţilor a rămas totuşi pe rol, până la finalul disputei. Golurile gazdelor de la HC Universitas Iaşi au fost reuşite de Florin Dimofte (9 goluri), Gabriel Dumitrache (9, cu 3 goluri din 7 metri), Alexandru Poteră (2), Alexandru Huzum (1), Ştefan Dumitrache (1) şi Vlad Drugă (1 gol din 7 metri).
Tot în runda cu nr. 7, în sala de sport din comuna ieşeană Miroslava, Poli Ştiinţa Miroslava Iaşi întâlneşte astăzi, de la ora 12.00, pe HCM Botoşani.  
După o întrerupere a campionatului de mai lungă durată, în etapa a VIII-a, din 10 noiembrie, echipele ieşene vor avea următorul program: CSM Călăraşi – Politehnica Ştiinţa Miroslava Iaşi şi CSM Ploieşti – HC Universitas Iaşi.

* Penicilina Iaşi, a treia înfrângere în faţa formaţiei CSM Lugoj

După 1-3 şi 0-3 în Cupa României, a venit un nou 0-3 în campionat în disputa dintre voleibalistele de la Penicilina Iaşi şi CSM Lugoj.
În partida vedetă a cuplajului sportiv de miercuri, din Sala Polivalentă, s-a disputat Penicilina Iaşi – CSM Lugoj 0-3 (18-25, 22-25, 17-25), ieşencele pierzând o nouă dispută la revenirea în Divizia A1 de volei feminin, de data aceasta în etapa a II-a din campionat. Antrenorii ieşeni Rareş Puni (principal) şi Tatiana Popa (secund) au utilizat la Penicilina următoarea formaţie: Mihaela Stîngă - Ana-Maria Berdilă, Melinda Sipos, Cristina Lungu, Andra Streşină, Alina Melinte. Au mai jucat: Diana Studineanu (libero), Daniela Popovici, Ana Ursachi, Maria Vaidner, Simona Mocanu şi Iuliana Cazamir. Alte rezultate din runda cu nr. 2: Dinamo Bucureşti – Unic Piatra Neamţ 3-0 şi Ştiinţa Bacău – CS Volei Alba Blaj 2-3 (!!!).
Sâmbătă, de la ora 18.00, în etapa a III-a din Divizia A1 de volei feminin, în deplasare, Penicilina Iaşi se va confrunta cu CSU Medicina Tg. Mureş.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu