sâmbătă, 19 octombrie 2013

Poftiţi în ring: Începe „MEMORIALUL DE BOX IOSIF MATTES" !



* PORTRET IOSIF MATTES (4 septembrie 1920 - 6 noiembrie 2000):


Regretatul Iosif Mattes ajunge vicecampion al Romaniei la box în 1940 şi campion naţional al Ceferiadei în 1942. Urmează cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi devine organizator de competiţii la Textila Iaşi. Ca antrenor de box a obţinut numeroase titluri naţionale şi locuri pe podium pe plan intern şi internaţional prin elevii săi: Florin Costinescu, Ion Nicolau, Adrian Ceaicovschi, Călin Gheorghe, Florin Butnaru, Viorel Soroceanu, Nicu Brânzei, Mihai Danilov şi mulţi alţii. Ulterior a activat la cluburile Nicolina Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi. După pensionare, împreună cu Viorel Soroceanu, la clubul Voinţa Iaşi, maestrul Iosif Mattes "scoate" prin Ovidiu Bobârnat (campion naţional la juniori şi seniori) un "bronz" la Campionatele Mondiale de box de la Houston (SUA).

* ÎN MEMORIA TATĂLUI

Din Israel, acolo unde locuieşte de mai mulţi ani, arh. Eduard Mattes, fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, a sosit la Iaşi. Edy Mattes a revenit la Iaşi, în oraşul unde s-a născut în urmă cu 57 ani, şi va participa ca invitat de onoare la Memorialul Iosif Mattes de box, de la Sala Polivalentă din Iaşi, programat în zilele de 19 octombrie (gala I – de la ora 16.00) şi 20 octombrie (gala finală – de la ora 10.00). La competiţia organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi, DJST Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi şi cu sprijinul firmei RODOTEX (manager: Florin Dobrea), vor fi prezenţi boxeri din ţară şi străinătate, la 12 categorii de greutate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori.
Duminică, 20 octombrie 2013, în gala finală, Edy Mattes va oferi din partea sa şi a familiei sale Trofeul “Iosif Mattes” la box tuturor câştigătorilor, în memoria tatălui său ! Trofeul competiţiei este conceput chiar de Edy Mattes, la fel şi afişul turneului. Vineri, la ora 12.00, înaintea conferinţei de presă oficială a turneului, oamenii din lumea boxului ieşean au ajuns şi la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari, pentru a depune o coroană de flori la mormântul celui care a fost regretatul antrenor Iosif Mattes. ”Eu am să mă ajung la cimitir puţin mai devreme, că vreau să vorbesc cu tata !”, a menţionat arh. Eduard Mattes, care este şi un artist plastic şi fotoreporter de talie internaţională.  

* O SALĂ PLINĂ LA CONFERINŢA DE PRESĂ DE DESCHIDERE A COMPETIŢIEI
La Salonul Rustic al restaurantului clubului sportiv CFR Iaşi, din incinta bazei sportive CFR Iaşi a avut loc vineri după-amiază conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei. Printre invitaţi s-au aflat foştii şi actualii boxeri ai Iaşului, antrenori de box, arh. Eduard Mattes, bucureşteanul Cristian Topan - preşedintele Asociaţiei Caricaturiştilor din România, arbitrii internaţionali de box Cristian Ciornia şi Iulian Botez, consilierul pe probleme de sport din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi Ionel Popa, reprezentanţii mass-mediei locale. În sală s-au mai aflat alţii fani ai boxului ieşean, precum campionul mondial de popice Costică Ciurdea, directorul economic al CS CFR Iaşi Lucian Mihalache, pictoriţa Gabriela Cucinschi.
Prin cuvintele rostite în cadrul conferinţei de presă coordonate de Dan Teodorescu – directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, au adus elogii la adresa regretatului antrenor de box Iosif Mattes arbitrii Cristian Ciornia şi Iulian Botez, antrenorii Nicu Brânzei şi Viorel Soroceanu, fostul boxer Octav Tănase, fiul Eduard Mattes, Ionel Popa. “Pentru mine Iosif Mattes a fost şi mamă şi tată şi antrenor şi profesor ! Pentru mine a fost totul ! Şi nu numai pentru mine...”, a mai menţionat Nicu Brânzei, actualul antrenor de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu