miercuri, 2 octombrie 2013

La Raliul Iaşului: Un duel rafinat între experienţa unui vicecampion mondial şi performanţa tehnologică a unei maşini de top



Joi, 3 octombrie, va începe la Iaşi a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Raliul Iaşului DUNLOP este programat vineri şi sâmbătă, dar mâine cei mai buni piloţi ai momentului în România vor face ultimele reglaje pentru o întrecere care se anunţă palpitantă. Joi dimineaţă, cu începere de la ora 8.30 şi până în jurul orei 14.30, este programată sesiunea de Shakedown, în care piloţii vor testa pentru ultima dată maşinile de concurs.
Chiar dacă francezul Francois Delecour a câştigat deja campionatul naţional, Raliul Iaşului DUNLOP ne va oferi cu siguranţă multă adrenalină şi suspans, mai ales că mai trebuie stabiliţi ceilalţi ocupanţi ai locurilor de pe podiumul general.
Mai mult decât atât, vom avea la Iaşi un duel rafinat între experienţa unui vicecampion mondial şi performanţa tehnologică a unei maşini de top. Francois Delecour vine la Iaşi cu un Subaru N14, o maşină mai puţin competitivă decât cea cu care a câştigat titlul naţional pentru al doilea an consecutiv - Peugeot 206 S2000, în timp ce Marco Tempestini va conduce la Raliul Iaşului un Ford Fiesta R5, ultima creaţie tehnologică în domeniu, pregătită de Ford Anglia şi care valorează 213 mii de lire sterline.
După shakedown-ul de mâine dimineaţă, la ora 17.30 este programată formarea coloanei în faţa Parcului Service pentru parada maşinilor de raliu şi ceremonia de prezentare a echipajelor din Complexul Palas Parc Service (pe strada cu linia de tramvai). Între orele 18.00 şi 19.00 va avea loc prezentarea festivă a echipajelor şi o sesiune de autografe. Vineri, la ora 12.15, se dă startul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Până atunci, în această seară, de la ora 19.00, în premieră pentru România, toţi piloţii se vor întâlni la o serbare câmpenească, lângă FORD ATI Motors Holding (vis-à-vis de Metro). La această serbare câmpenească, condimentată cu mâncare tradiţională, fasole la ceaun, grătare, vin fiert, ţuică fiartă, bere, băuturi răcoritoare, pot participa şi ieşenii care vor să socializeze pentru câteva ore cu piloţii veniţi la Raliul Iaşului. Cu toţii, ne vom bucura de o atmosferă destinsă, cu voie bună şi un foc de tabără uriaş. Bunătăţile tradiţionale sunt oferite de Restaurantul Orange Club.
Raliul Iaşului este a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi se va disputa la Iaşi, în perioada 3-5 octombrie 2013. Maşina oficială a Raliului Iaşului este FORD.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu