joi, 10 octombrie 2013

Arhitectul Eduard Mattes a revenit acasă, la Iaşi !



Din Israel, acolo unde locuieşte de mai mulţi ani, arh. Eduard Mattes, fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, a sosit astăzi, 10 octombrie 2013, la Bucuresti. După câteva zile de vacanţă petrecute într-o staţiune montană, Edy va ajunge şi la Iaşi, în oraşul unde s-a născut în urmă cu 57 ani, probabil pe 17 octombrie. Eduard Mattes va participa ca invitat de onoare la Memorialul Iosif Mattes de box, de la Sala Polivalentă din Iaşi, programat în zilele de 19 octombrie (gala I – de la ora 16.00) şi 20 octombrie (gala finală – de la ora 10.00). La competiţia organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi, DJST Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi, vor fi prezenţi boxeri din ţară şi străinătate, la 12 categorii de greutate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori.
Duminică, 20 octombrie 2013, în gala finală, Edy Mattes va oferi din partea sa şi a familiei sale Trofeul “Iosif Mattes” la box tuturor câştigătorilor, în memoria tatălui său ! Trofeul competiţiei este conceput chiar de Edy Mattes, la fel şi afişul turneului.
De-abia aştept sa ajung la Iaşi, să ajung în Dealul Copoului tinereţii mele, să mă revăd cu prieteneii mei din lumea sportului !”, ne-a declarat la revenirea în România, arh. Eduard Mattes, care este şi un grafician, artist plastic şi fotoreporter de talie internaţională.
Din păcate, unul dintre organizatorii competiţiei, Vasile Cîtea, consilier la MTS, vicepreşedintele FR Box şi preşedintele AJ Box Iaşi nu va putea fi prezent la ediţia a 13-a a Memorialului Iosif Mattes de la Iaşi, deoarece în această seară domnia-sa va pleca cu lotul naţional al României la Campionatele Mondiale de box pentru seniori, de la Almaty (Kazakhstan), competiţie care se va derula în perioada 11-27 octombrie 2013.
Înainte de plecare, însă, Vasile Cîtea a lăsat “treburile rezolvate” şi în cadrul Memorialului Iosif Mattes la box, ca un bun manager sportiv ce este ! Colectivul de arbitri din cadrul competiţiei ieşene de box va fi coordonat de ieşeanul Cristian Ciornia, un rol important în organizarea competiţiei fiind ocupat şi de DJST Iaşi, prin directorul executiv Ciprian Paraschiv, ing. Mircea Ursu şi consilierul Alexandru Cişman. Latura medicală a competiţiei va fi asigurată de dr. Petre Crivoi, cu mare experienţă în astfel de evenimente sportive. Pe ultima sută de metri, cei care mai doresc să participe cu sportivi la Memorialul Iosif Mattes de box de la Iaşi pot lua legătura în timp util de antrenorul Nicu Brânzei, de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi. Să bată gongul !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu