duminică, 20 octombrie 2013

Zece finale de foc la Memorialului de box Iosif Mattes



Duminică, pe 20 octombrie, Sala Polivalentă ieşeană a găzduit finalele la 10 categorii de greutate, din cadrul ediţiei a 13-a a Memorialului de box Iosif Mattes.
Unele dispute de pe ringul de talie olimpică din arena ieşeană au fost extrem de spectaculoase, printre pugiliştii care au etalat un box de calitate fiind cei de la CSM Brăila, CSM-Gladiatorul Iaşi, CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi, CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi cei veniţi din Republica Moldova.
Am consemnat următoarele rezultate în finalele pentru locurile 1-2 de duminică:
CADEŢI (3 reprize x 1,5 minute):
- Cat. 56 kg:
Denis Galchin (Rep. Moldova) bate prin KO tehnic datorită rănirii adversarului (TKOI) în repriza a II-a pe Andrei Arăriţei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 68 kg:
Ionuţ Anchidin (CSŞ Unirea Iaşi) bate la puncte cu o decizie de 3-0 pe Gheorghiţă Văraru (CFR Iaşi);
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 63 kg:
Narcis Palaghia (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi) bate prin TKO în repriza a II-a pe Lucian Drăgan (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 80 Kg:
Mihail Cimili (Rep. Moldova, participant recent la Campionatele Mondiale de box pentru juniori, de la Kiev) b.p. cu 3-0 pe Gabriel Pavel (CFR Iaşi).
Într-un meci pentru locurile 3-4 (finala mică), Răzvan Ciomaga (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) b.p. cu 3-0 pe Marius Bontaş (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 54 kg:
Alexandru Giurgea (CSM Brăila) bate prin TKO în repriza a III-a pe Lucian Leonte (CFR Iaşi);
- Cat. 56 kg:
Marcel Zarafan (CSM-Gladiatorul Iaşi) b.p. cu 3-0 pe Nicolae Gulea (Rep. Moldova);
- Cat. 60 kg:
Marian Vişan (CSM Brăila) b.p. cu 3-0 pe Gheorghe Jugan (CSM Ploieşti, pugilist format însă la CS CFR Iaşi);
- Cat. 64 kg:
Vlad Sava (CSM Brăila) b.p. cu 3-0 pe Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 69 kg:
Marian Piţa (CSM Brăila) b.p. cu 3-0 pe Daniel Mocanu (CFR Iaşi);
- Cat. 81 kg:
Giani Apetrei (CSM-Gladiatorul Iaşi) b.p. cu 3-0 pe Anatoly Ursan (Rep. Moldova).
Festivităţile de premiere care au urmat la fiecare categorie de greutate au fost oficiate de Eduard Mattes (fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, care a şi oferit trofeele puse în joc), foştii boxeri Doru Andronache, Gheorghe Butnaru şi Mihai Brânzei, directorul DJST Iaşi Ciprian Paraschiv, antrenorii de box Nicu Brânzei, Viorel Soroceanu, Radu Zarif şi Veaceslav Simak (Rep. Moldova), preşedintele Uniunii Caricaturiştilor de România şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Caricatură pentru România, bucureşteanul Cristian Topan.
Sub conducerea delegatului competiţiei, arbitrul AIBA Internaţional Cristian Ciornia (Iaşi), meciurile de box din Sala Polivalentă au fost oficiate de Iulian Botez (Iaşi, arbitru republican), Cătălin Vîzdoagă (Iaşi, arbitru AIBA continental), Viorel Nedelcu (Câmpina, arbitru AIBA continental), Liviu Vârnă (Iaşi, arbitru republican), plus moldovenii din stânga Prutului Constantin Galchin (arbitru naţional) şi Anatoly Kaigorodov (arbitru AIBA Olimpic).
Competiţia ieşeană a fost organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi cu sprijinul firmei RODOTEX Iaşi. 
Aflat departe de casă, dar tot timpul alături de competiţia pugilistică din Sala Polivalentă ieşeană, de la Campionatele Mondiale de box pentru seniori de la Almaty (Kazakhstan), ieşeanul Vasile Cîtea – vicepreşedintele FR Box şi preşedintele AJ Box Iaşi ne-a transmis astăzi următoarele: „Mulţumesc tuturor pentru implicarea şi sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment sportiv din cadrul ediţiei a 13-a a Memorialului Iosif Mattes, cât şi pentru promovarea boxului în general !”.
În continuare, graficianul de renume internaţional Cristian Topan, care a schimbat prefixul în „50” chiar în timpul competiţiei ieşene de box, a menţionat: „Pentru mine a fost un eveniment inedit participarea la acest eveniment pugilistic. Felicitări organizatorilor, sportivilor şi antrenorilor !”.  
În final, arh. Eduard Mattes, venit special din Israel pentru susţinerea acestei manifestări sportive organizate în memoria tatălui său a mai spus: „A fost o competiţie frumoasă, felicitări organizatorilor. Cu siguranţă ne vom reîntâlni cu boxul în memoria maestrului Iosif Mattes şi în 2014 !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu