vineri, 4 octombrie 2013

“TUR DE IAŞI”, pe două roţi, în pădurea Bârnova !



După cum ne-a informat Iordana Leahu, Director Executiv IasiBike, Clubul de Ciclism şi Ecologie IasiBike invită pasionaţii de MTB la cea de-a VI-a ediţie a concursului “TUR DE IAŞI”, care va avea loc pe 13 octombrie 2013 în pădurea Bârnova, de lângă Iaşi.  Sportivii vor putea concura la acest maraton de mountain bike pe unul dintre cele două trasee pregătite de organizatori, unul de 27 km şi celălalt de 62 km.  Participanţii vor primi în pachetul de start energizante, bonul pentru paste, numărul de concurs şi de participare, produse promoţionale, iar cei care urcă pe podium vor primi premii în vouchere de achiziţie în valoare de 7.000 lei, oferite de Bike Mania. Cronometrarea se va face cu chipuri.
Înscrierile se fac doar online, până la data de 8 octombrie, dată până la care trebuie achitată şi taxa de înscriere de 35 lei. Evenimentul este energizat de SQUEEZY.
“Vă aşteptăm cu muzică şi voie bună duminică, 13 octombrie, începând cu ora 9.00, la bariera Bogonos, locul tradiţional de start în concursurile de MTB dedicate bicicliştilor ieşeni şi nu numai.
Concursul este organizat de Clubul IasiBike în parteneriat cu CTE Turistor. Detaliile complete ale competiţiei le puteţi viziona pe site-ul www.tdi.iasibike.ro”, a mai menţionat directorul executiv Iordana Leahu.

* Reguli stricte pentru sportivii concurenţi

Vă mai informăm că pentru a putea participa la competiţie, concurenţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
- Să fie apţi să parcurgă traseul stabilit de organizatori şi să aibă suficientă experienţă pentru a se deplasa în siguranţă pe un traseu prin pădure, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. Traseul de concurs trece pe drumuri forestiere, pe poteci din pădure, dar şi pe drumuri publice care nu sunt închise celorlalţi participanţi la trafic, prin urmare concurenţii trebuie să respecte regulile de deplasare pe drumuri publice.
- Să dea dovada de fair-play atunci când este cazul, să se protejeze şi să acţioneze în consecinţă pentru a ajunge la finish fără probleme, să deţină o bicicletă adecvată şi în stare tehnică bună şi să poarte cască de protecţie. Concurenţii fără cască de protecţie vor fi descalificaţi.
De menţionat că sportivii cu vârsta sub 18 ani vor fi înscrişi numai cu prezentarea în ziua concursului a acordului scris al părinţilor de a participa la această competiţie.
Traseul lung de 62 km include două bucle ale traseului scurt de 27 km şi câţiva kilometri distincţi. Timpul intermediar limită la traseul lung este de 2 ore şi 30minute după prima tură. Dacă un concurent depăşeste timpul intermediar după prima tură, nu se califică pentru a intra în a doua tură, cu alte cuvinte este eliminat. Timpul limită total pentru traseul lung este de aproximativ 5 ore.
Se va participa pe următoarele categorii:
- Categoria Elite (62 km; masculin / feminin), cu subcategoriile de vârstă: 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40+;
- Categoria Hobby (27 km; masculin/feminin), cu subcategoriile de vîrstă: 14-17 ani; 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40+.
Pe traseu vor fi puncte de control şi un punct de alimentare. Participanţii care nu trec prin toate punctele de control vor fi descalificaţi. La fiecare punct de control arbitrii vor nota numărul de concurs.
Orice participant care nu vrea sau nu mai poate continua cursa are obligaţia de a anunţa organizatorii imediat, fie la număr de telefon pentru urgenţe, număr care se află pe numărul de concurs, pe verso, fie personal. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj de la punctul de start.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu