sâmbătă, 14 iunie 2014

CM de fotbal - Brazilia 2014: Victorie clară pentru Columbia, 3-0 cu Grecia !


Sursa foto: UEFA

Echipa Columbiei a învins formația Greciei cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă, la Belo Horizonte, pe stadionul ''Mineirao'', în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia. Sud-americanii, care au început fără vedetele Guarin, Bacca sau Jackson Martinez, s-au impus fără probleme, prin golurile marcate de Pablo Armero (‘5), Teófilo Gutiérrez (‘58) și James Rodríguez (‘90+3).
Columbia a început în forță și a deschis scorul după doar cinci minute, fundașul Pablo Armero reușind cel mai rapid gol de până acum al competiției, după o minge întoarsă în careu: 1-0. Armero este primul columbian care a marcat la Cupa Mondială de la Leider Preciado, care aducea golul victoriei în partida cu Tunisia, de la CM 1988 (1-0).
Imediat după reluarea jocului, elenii au avut o mare ocazie de egalare, dar șutul lui Kone a trecut razant cu bara (‘6).
Deși sud-americanii au rămas periculoși pe contre, grecii au fost cei care au avut o posesie mai bună și au încercat să ajungă la poarta lui Ospina. Fundașul Torosidis a creat pericol în min. 28, când a reluat pe lângă poartă, cu capul, în urma unei lovituri libere bătută de Holebas.
Prima repriză s-a încheiat cu o nouă ocazie bună a grecilor, dar Ospina a deturnat de la vinclu șutul lui Kone (‘45).
Repriza a doua a început în nota de dominare a echipe latine, iar șutul lui James Rodriguez l-a întrebuințat pe Karnezis, nevoit să respingă (‘50). ''Los Cafeteros'' și-au mărit avantajul în urma unei faze fixe, un corner executat de James Rodriguez, Aguilar a deviat balonul, iar Teofilo Gutierrez a îndeplinit o simplă formalitate: 2-0 (‘58).
Grecia, care a eliminat România în barajul pentru CM 2014 (3-1 şi 1-1), a fost aproape de gol în minutul 63, dar Gekas a trimis balonul în bara transversală cu capul, deși poarta era practic goală.
Columbienii au evoluat în continuare relaxat și doar concentrarea scăzută la acest scor i-a făcut să nu mai înscrie goluri.
Echipa antrenată de Fernando Santos a mai avut o ocazie mare de a înscrie golul de onoare, dar șutul lui Samaras a trecut foarte aproape de poartă (‘85). Columbia a câștigat în cele din urmă la scor de forfait, după ce James Rodriguez a marcat al treilea gol (‘90+3), după o pasă cu călcâiul a lui Cuadrado: 3-0.
Grecia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2016, a primit cel puțin un gol în fiecare din cele șapte meciuri jucate la Cupa Mondială. În total sunt 15 echipe care au primit gol la fiecare meci jucat în Cupa Mondială.

* Caseta tehnică:

Columbia — Grecia 3-0 (1-0)
Au marcat: Pablo Armero (5), Teófilo Gutiérrez (58), James Rodríguez (90+3).
Belo Horizonte, stadion ''Mineirao'' - Cupa Mondială 2014 — Grupa C
Au evoluat echipele:
- Columbia: David Ospina — Juan Camilo Zúniga, Mario Yepes (căpitan), Cristián Zapata, Pablo Armero (Santiago Arias ‘74) — Carlos Sánchez, Abel Aguilar (Alexander Mejía ‘68) — Juan Guillermo Cuadrado, James Rodríguez, Victor Ibarbo — Teófilo Gutiérrez (Jackson Martínez ‘76). Selecționer: José Pekerman.
- Grecia: Orestis Karnezis — Vasilis Torosidis, Kostas Manolas, Sokratis Papastathopoulos, José Holebas — Dimitris Salpingidis (Ioannis Fetfatzidis ‘57), Giannis Maniatis, Kostas Katsouranis (căpitan), Panagiotis Kone (Georgios Karagounis ‘78) — Georgios Samaras, Theofanis Gekas (Kostas Mitroglou ‘64). Selecționer: Fernando Santos.
- Arbitru: Mark W. Geiger; arbitri asistenți: Mark Sean Hurd (SUA): Joe Fletcher (Canada); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran).
- Cartonașe galbene: Sanchez (‘26) / Papastathopoulos (‘52), Salpingidis (‘55).
Următoarele meciuri din Grupa C vor avea loc pe 19 iunie: Columbia — Cote d'Ivoire, la Brasilia (19,00, ora României), și Japonia — Grecia, la Natal (vineri 20 iunie, în România, ora 01,00).
Astăzi şi mâine se mai joacă partidele:
- Sâmbătă, 14 iunie: ora 22,00: Uruguay — Costa Rica, la Fortaleza, Grupa D
- Duminică; 15 iunie: ora 01,00: Anglia — Italia, la Manaus, în Grupa D;
ora 04,00: Cote d'Ivoire — Japonia, la Recife, în Grupa C; ora 19,00: Elveția — Ecuador, la Brasilia, în Grupa E; ora 22,00: Franța — Honduras, la Porto Alegre, Grupa E. (Sursa: AGERPRES).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu