luni, 2 iunie 2014

La Roland Garros: Simona Halep în sferturi, Florin Mergea în semifinale !


Sursa foto: Roland Garros

Turneul de tenis de Grand Slam de la Roland Garros a adus luni, 2 iunie, victorii importante pentru delegaţia ţării noastre deplasată în Franţa.
În optimile de finală ale probei feminine de simplu, românca Simona Halep (nr. 4) a învins-o pe Sloane Stephens (SUA / nr. 15) în două seturi, cu 6-4, 6-3 şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.
"Mă bucur că mi-am luat revanşa azi şi de asemenea mă bucur că voi juca sferturi de finală la Roland Garros. Game-ul de la 4-4 din primul set a fost decisiv, am dat totul atunci şi pînă la urmă am cîştigat. Poate că nu mi-a funcţionat serviciul aşa cum am vrut, dar am reuşit să cîştig. Am avut o adversară de top, sigur va urca în Top 10. Mă aşteptam la un meci dur şi echilibrat, dar am încercat să îmi păstrez încrederea şi să cîştig meciul. Am reuşit şi sunt fericită", a menţionat Simona Halep la finalul partidei de la Roland Garros.
În sferturi, Simona Halep va întâlni pe Svetlana Kuznetsova (Rusia, nr. 27), cea care s-a impus astăzi, cu 6-3, 6-4, în faţa lui Lucie Safarova (Cehia, nr. 23).
Tot în competiţia feminină de la Roland Garros, dar în proba de dublu, am consemnat astăzi Garbine Muguruza (Spania) / Carla Suarez Navarro (Spania) - Irina-Camelia Begu (România) / Karin Knapp (Italia) 6-4, 7-6 (7/4).

* De la Trofeul Municipiului Iaşi, la turneul de Grand Slam de la Roland Garros !

În sferturile de finală ale probei de dublu masculin, românul Florin Mergea şi croatul Marin Draganja s-au calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce i-au învins astăzi pe experimentaţii Daniel Nestor (Canada) şi Nenad Zimonjic (Serbia - nr. 3) cu scorul de 6-7 (2/7), 6-3, 7-6 (7/5). De remarcat că în tie-breakul setului decisiv, Mergea şi Draganja au fost conduşi cu 5-2, dar au obţinut apoi 5 puncte consecutive şi au ajuns în prima lor semifinală de Grand Slam. În penultimul act al probei de dublu, cuplul româno-croat vor întâlni perechea formată din spaniolii Marcel Granollers-Pujol şi Marc Lopez, (cap de serie numărul 12), cei care au reuşit şi ei o victorie senzaţională în faţa fraţilor Bob şi Myke Bryan (SUA, nr. 1), cu scorul de 6-4, 6-2.
De remarcat că Marin Draganja (23 ani, născut la Split) a evoluat în iulie 2010 la turneul ITF denumit “Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi.
În turul al treilea al calificărilor probei de simplu, Marin Draganja a pierdut în faţa compatriotului Dino Marcan cu scorul de 6-4, 6-7(0), 1-6 şi a ratat prezenţa pe tabloul principal. În schimb, în proba de dublu, cuplul croat Marin Draganja / Dino Marcan a câştigat turneul de la Iaşi, după victoria cu 6-4, 6-3 în finala cu perechea Andrei Mlendea (România) / Mikhail Vasiliev (Rusia).
Şi românul Florin Mergea (29 ani, născut la Craiova) a jucat de mai multe ori la Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi. De exemplu, în august 2012, la turneul ITF de la Iaşi, pornind din calificări, Florin Mergea a ajuns până în turul al doilea de pe tabloul principal al probei de simplu, unde a pierdut cu 7-5, 3-6, 3-6 în faţa românului Adrian Cruciat. În proba de dublu, alături Victor-Mugurel Anagnastopol (România), Florin Mergea a pierdut finala în faţa cuplului Andrei Ciumac / Maxim Dubarenco (Rep. Moldova) cu scorul de 2-6, 6-2 [9-11]. 
În iulie 2010, tot la Trofeul Municipiului Iaşi, în proba de simplu, pornind tot din calificări, Florin Mergea a ajuns până în turul al doilea de pe tabloul principal, unde a fost învins de câştigătorul turneului, francezul Maxime Teixeira, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6.

* Apostol şi Frunză - victorie de senzaţie în proba de dublu a juniorilor

Luni seara, în primul tur al probei de dublu al juniorilor, românii Bogdan Ionuţ Apostol (ieşean la origine, legitimat la CSM Paşcani) şi Nicolae Frunză au obţinut o victorie de senzaţie în faţa cuplului american Michael Mmoh / Francis Tiafoe (nr. 2) cu scorul de 6-4, 7-5, în doar 64 minute (27+37).
A fost un meci în care Apostol şi Frunză au jucat excepţional, s-au sincronizat perfect şi şi-au răzbunat astfel înfrângerile de la proba de simplu !
De remarcat că americanul Francis Tiafoe este primul favorit al probei de simplu de la Roland Garros-2014, iar Michael Mmoh (nr. 11 la simplu) a ajuns în acest an până în sferturile de finală ale probei de dublu juniori, la Australian Open.
În turul al doilea, perechea Aposol / Frunză se va duela cu slovacii Martin Blasko şi Alex Molcan, care s-au impus astăzi în faţa cuplului sud-corean Yunseong Chung / Chan-Yeong Oh cu scorul de 3-6, 7-6 (8/6) [10-8].
În primul tur al probei de dublu junioare am consemnat astăzi rezultatele: Usue Maitane Arconada (SUA) / Kamonwan Buayam (Thailanda) - Elena Gabriela Ruse (România) / Iryna Shymanovich (Belarus) 3-6, 3-6 şi Ioana Ducu (România) / Ioana Loredana Roşca (România) - Sofia Kenin (SUA) / Kaitlyn McCarthy (SUA) 4-6, 6-4, [10-5].
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu