luni, 9 iunie 2014

Wimbledon, al doilea turneu de Grand Slam pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol

Bogdan Ionuţ Apostol la Roland Garros - 2014
În urmă cu puţine zile, ieşeanul de 18 ani Bogdan Ionuţ Apostol, care a făcut primii paşi în tenis la CS CFR Iaşi, iar acum este legitimat la CSM Paşcani a încheiat participarea la primul său turneu de Grand Slam din carieră, cel de la Roland Garros.
În primul tur al probei de simplu, Bogdan Ionuţ Apostol a pierdut în setul decisiv în faţa rusului Andrey Rublev (după ce ieşeanul a condus în ultimul act cu 5-2 şi a avut şi două mingi de meci !!!), cel care a câştigat ulterior turneul juniorilor din capitala Franţei.
În proba de dublu, alături de bucureşteanul Nicolae Frunză (16 ani), Bogdan Ionuţ Apostol a avut o comportare excepţională în primul tur, când românii au eliminat din competiţia franceză perechea favorită nr. 2, alcătuită din americanii Michael Mmoh şi Francis Tiafoe, cu scorul de 6-4, 7-5.

În turul al doilea al probei de dublu juniori de la Roland Garros, s-a disputat meciul Martin Blasko / Alex Molcan (Slovacia) – Bogdan Ionuţ Apostol / Nicolae Frunză (România) 6-7 (4/7), 7-5 (10-8 în super-tiebreak). Meciul a durat 89 minute (40+37+12) şi a fost de un real dramatism.
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol urmează acum un al doilea turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon, care va avea loc în perioada 28 iunie-6 iulie 2014.
Pe tabloul de „64” al juniorilor, au obţinut calificarea directă pe tabloul principal un număr de 46 de sportivi, printre ei fiind şi Bogdan Ionuţ Apostol (poziţia 41, pe locul 50 în clasamentul mondial ITF al juniorilor în momentul înscrierii şi pe locul 1 în România la categoria de vârstă 18 ani). Tot pe tabloul principal se mai află şi partenerul de dublu al sportivului ieşean, Nicolae Frunză (poziţia 35 la Wimbledon, locul 44 în clasamentul mondial ITF şi locul 2 în România).
Primii opt favoriţi ai turneului juniorilor de la Wimbledon (Anglia) sunt: 1. Francis TIAFOE (SUA); 2. Orlando LUZ (Brazilia); 3. Stefan KOZLOV (SUA); 4. Quentin HALYS (Franţa); 5. Jaume MUNAR (Spania); 6. Johan Sebastien TATLOT (Franţa); 7. Michael MMOH (SUA); 8. Andrey RUBLEV (Rusia).
În turneul junioarelor de la Wimbledon, acolo unde prima favorită este sârboaica Ivana JOROVIC, sunt acceptate pe tabloul principal şi câştigătoarele probei de dublu de la Roland Garros-2014, româncele Ioana Loredana Roşca (nr. 16) şi Ioana Ducu (nr. 23). După toate probabilităţile, Ducu şi Roşca ar putea ajunge şi la turneul ITF cu premii de 10.000 dolari - Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi, imediat după Wimbledon !
Revenit în ţară de la Roland Garros de numai câteva zile, Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: „Am avut o experienţă extrem de utilă la primul meu turneu de Grand Slam la care am participat. Din păcate, am pierdut în primul tur la câştigătorul turneului, rusul Andrey Rublev, după ce am avut şi două mingi de meci şi o altă minge înaltă la fileu, pe care nici acum nu ştiu cum am ratat-o ! Am văzut pe viu la Roland Garros şi meciurile unor vedete ale momentului, inclusiv două meciuri ale Simonei Halep şi pot spune că am avut ce învăţa. Urmează pentru mine o nouă premieră, participarea la turneul pe iarbă de la Wimbledon. Voi juca în această vară şi câteva ITF-uri din România, la Cluj şi Iaşi cu siguranţă. Voi juca pentru România la Campionatele Europene ale juniorilor de la Klosters, în Elveţia. Va fi pentru mine ultimul an de juniorat şi apoi voi evolua doar în turneele de seniori ! Vreau să fac tenis de mare performanţă şi să am adversari cât mai puternici, doar aşa poţi progresa !”.
Născut pe 17 ianuarie 1996, la Iaşi, pregătit în prezent de antrenorul Toni Gaşpar, Bogdan Ionuţ Apostol este în prezent cel mai valoros tenismen ieşean din toate timpurile şi singurul ieşean care a reuşit să evolueze într-un turneu de Grand Slam al lumii. Este elev în clasa a XI-a şi în afară de tenis pasiunile sale sunt fotbalul şi filmele !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu