miercuri, 25 iunie 2014

“Trofeul Municipiului Iaşi” şi Irina Maria Bara, faţă în faţă la arenele de tenis CFR Iaşi !


La serviciu, Irina Maria Bara !

În perioada 5-13 iulie 2014, CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis organizează primul turneu feminin al verii din circuitul mondial ITF, premiile totale de 10.000 dolari fiind oferite de Fundaţia Sportului Ieşean. La turneul denumit “Trofeul Municipiului Iaşi”, prima favorită este românca Irina Maria Bara (19 ani, locul 490 în clasamentul mondial WTA), legitimată la CS TENIS CLUB IRIS ŞTEI, acolo unde se antrenează cu tatăl său, Călin Bara, dar care se mai pregăteşte şi la clubul Dafora Mediaş, sub comanda antrenorului Toni Gaşpar. Irina Maria Bara a început tenisul la 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar prima cupă a cucerit-o la vârsta de 7 ani, la un turneu pentru copii la Deva. “Aceste lucruri nu se uită, deoarece şi acum ţin minte cum arăta prima mea cupă cucerită pe un teren de tenis”, ne-a spus Irina Maria Bara, care se pregăteşte în aceste zile acasă la ea, la Ştei, în judeţul Bihor, şi pentru susţinerea Bacalaureatului. “La Iaşi o să fie primul meu turneu după BAC şi sper să fie un turneu cu noroc. M-am retras de la alte competiţii pentru a veni la arenele CFR Iaşi, unde particip pentru a treia oară. Vin cu mare plăcere la turneul de la Iaşi, într-un oraş foarte frumos şi într-un loc în care mă simt bine întotdeauna. Dacă anul trecut, împreună cu Diana Buzean am câştigat la Iaşi proba de dublu, anul acesta sper să ajung cât mai sus şi la simplu !”, ne-a mai declarat Irina Maria Bara.
Până în prezent, Irina Maria Bara a câştigat în carieră 8 turnee ITF de senioare, toate în 2013, două în proba de simplu (la Bucureşti şi Antalya-Turcia) şi alte şase la dublu feminin (la Antalya, Iaşi, Arad, Bucureşti, Ruse-Bulgaria şi din nou la Antalya - Turcia).
 Pe tabloul principal de “32” de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis de câmp, unde sunt calificate direct 18 sportive, principalele favorite sunt, în 2014: Irina Maria BARA (România, locul 490 WTA), Camilla ROSATELLO (Italia, 500 WTA), Raluca Elena PLATON (România, 545 WTA), Nicoleta-Cătălina DASCĂLU (România, 596 WTA), Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova, 637 WTA), Elena BOGDAN (România, 639 WTA).
Tot pe tabloul principal vor participa şi două sportive care au primit wild-carduri din partea CS CFR Iaşi, ele fiind ieşeanca Andreea Prisacariu (14 ani) şi Cristina Mădălina Stancu (24 ani, revenită în România după ce a încheiat studiile universitare la un colegiu în SUA, unde a fost partenera de dublu a ieşencei Ştefania Hristov). 
În perioada 5-13 iulie 2014, turneul de la arenele de tenis CFR Iaşi este la concurenţă cu alte competiţii feminine similare, cele de la Biarritz (Franţa, cu premii de 100.000 dolari), Sacramento (SUA – 50.000 dolari), Gatineau (Canada – 25.000 dolari), Aschaffenburg (Germania – 25.000 dolari), Sharm El Sheikh (Egipt – 10.000 dolari), Torino (Italia – 10.000 dolari), Getxo (Spania – 10.000 dolari), Bangkok (Thailanda – 10.000 dolari) şi Balikesir (Turcia – 10.000 dolari).
Trofeul Municipiului Iaşi va fi la concurenţă în perioada 5-13 iulie 2014 şi cu primul turneu WTA din România, “BRD Bucharest Open”, de la arenele BNR din Capitală, cu premii de 250.000 dolari şi care va reuni la start cinci jucătoare de Top 50, în frunte cu numărul 3 mondial, Simona Halep.
În perioada 8-17 august 2014, la arenele CFR Iaşi va avea loc competiţia internaţională masculină din cadrul “Trofeului Municipiului Iaşi” la tenis, cu premii totale de 15.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu