joi, 12 iunie 2014

Ieşeanul Ciprian Paraschiv a reprezentat FRF la festivitatea de premiere de la finala Cupei României la fotbal feminin


Olimpia UT Cluj şi directorul Ciprian Paraschiv (FRF)

Olimpia Universitatea Tehnică Cluj a castigat pentru al patrulea an consecutiv trofeul Cupei Romaniei la fotbal feminin, dupa ce s-a impus miercuri, in finala gazduita de stadionul Areni din Suceava, cu scorul de 3-0, in fata celor de la ASA Targu Mures. Dupa un prim sfert de ora echilibrat, in care ambele formatii si-au trecut in cont cate o ocazie, clujencele au deschis scorul in minutul 19, cand Lunca a dejucat pasul la off-side facut de defensiva adversa si a inscris cu un sut din 11 metri. Olimpia isi putea dubla avantajul pe Areni in minutul 27, dar Vatafu si-a prelungit prea mult balonul si a fost blocata de Paraluta. Formatia clujeana a modificat tabela la 2-0 la jumatate de ora de fluierul de start, cand Lunca si-a trecut in cont dubla, marcand ca la antrenamente, din sase metri, dupa o centrare de pe partea dreapta. In minutul 33 s-a facut 3-0 pentru Olimpia, Voicu punctand din interiorul careului dupa o gafa a muresencelor. ASA a avut sansa sa reduca din diferenta pe finalul reprizei, dar nou-intrata Jahn a fost blocata in momentul sutului. In partea secunda, campioana Romaniei nu a mai fortat, managerul Mirel Albon preferand sa relueze intreg lotul deplasat la Suceava. Astfel, dupa pauza au lipsit goluri, nu si ocaziile de poarta. Olimpia a ratat in doua randuri golul patru, la suturile lui Bortan si Lunca, ambele blocate de portarul echipei nationale Paraluta. In ultimele minute, muresencele putea marcat golul de onoare, dar lobul trimis de nou-intrata Meleaca a ocolit tinta. Scor final 3-0, iar Olimpia Cluj castiga fara emotii Cupa Romaniei si bifeaza astfel al patrulea event consecutiv in fotbalul feminin romanesc.
Au evoluat echipele:
- Olimpia UT Cluj: Boanda – Corduneanu, Ficzay, Bortan, Vatafu, Voicu, Batea, Iusan, Lunca, Pinczi, Olar. Antrenor: Mirel Albon. Pe parcurs au mai intrat: Desnerean, Popa, Ciolacu, Giurgiu si Gurz.
- ASA Târgu Mures: Paraluta – Sarosi, Goder, Mate, Barabasi, Boros, Ambros, Flesariu, B. Sandu, Gorea, Sipos. Antrenor: Alexandru Andrasi. Au mai intrat: Jahn, Costas, Roca, C. Sandu, Meleaca.
Festivitatea de premiere a castigatoarelor a fost oficiata de directorul de dezvoltare fotbalistica din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, impreuna cu primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, si presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton. La nivel de organizare, doar festivitatea de premiere si gazonul stadionului Areni s-au ridicat la nivelul unui finale de Cupa a Romaniei. Restul a lasat de dorit. De la cele trei degete de praf de la tribuna oficiala, pana la prestatia crainicului si la tabela de marcaj de pe timpul lui “Pazvante Chiorul” a stadionului Areni, care palpaie de ani buni in doua becuri. Inainte de startul meciului de miercuri, 11 iunie, jucatorele de la ASA Targu Mures si-au primit medaliile de argint pentru locul 2 ocupat in campionat. Finala a fost precendata de imnul national al Romaniei, intonat de tanara solista de muzica populara Alexandra Dan. (sursa: GazetaSV)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu