duminică, 29 iunie 2014

Gimnastele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, vedetele competiţiei juvenile de pe litoralul Mării Negre !


La Constanţa, în perioada 27-29 iunie 2014 s-au disputat finalele Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică pentru copii, pentru grupele de vârstă “Mica Gimnastă” şi categoria a IV-a.
Au fost prezente în concurs 16 cluburi din 12 judeţe ale ţării, la start cu 170 de sportive cu vârsta cuprinsă între 6 si 10 ani şi 30 de antrenoare şi arbitre.
Printre cluburile participante la categoria a IV-a (8-10 ani) s-a aflat şi CSŞ Anghel Saligny Iaşi (antrenori: Constantin Radu, Cătălina Radu şi Oana Cozma), în componenţa Laura Aniţei, Iustina Coşarcă, Claudia Postu, Cristina Străinu, Denisa Isac, Delia Ţurlui şi Maria Verdeş.
Pe echipe, CSŞ Anghel Saligny Iaşi a ocupat prima treaptă a podiumului şi a cucerit medalia de aur. Pe locurile următoare s-au clasat CSU Braşov (locul 2) şi CSŞ 1 Constanţa (locul 3).
La individual compus, podiumul de premiere a fost următorul:
1. Laura Aniţei (CSŞ Anghel Saligny Iaşi); 2. Claudia Postu (CSŞ Anghel Saligny Iaşi), 3. Rebeca Anton (CSU Braşov). Pe locul 4 s-a clasat ieşeanca Iustina Coşarcă.
Duminică, 29 iunie, au avut loc în Sala Sporturilor din Constanţa şi finalele individuale pe obiecte, iar la categoria a IV-a concursul s-a disputat la: fără obiect, cerc, coardă şi panglică.
Laura Aniţei (CSŞ Anghel Saligny Iaşi) a evoluat în toate finalele pe obiecte, unde a cucerit patru medalii de aur, din tot atâtea posibile !
Claudia Postu s-a calificat la trei finale, unde a cucerit două medalii de bronz, la “fără obiect” şi coardă, iar la panglică s-a clasat pe locul 4. Ieşeanca Iustina Coşarcă a cucerit medalia de argint la cerc.
Să menţionăm că, la fiecare finală pe obiecte au fost admise doar două sportive de la acelaşi club, în caz contrar CSŞ Anghel Saligny Iaşi ar fi putut avea în finalele de astăzi mai toate sportivele din lot.
La Constanţa, la categoria a IV-a de concurs, CSŞ Anghel Saligny Iaşi a cucerit per total 10 medalii, dintre care 6 medalii de aur, 2 de argint şi alte 2 de bronz.  
Din păcate, deşi s-a calificat în finalele de la Constanţa şi la categoria “Mica Gimnastă”, CSŞ Anghel Saligny Iaşi nu s-a putut prezenta în competiţie rezervată sportivelor de 6-8 ani, din motive financiare !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu