duminică, 29 iunie 2014

Se trage cortina la FIE 2014


Duminică, pe 29 iunie 2014, de la ora 19.00, pe scena de la Palatul Culturii, Filarmonica „Moldova” din Iași și Filarmonica din Chișinău vor susține un concert vocal-simfonic extraordinar dirijat de maestrul Vlad Conta. Dirijorul corului va fi Doru Morariu, iar soliști Mălina Ciobanu (vioară), Iulia Isaev (soprană) și Marius Vlad Budoiu (tenor). Spectacolul va fi prezentat de Adrian Păduraru, purtătorul de cuvânt al FIE 2014.
Programul concertului este mai mult decât generos, cuprinzând lucrări orchestrale și vocal-simfonice de M.I. Glinka („Ruslan și Ludmila”), A. Dvorak (Dansurile slave nr. 2 și 8), J. Brahms (Dansurile ungare nr. 5 și 6), A. Haciaturian („Waltz” din „Masquerade”), P. de Sarasate (Fantezia „Carmen” pentru vioară și orchestră), J. Strauss (Polca „Tunete și fulgere” și Polca „Tritsch-Tratsch”), R. Leoncavallo („Vesti la giuba” din „I Pagliacci”), G. Puccini („Un bel di vedremo” din „M. Butterfly”, respectiv „E lucevan le stelle”, „Vissi d’arte” și duetul din Actul I din „Tosca”), C. Gounod („Corul soldaților” din „Faust”), A. Borodin („Dansurile polovțiene” din „Cneazul Igor”) și C. Orff (partea finală din „Carmina burana”).
Iată câteva dintre cele mai importante evenimente FIE Iași 2014 ale zilei de duminică, 29 iunie 2014, ultima zi a festivalului:
- ora 10.00: Teatru „Povestea copacului”, la Palatul Copiilor;
- ora 11.00: Cupa mecanicului, la Palatul Copiilor (str. Săulescu);
- ora 14.00: Spectacole stradale The Sky, pe Pietonalul Ștefan cel Mare;
- ora 18.00: Animații stradale Funny Art, pe Pietonalul Ștefan cel Mare;
- ora 18.00: Vernisajul expoziției „Tabăra de creație” a Uniunii Artiștilor Plastici, în Piața Unirii – Piața Artei 2014;
- ora 18.30: Dansuri italiene, pe scena FIE de pe Pietonalul Ștefan cel Mare;
- ora 19.00: Dansuri rusești, pe scena FIE de pe Pietonalul Ștefan cel Mare;
- ora 19.00: Concert vocal-simfonic extraordinar susținut de Filarmonica „Moldova” din Iași și Filarmonica din Chișinău, pe scena FIE de la Palatul Culturii;
- ora 21.00: Fire Show, pe Pietonalul Ștefan cel Mare;
- ora 21.30: PERFORM: Închiderea festivalului;
- ora 22.00: PERFORM: Teatru „Hai Iu Iu nu Hey You You” de Radu Afrim (UNITER / București), la Teatrul „Luceafărul”.
(Sursa: FIE 2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu