vineri, 20 iunie 2014

La CM fotbal – Brazilia 2014: A doua înfrângere pentru Anglia !


Sursa foto: UEFA
Echipa Uruguayului a învins selecționata Angliei cu scorul de 2-1 (1-0), joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.
Echipa ''Celeste'' s-a impus prin ''dubla'' reușită de Luis Suarez (’39 şi ‘85), golul de onoare al englezilor fiind marcat de Wayne Rooney (‘75). Uruguayul revine în cărți pentru calificarea în optimile de finală, în timp ce englezii mai au șanse minime de a trece de grupe.
Amenințate cu eliminarea, după eșecurile din prima rundă a grupelor, Anglia și Uruguay au abordat meciul cu multă atenție pe faza defensivă, dar în același timp au atacat de fiecare dată când au avut balonul.
Sud-americanii au creat primii pericol, dar Hart a respins cornerul executat cu efect de vedeta Luis Suarez, titularizat după ce a lipsit la meciul cu Costa Rica.
Englezii au replicat printr-o lovitură liberă executată de Rooney (10), de la 20 metri, milimetric pe lângă vinclu. Ocaziile au alternat la cele două porți și Rodriguez (15) a expediat un șut violent, razant cu transversala. Cavani a ieșit și el la rampă, după un corner, dar a trimis peste poartă (27).
Selecționata Albionului, care a dominat jocul în prima parte, a fost aproape de gol, dar Rooney a trimis mingea în bară, după centrarea lui Gerrard (31), din lovitură liberă. Cei care au deschis scorul au fost uruguayenii, prin Luis Suarez, atacantul lui Liverpool marcând cu capul din centrarea lui Cavani, la o contră periculoasă: 1-0 (30). Suarez a devenit al șaselea jucător din Premier League care marchează împotriva Angliei la Cupa Mondială, după irlandezul Kevin Sheedy, românii Dan Petrescu, Viorel Moldovan, suedezul Niclas Alexandersson și americanul Clint Dempsey. Englezii nu au câștigat niciunul din acest meciuri.
Imediat după gol, englezii au avut posibilitatea egalării, ca și în meciul cu Italia, dar șutul la colțul scurt al lui Sturridge a fost respins de Muslera în corner (41).
La reluare, Suarez a încercat din nou să îl surprindă pe Hart din corner, dar portarul lui Manchester City a respins cu emoții (49). Cavani a irosit o ocazie foarte bună în minutul 51, dar mingea plasată la colțul lung a ocolit poarta.
Rooney a ratat egalarea incredibil în minutul 54, din 8 metri, șutul său cu stângul fiind respins de Muslera. Portarul sud-american a fost la post și la șutul centrare al lui Henderson (59).
În cele din urmă, Rooney a reușit egalarea, în minutul 75, reluând simplu centrarea lui Glen Johnson: 1-1. Englezii au forțat victoria și Muslera a respins cu emoții șutul lui Sturridge (78).
Uruguayul, locul patru la CM 2010, a ieșit la joc și a reușit să marcheze golul victoriei prin același Luis Suarez (85), care a zvâcnit printre fundașii englezi și l-a învins pe Hart: 2-1. Anglia a încheiat meciul cu Hart în careul advers, însă nu a mai putut face nimic.
Alvaro Pereira (ex-CFR Cluj) a fost titular la Uruguay și a părut că își pierde pentru câteva momente cunoștința după ce a fost lovit cu genunchiul în cap de Sterling (61).
Au evoluat echipele:
- Uruguay: Fernando Muslera — Martin Caceres, Jose Maria Gimenez, Diego Godin (căpitan), Alvaro Pereira — Alvaro Gonzalez (Jorge Fucile ‘79), Egidio Arevalo Rios, Cristian Rodriguez — Nicolas Lodeiro (Christian Stuani ‘67) — Luis Suarez (Sebastian Coates ‘88), 21. Edinson Cavani. Selecționer: Oscar Washington Tabarez.
- Anglia: Joe Hart — Glen Johnson, Gary Cahill, Phil Jagielka, Leighton Baines — Steven Gerrard (căpitan), Jordan Henderson (Rickie Lambert ‘87) — Raheem Sterling (Ross Barkley ‘64), Wayne Rooney, Danny Welbeck (Adam Lallana ‘71) — Daniel Sturridge. Selecționer: Roy Hodgson.
- Arbitru: Carlos Velasco Carballo; arbitri asistenți: Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste (toți din Spania); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran).
- Cartonașe galbene: Godin (9), Gerrard (68).

* În grupa C: Japonia - Grecia 0-0

Echipele Japoniei și Greciei au terminat la egalitate, 0-0, joi, într-un meci disputat pe ''Arena das Dunas'' din Natal, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.
Cele două echipe au oferit o imagine a neputinței, nereușind să marcheze într-un meci în care, totuși, ocaziile de gol nu au lipsit. Niponii au exasperat cu pasele lor nesfârșite, în timp ce grecii s-au apărat cu o îndârjire demnă de o cauză mai bună.
Niponii au preferat o posesie prelungită din start, în timp ce grecii și-au făcut simțite intențiile pe contre încă din minutul 4, când Mitroglou a fost blocat de Konno în careu. Kone (11) a finalizat un contraatac tăios cu un șut, dar Kawashima a reținut în doi timpi.
Japonii a pasat mult în încercarea de a găsi culoare de pătrundere spre poarta lui Karnezis, iar o primă șansă s-a ivit în minutul 19, când Osako a finalizat cu șut o combinație, dar portarul elen a fost la post și a reținut. Același Osako s-a remarcat cu un șut cu efect, aproape de colțul lung (19). Cea mai bună ocazie a asiaticilor s-a consumat în minutul 29, când Honda a executat foarte bine o lovitură liberă de la 24 metri, însă Karnezis a respins mingea.
Grecia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2016, a suferit două lovituri în prima repriză, accidentarea vârfului Mitroglu, cel care a marcat trei goluri României în barajul din toamna trecută, și eliminarea căpitanului Katsouranis, pentru al doilea cartonaș galben.
În ciuda acestor probleme, Grecia a avut o mare ocazie de a deschide scorul, însă șutul puternic al lui Torosidis, de la circa 20 de metri, a fost respins cu dificultate de Kawashima.
Repriza secundă s-a desfășurat după același tipic, cu niponii plimbând mingea până la exasperare, în speranța unui culoar favorabil care rar s-a ivit.
Grecia a avut prima ocazie de gol clară a părții a doua, prin Gekas, a cărui lovitură de cap a fost respinsă de Kawashima (60). Okubo a ratat o mare șansă în minutul 68, dar a trimis din doar câțiva metri pe lângă poartă. Uchida (71) a tras pe lângă poartă din 7 metri, după o respingere greșită a apărătorilor greci. Okubo și-a încercat norocul și de la 30 de metri, dar Karnezis a fost la post (78), iar apoi Yoshida nu a putut direcționa spre poartă centrarea puternică a lui Nagatomo (85). Kawashima a salvat situația la șutul lui Holebas (88), la una din rarele ieșiri ale grecilor pe contraatac, după care Karnezis s-a remarcat la lovitura liberă a lui Endo (90).
Cu această remiză, cele două echipe păstrează șanse de a merge mai departe, dar jocul prestat în primele lor două partide nu conferă prea multe motive de optimism.
Au evoluat echipele:
- Japonia: Eiji Kawashima — Atsuto Uchida, Maya Yoshida, Yasuyuki Konno, Yuto Nagatomo — Makoto Hasebe (căpitan; Yasuhito Endo ‘46), Hotaru Yamaguchi — Shinji Okazaki, Keisuke Honda, Yoshito Okubo — Yuya Osako (Shinji Kagawa ‘57). Selecționer: Alberto Zaccheroni.
- Grecia: Orestis Karnezis — Vassilis Torosidis, Kostas Manolas, Sokratis Papasthathopoulos, Jose Holebas —Kostas Katsouranis (căpitan) — Ioannis Fetfatzidis (Georgios Karagounis ‘41), Ioannis Maniatis, Panagiotis Kone (Dimitrios Salpingidis ‘81), Georgios Samaras — Kostas Mitroglou (Theofanis Gekas ‘35). Selecționer: Fernando Santos.
- Arbitru: Joel Aguilar; arbitri asistenți: William Torres, Juan Zumba (toți din El Salvador); arbitru de rezervă: Norbert Hauata (Tahiti).
- Cartonașe galbene: Hasebe (12), Katsouranis (27, 38), Samaras (55), Torosidis (88).
- Cartonaș roșu: Katsouranis (38).

* Tot în grupa C: Columbia - Cote d'Ivoire 2-1

Echipa Columbiei este calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, după ce a învins selecționata Cote d'Ivoire cu scorul de 2-1 (0-0), joi, într-un meci jucat pe Estadio Nacional din Brasilia, în Grupa C.
James Rodriguez (‘64) și Juan Quintero (‘70) au marcat pentru sud-americani, unicul gol al ivorienilor fiind reușit de Gervinho (‘73).
Meciul a fost alert din start, dar acțiunile au fost confuze, precipitate, astfel că ocazii de gol au fost mai mult întâmplătoare.
Prima situație notabilă a aparținut columbienilor, dar Gutierrez a tras pe lângă poartă din marginea careului, după o contră (6). Cuadrado a creat și el pericol (9), dar centrarea sa a fost blocată.
Cea mai mare situație de gol din prima repriză a fost irosită de Gutierrez (28), care a trimis din 8 metri pe lângă poartă, singur cu Barry.
''Elefanții'' au avut și ei oportunități de gol, dar șutul Aurier (31), de la 16 metri, a fost prins de Ospina, iar în ultimul minut al primei reprize (45), a luftat din mijlocul careului la centrarea lui Boka.
În repriza a doua, Bony a încercat să reia spectaculos din foarfecă o centrare a lui Yaya Toure, dar a luftat din nou (56). Gradel a fost aproape de fructifice o gafă a lui Armero (57), dar nu a putut stăpâni mingea în careul columbian.
Cuadrado a ratat o mare situație de a deschide scorul, în minutul 59, când șutul său din unghi a fost respins de Barry în bara propriei porți.
''Los Cafeteros'' au marcat în minutul 64, prin James Rodriguez, care a reluat imparabil cu capul din 7 metri, la cornerul executat de Cuadrado: 1-0.
Africanii au ieșit la joc și au încercat egalarea, iar Ospina a fost nevoit să acorde corner la șutul-centrare al lui Aurier (68).
Columbia și-a dublat avantajul în minutul 70, când Serey Die a fost deposedat de Gutierrez la mijlocul terenului, acesta i-a pasat lui Quintero, care l-a învins pe Barry: 2-0.
Cote d'Ivoire a redus diferența peste doar trei minute, prin Gervinho (73), la capătul unei acțiuni personale, în care a driblat mai mulți adversari: 2-1.
Africanii au presat până la final în căutarea golului egalizator, dar cei care au fost mai aproape de gol au fost tot columbienii, prin Arias, care a încercat să-l surprindă pe Barry cu un lob de la peste 50 de metri (89).
După 3-0 cu Grecia și victoria cu ivorienii, Columbia este în turul următor, având în vedere şi remiza dintre Japonia şi Grecia.
Pentru selecționerul argentinian al Columbiei, Jose Pekerman, este a doua victorie în fața ivorienilor, după 2-1 în 2006, la CM din Germania, când pregătea echipa Argentinei.
Au evoluat echipele:
- Columbia: David Ospina — Juan Zuniga, Cristian Zapata, Mario Yepes (căpitan), Pablo Armero (Santiago Arias ‘72) —Abel Aguilar (Alexander Mejia ‘79), Carlos Sanchez — Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo (Juan Quintero ‘53) — 9. Teofilo Gutierrez. Selecționer: Jose Pekerman.
- Cote d'Ivoire: Boubacar Barry — Serge Aurier, Didier Zokora, Souleymane Bamba, Arthur Boka — Serey Die (Mathis Bolly ‘73), Cheick Tiote — Gervinho, Yaya Toure (căpitan), Max Gradel (Salomon Kalou ‘67) — Wilfried Bony (Didier Drogba ‘60).
- Arbitru: Howard Webb; arbitri asistenți: Michael Mullarkey, Darren Cann (toți din Anglia); arbitru de rezervă: Victor Carrillo (Peru).
- Cartonașe galbene: Zokora (55), Tiote (90).
Vineri, 20 iunie, în Brazilia sunt programate trei meciuri la Cupa Mondială de fotbal. Programul meciurilor (ora României) este următorul:
- Vineri, 20 iunie:
Ora 19.00: Italia — Costa Rica, la Recife (Arena Pernambuco), în Grupa D;
Ora 22.00: Elveția — Franţa, la Salvador (Arena Fonte Nova), în Grupa E.
- Sâmbătă, 21 iunie:
Ora 01.00: Honduras — Ecuador, la Curitiba (Arena da Baixada), în Grupa E.
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu