vineri, 24 august 2012

Alexandru Dan Dumitru vine cu torţa olimpică la Palasul ieşean


Duminica, 26 august, incepand cu ora 19.00, in Gradina Palas din Iasi va fi prezent unul din cei 7 romani care au purtat flacara olimpica la JO 2012. Este vorba de Alexandru Dan Dumitru, un moldovean stabilit de 8 ani în Anglia, care a purtat flacara pe o distanta de 300 m in orasul Leeds. Acesta va aduce la Palas torta olimpica, pentru ca toti vizitatorii Palas sa o vada, sa o atinga, sa imortalizeze un moment unic in viata.
Alexandru Dan Dumitru a fost ales sa poarte flacara olimpica drept rasplata pentru intreaga activitate de voluntariat pe care a desfasurat-o în ultimii 5 ani prin organizarea de diverse competitii sportive în scopuri caritabile. “Au fost doar 300 de metri, parcursi in aplauzele multimii, dar in special in uralele numerosilor membri ai comunitătii romanesti care au fluturat in calea mea drapele tricolore”, a precizat romanul nascut la Tecuci.
Torta olimpica este realizata din aluminiu aurit si are opt mii de gauri sub forma de cercuri, cate una pentru fiecare dintre alergatorii care au purtat-o pe parcursul a 8000 de mile din Regatul Marii Britanii. Torta olimpica de la Londra este cea mai mare din istorie, avand 80 de cm lungime. Motivul triunghiului simbolizeaza cele 3 valori ale Jocurilor Olimpice din 2012: prietenie, respect, excelenta.
La evenimentul de duminica, din Gradina Palas participa si directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Iasi, Ciprian Paraschiv, care ii va inmana lui Alexandru Dan Dumitru o placheta de excelenta. „Imi pare rau ca Alin Moldoveanu, cel care a castigat medalia de aur in proba de tir nu va putea fi prezent si el duminica seara la Palas. Ar fi fost o intalnire extraordinara cu 2 romani de care suntem mandri. Oricum, ii sfatuiesc pe ieseni sa nu rateze un moment unic in viata, acela de a atinge torta olimpica”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv DJST Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu