miercuri, 22 august 2012

Victorie mare pentru CFR Cluj în Liga Campionilor


* În meciul disputat marţi seara în Elveţia, în partida tur din play-off, FC Basel a pierdut confruntarea de pe teren propriu cu CFR Cluj, cu scorul de 1-2 (1-0)


După ce a fost condusă prin golul reuşit de Streller în min. 44, CFR Cluj şi-a revenit fenomenal în deplasarea din Elveţia şi a înclinat balanţa victoriei în favoarea ei. Echipa din “Gruia” a reuşit două goluri în repriza a doua prin Modou Sougou (min. 65 şi 70), jucătorul senegalez al echipei clujene având şi o bară, în min. 85. În min. 65, Bastos a găsit o pasă de geniu pentru Sougou, iar jucătorul CFR-ului a restabilit egalitatea la 1-1 cu un şut pe jos din marginea careului. Golul egalizator a dat aripi formaţiei lui Ioan Andone, care a fost dus în extaz cinci minute mai târziu de acelaşi Sougou. De această dată senegalezul a primit pasa decisivă de la Mureşan şi a finalizat cu un şut sub transversală la colţul scurt, de lângă bara din dreapta.
Cam din aceeaşi poziţie a şutat Sougou şi cu cinci minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, dar de această dată mingea a lovit bara, senegalezul ratând astfel şansa de a semna un hattrick de toată frumuseţea.
Au evoluat formaţiile:
- FC Basel: Sommer - Steinhöfer, Sauro (Kovac '86), Dragovic, Park -  Cabral, Diaz - D. Degen (F. Frei '72), Salah, Stocker (A. Frei '79) - Streller. Antrenor: Heiko Vogel.
- CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora -  Rui Pedro (Nicoară '72), Godemeche (Mureşan '67), Sare, Bastos - Sougou - Kapetanos (Ronny '50). Antrenor: Ioan Andone.
- Cartonaşe galbene: Stocker '46, Degen '52, Dragovic '78, Steinhöfer 90+4, Frei '90+4 / Kapetanos '45, Felgueiras '52, Bastos '55, Sare '90+4
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Suedia, cu Jonas Eriksson la centru, ajutat de Mathias Klasenius şi Daniel Wärnmark. Rezervă a fost Stefan Wittberg. Asistenţi suplimentari au fost Martin Strömbergsson şi Tobias Mattsson.
După o astfel de victorie, formaţia lui Ioan Andone este foarte aproape de calificarea în grupele Ligii Campionilor la fotbal şi aşteaptă cu emoţie jocul retur, de săptămâna viitoare.
După partida din prima manşă a barajului pentru grupele Ligii Campionilor, antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat: “A fost un meci bun, înseamnă mult o victorie la Basel. Totul se poate dărâma în fotbal în câteva secunde. Am avut şi şansă, dar spre sfârşit puteam termina meciul cu 3 sau chiar 4-1. Am făcut ceva greşeli în apărare, am întâlnit o echipă bună. Sunt alţi jucători, ei domină fotbalul elveţian de câţiva ani buni. Victoria asta nu înseamnă nimic dacă nu câştigăm la Cluj. Nu contează că au avut 65% posesie. La Cluj vom ataca, mergem peste ei. Astăzi, celor de la Basel le-a lipsit ceva. M-aş bucura tare ca şi FC Vaslui, şi Steaua, şi Dinamo să se califice".
Alte rezultate din partidele de marţi seara din Liga Campionilor:
- FC Copenhaga - OSC Lille 1-0
A marcat: Santin '38.
- Borussia Mönchengladbach - Dinamo Kiev 1-3
Au marcat: Ring '13 / Mikhalik '28, Yarmolenko '36, L. de Jong '81 (autogol).
- Helsingborgs - Celtic Glasgow 0-2
Au marcat: Commons '2, Samaras '75.
Spartak Moscova - Fenerbahce Istanbul 2-1
Au marcat: Emenike '59, Kombarov '69 / Kuyt '65.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu