sâmbătă, 11 august 2012

Ieşeanul Teodor Leahu merge mai departe la turneul de tenis „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi”

”Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis masculin a debutat sâmbătă la arena CFR Iaşi, acolo unde 48 de tenismeni din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, Kazahstan, Ucraina şi Bulgaria s-au înscris pe tabloul de calificări al probei de simplu. Turneul ieşean din cadrul circuitului mondial ITF PRO este organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi are premii de 15.000 dolari. Pe tabloul de calificări au concurat în primul tur şi ieşenii Teodor Leahu şi George Cosmin Prisăcaru, ambii primind un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi. Teodor Leahu a obţinut o victorie concludentă în faţa adversarului întâlnit, bistriţeanul Dan Dumitraşcu, căruia nu i-a lăsat decât un singur game. Din păcate, George Cosmin Prisăcaru a fost de nerecunoscut în faţa gălăţeanului Marius Frosa, căruia nu i-a luat nici un game în cele două seturi disputate. 
Partidele programate sâmbătă s-au încheiat cu următoarele rezultate:
Ştefan VINŢI (România) - James BRIMACOMBE (Marea Britanie) 6-0, 6-2;  
George BOTEZAN (România) - Darius VERMEŞAN (România) 6-2, 7-6 (6); 
Octavian-Vlad MURAD (România) - Cosmin ONTICA (România) 7-6 (6), 4-6, 6-3;
Bogdan URSU (România) - Timofei UZUN (Rep. Moldova) 6-3, 3-6, 6-3;
Richard Alejandro GENDE NUNEZ (Spania) - Ashley BOCCO (Italia) 6-2, 6-3; 
Alexandru GRIGORIŢĂ (România) - Vitalie SCIUCA (Rep. Moldova) 6-0, 6-1;
Mihaita Daniel DAMIAN (România) - Humzah MAHMOOD (Marea Britanie) 6-7 (5), 6-4, 6-3;
Andrei COCIAŞU (România) - Stanislav NIKULCHIKOV (Kazahstan) 6-2, 5-0 (retragere pe motive medicale); 
Iustin BACIU (România) - Federico DELLE FAVE (Italia) 6-4, 6-2;
Teodor LEAHU (România) - Dan DUMITRAŞCU (România) 6-0, 6-1;
Justin BRĂTEANU (România) - Andrew STATNIK (Ucraina) 6-2, 6-2;
Răzvan Ioan DUMITRESCU (România) - Adrian NICULESCU (România) 5-7, 6-1, 6-1;
MARIUS FROSA (România) - George Cosmin PRISĂCARU (România) 6-0, 6-0;
Robert BETUKER (România) - Ştefan TĂPESCU (România) 6-4, 6-0; 
Toni STANCA (România) - Vanio VASILEV (Bulgaria) 6-2, 6-2; 
Andras SZEKELY (România) - Mirel Cătălin SANDU (România) 6-3, 6-2.
Duminică, pe 12 august, începând cu ora 9.30, sunt programate la arenele de tenis CFR Iaşi partidele din turul al doilea de pe tabloul de calificări, astfel:
Sergiu ROGOVEANU (ROU) [nr. 1] - Octavian-Vlad MURAD (ROU);
Bogdan URSU (ROU) - Luca George ŢAŢOMIR (ROU);
Ştefan VINŢI (ROU) - Rareş Florin MERCEAN (ROU);
Andrei SĂVULESCU (ROU) [2] - George BOTEZAN (ROU);
Alexandru GRIGORIŢĂ (ROU) - Ioan FARCAŞ (ROU);
Patrick CIORCILĂ (ROU) [3] - Richard Alejandro GENDE NUNEZ (ESP);
Alexandru Cătălin MARASIN (ROU) [4] - Mihăiţă Daniel DAMIAN (ROU);
Iustin BACIU (ROU) - Andrei Cornel POPA (ROU);
Lucas SZEWCZYK (FRA) [5] - Andrei COCIAŞU (ROU);
Ciprian Alexandru PORUMB (ROU) [6] - Răzvan Ioan DUMITRESCU (ROU);
Toni STANCA (ROU) - Teodor APOSTU (ROU);
Patrick GRIGORIU (ROU) [7] - Robert BETUKER (ROU);
Constantin Dan LAZĂR (ROU) - Teodor LEAHU (ROU);
Andras SZEKELY (ROU) - Tudorel SANDU (ROU);
Justin BRĂTEANU (ROU) - Cătălin FIFEA (ROU);
MARIUS FROSA (ROU) - Nichita CEPAK (MDA).
După cum se poate observa, dintre cei 32 de tineri jucători angrenaţi în turul al doilea al calificărilor, 29 sunt din România, câte unul fiind din Spania, Franţa şi Rep. Moldova.

* Teodor Leahu – Constantin Dan Lazăr, o partidă de mare interes în turul al doilea din calificări

Adversarul ieşeanului Teodor Leahu (18 ani) din calificări, Constantin Dan Lazăr (19 ani), a avut liber în turul I şi aparţine de AS Tenis Club Bucureşti. Lazăr a început tenisul la 11 ani şi este antrenat de Ionuţ Captan. A evoluat în acest an, în calificări, la mai multe turnee ITF din România, la F 3 – Bacău, F 4 – Sibiu, F 5 – Bucureşti, F 6 – Sibiu şi urmează acum debutul la F 7 – Iaşi. În cele patru turnee disputate până acum, a pierdut clar în faţa adversarilor întâlniţi pe tabloul de 64 (turul I), în faţa lui Andrei Ştefan Apostol (cu 0-6, 0-6), Nichita Cepak – Rep. Moldova (4-6, 0-6), Bogdan Borza (de două ori, cu 1-6, 1-6 şi respectiv 0-6, 2-6).
În schimb, ieşeanul Teodor Leahu a început tenisul la 7 ani şi după o perioadă mare de activitate la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion, de puţin timp se pregăteşte cu Toni Gaşpar, la AS CS Dafora Mediaş. 
În acest an, Teodor Leahu a evoluat la mai multe turnee ITF din România, la simplu (în calificări, unde a ajuns până în turul al doilea) şi dublu (pe tabloul principal, a ajuns până în sferturi la Piteşti, alături de partenerul Mihăiţă Daniel Damian). Teo Leahu a jucat la F 1 – Cluj, F 3 – Bacău, F 4 – Sibiu, F 6 – Piteşti şi a obţinut deja o primă victorie la F 7 - Iaşi. Tot la “Trofeul Municipiului Iaşi” (F 7), dar în 2011, Teodor Leahu a ajuns până în turul al treilea al calificărilor, după un tur liber, o victorie în faţa lui Tudor Hermeneanu (6-4, 1-6, 6-2) şi o înfrângere în faţa lui Maxim Dubarenco – Rep. Moldova (2-6, 2-6).
Turneul internaţional de tenis masculin de la arenele CFR Iaşi din această perioadă îl are ca supervisor ITF pe bucureşteanul Alexandru Mihai Dumitrescu, directorul de turneu fiind Vergil Aghion, antrenor la CS CFR Iaşi.

* Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol va concura pe tabloul principal la simplu, dar şi la dublu, unde va face pereche cu Teodor Leahu

Luni, pe 13 august 2012, vor avea loc finalele din calificări (optimile de finală) şi conferinţa de presă oficială, care va debuta la ora 18.00. Primii opt din calificări vor promova pe tabloul principal, acolo unde CS CFR Iaşi a acordat deja două wild-carduri la simplu, bucureşteanului Tudor Cristian Şulea şi ieşeanului Bogdan Ionuţ Apostol (component al naţionalei României U 16). Pe tabloul principal la dublu, un wild-card de participare a primit şi perechea ieşeană Bogdan Ionuţ Apostol – Teodor Leahu. Meciurile de pe tabloul principal de simplu şi dublu vor debuta marţi, pe 14 august. Finala la dublu este programată vineri (17 august), iar cea de simplu duminică (19 august), acolo unde, în deschiderea marei finale va avea loc şi o manifestare artistico-sportivă organizată de CS CFR Iaşi, cu muzică, recitaluri actoriceşti, epigrame recitate de membrii cenaclului Păstorel, demonstraţii de haltere şi culturism, dar şi cu un meci demonstrativ în care doamna tenisului românesc, Florenţa Mihai, dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă, va fi în prim plan ! Să mai menţionăm că pe 20 august, Clubul Sportiv CFR Iaşi împlineşte 10 ani de existenţă, iar în perioada 18-24 august 2012, arenele CFR Iaşi vor găzdui şi turneul juvenil de tenis la nivel naţional, denumit “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”, arbitrul principal fiind localnicul Dan Bosoiu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu