vineri, 3 august 2012

România a devenit de argint în proba olimpică de sabie !


* Printre componenţii naţionalei României de sabie (FOTO) s-au aflat şi trei ieşeni, care au practicat cu mult succes acest sport la CSM Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Iulian Biţucă * Din păcate însă pentru străvechea capitală a Moldovei, care în 2012 a devenit „Oraş European al Sportului”, sabrerii Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Sireţeanu reprezintă acum cluburile Dinamo Bucureşti şi respectiv Steaua Bucureşti
Echipa masculină de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, a pierdut vineri seara finala cu formaţia Coreei de Sud, cu scorul de 26-45, şi a rămas cu medalia de argint, a şaptea pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra.
Coreenii au început bine finala şi în primul duel Kim Junghwan l-a depăşit, cu 5-2, pe Rareş Dumitrescu, apoi Won Woo Young a trecut de Tiberiu Dolniceanu cu 5-3, ridicând avansul la cinci tuşe, 10-5. Florin Zalomir a dat semne că România ar putea echilibra lupta, după 5-5, cu Gu Bongil. Dolniceanu a urmat pe planşă şi a reuşit să apropie echipa sa la o tuşă de adversari, 15-16 şi 16-17. Kim şi-a revenit şi a ridicat din nou avansul coreenilor la 20-16, chiar dacă a pierdut lupta directă cu scrimerul român, 5-6.
Din acel moment, coreenii au fost de neoprit, iar români nu au mai reuşit decât cateva tuşe la fiecare releu. Nici introducerea rezervei Alexandru Sireţeanu în duel cu rezerva coreană, Oh Eunseok, nu a schimbat nimic, iar România s-a înclinat categoric, 26-45.
Rezultatele din finală România – Coreea de Sud au fost:
Rareş Dumitrescu - Kim Junghwan 2-5
Tiberiu Dolniceanu - Won Woo Young 3-5 (total 5-10)
Florin Zalomir - Gu Bongil 5-5 (10-15)
Tiberiu Dolniceanu - Kim Junghwan 6-5 (16-20)
Rareş Dumitrescu - Gu Bongil 2-5 (18-25)
Florin Zalomir - Won Woo Young 2-5 (20-30)
Tiberiu Dolniceanu - Gu Bongil 3-5 (23-35)
Alexandru Siriţeanu - Oh Eunseok 1-5 (24-40)
Rareş Dumitrescu - Won Woo Young 2-5 (26-45)
De menţionat că România a învins în sferturile de finală pe China, cu 45-30, iar în semifinale pe Rusia, cu 45-43.
Pe locul 3 s-a clasat echipa Italiei, formată din Aldo Montano, Luigi Tarantino şi Diego Occhiuzzi, care a câştigat, tot vineri, cu 45-40, întâlnirea reprezentativa Rusiei, în finala mică.
După şapte zile ale competiţiei olimpice, România are şapte medalii (1-4-2), cucerite astfel:
- 1 aur - Alin Moldoveanu (de la CS Omega Tehnoton Iaşi-Dinamo Bucureşti, la tir)
- 4 argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie
- 2 bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere)
Conform statisticii de pe site-ului oficial al CIO, România a cucerit înainte de actuala ediţie a competiţiei din capitala Marii Britanii 293 de medalii, dintre care 292 la Jocurile Olimpice de vară şi una (echipajul de bob Nicolae Neagoe/Ion Panţuru, la Grenoble 1968) la Jocurile Olipice de iarnă.
Medalia băieţilor de la sabie este a şaptea la JO Londra - 2012, astfel că România are acum în palmares 300 de medalii olimpice.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu