joi, 16 august 2012

Ieşeanul Bogdan Apostol a părăsit cu fruntea sus turneul de tenis de la arenele CFR Iaşi

* În turul al doilea al turneului denumit “Circuitul FRT PRO - Trofeul Municipiului Iaşi”, galonatul Gerard Granollers-Pujol (cap de serie nr. 4) s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3 în faţa „puştiului” de numai 16 ani Bogdan Apostol (FOTO), dar meciul găzduit de terenul central al arenei ceferiste ieşene a fost de un real spectacol sportiv


Turul al doilea al turneului internaţional de tenis de la arenele CFR Iaşi, organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Muncipiului Iaşi şi dotat cu premii de 15.000 dolari, a programat joi, 16 august, meciul dintre spaniolul Gerard Granollers-Pujol (23 ani, locul 311 ATP) şi ieşeanul Bogdan Apostol (16 ani, care a făcut primul punct ATP în urmă cu 2 zile tot la arena CFR Iaşi), ultimul fiind şi component al naţionalei României „U 16”. Chiar dacă tenismenul spaniol era favoritul cert al partidei, putem menţiona că ieşeanul Bogdan Apostol (elev în clasa a IX-a, care se pregăteşte acum la CS Dafora Mediaş cu antrenorul Toni Gaşpar, dar care a jucat până nu cu mult timp în urmă pentru CS CFR Iaşi şi TC Coreco Iaşi) şi-a vândut scump pielea în faţa temutului său adversar, căruia i-a rezistat cu brio timp de 1 oră şi 15 minute, pe parcursul a două seturi încheiate cu acelaşi scor de 6-3 pentru jucătorul iberic.
De fapt, tenismenul spaniol a intrat pe teren cu oarecare... „pretenţii”, el nedorind să facă primele schimburi de mingi cu adversarul său din meci, Bogdan Apostol. Ibericul l-a preferat la încălzirea dinaintea partidei pe indianul Ramkumar Ramanathan, iar în acest caz Bogdan Apostol a făcut primele schimburi de mingi cu Ştefan Vinţi. Apoi a debutat partida propriu-zisă, arbitrată de braşoveanul Sergiu Vladu. Primul set a început cu un break în contul lui Gerard Granollers-Pujol (fratele binecunoscutului tenismen de top Marcel Granollers-Pujol şi finalist în 2009 la Trofeul Muncipiului Iaşi, acolo unde a pierdut în ultimul act în faţa lui Victor Ioniţă), dar apoi Bogdan Apostol a făcut re-break şi a egalat scorul la game-uri (1-1). A urmat apoi 1-2 şi 4-2 pentru Granollers-Pujol, apoi 4-3 şi 6-3 pentru jucătorul iberic, care şi-a adjudecat primul set, după lovituri puternice de pe fundul terenului, alternate cu stopuri de mare fineţe la fileu ! În setul al doilea s-a mers cap la cap până la 3-3, apoi a fost 5-3 pentru Granollers-Pujol, care a câştigat finalmente cu 6-3 pe serviciul său, după ce Bogdan Apostol a salvat totuşi 4 mingi de meci ! În final, Granollers-Pujol se impune în faţa lui Apostol cu scorul de 6-3, 6-3 şi va juca în sferturile de finală cu învigătorul dintre Petru Alexandru Luncanu şi Ioan Farcaş. La meciul vedetă de pe terenul central a asistat şi binecunoscutul tenismen ieşean Bogdan Leonte, care joacă de doi ani doar în campionatele pe echipe din Italia şi Germania. La final, Bogdan Leonte ne-a declarat: „A fost un meci frumos, iar fiecare game a fost strâns. Îl felicit pe Bogdan Apostol pentru evoluţia lui în faţa lui Gerard Granollers-Pujol, care are toate şansele să câştige în acest an turneul de la arenele CFR Iaşi”.  Tot după partidă, „puştiul” Bogdan Apostol, asistat din tribunele arenei de tatăl său, un mare pasionat al tenisului, ne-a spus: „A fost bine pentru mine, chiar dacă am pierdut. Am avut ce învăţa din acest meci şi sunt bucuros că am putut da o replică destul de dârză lui Granollers-Pujol. Merg acum la Mediaş să joc şi la turneul futures de 10.000 dolari, unde am un wild-card pe tabloul principal. Mulţumesc în acest sens şi clubului sportiv CFR Iaşi, care mi-a oferit chiar două wild-carduri pe tabloul principal la simplu şi dublu la Trofeul Municipiului Iaşi, adică la turneul de la mine, de acasă !”.
Alte rezultate de astăzi, din proba de simplu, au fost: Denis Zivkovic (SUA, nr. 6) – Teodor Nicolae Marin (România) 7-5, 6-1; Răzvan Sabău (România) – Cristobal Saavedra-Corvalan (Chile, nr. 3) 6-4, 6-2; Andrei Ciumac (Rep. Moldova) – Andrei Mlendea W.O. (retragere Mlendea pe motive medicale), Victor Crivoi (România, nr. 5) – Ştefan Vinţi 6-1, 6-2; Goran Tosic (Muntenegru, nr. 8) – Miliaan Niesten (Olanda) 6-4, 7-5; Boris Pashanski (Serbia, nr. 1) – Maxim Dubarenco (Rep. Moldova) 1-6, 6-4, 6-1.
Vineri, 17 august, dacă condiţiile meteo nu vor perturba competiţia, se vor disputa sferturile de finală ale probei de simplu şi finala probei de dublu de la Trofeul Muncipiului Iaşi, care va fi programată de la ora 17.00.

* De la tenis la sportul popicelor, tot la baza sportivă CFR Iaşi

Tot vineri, 17 august şi tot la baza sportivă CFR Iaşi, dar la arena de popice, de la ora 10.00 vor debuta întrecerile Campionatelor Naţionale de popice pentru veterani, cu participarea a peste 100 de sportivi şi 18 echipe din ţară. Vor fi prezente la competiţie şi formaţiile CFR Olimpia ACB Iaşi (campioană naţională en-titre, care are dreptul în acest an să concureze cu două echipe) şi CS Vlădeni Plus. Competiţia se va încheia sâmbătă seară, pe 18 august, în jurul orei 19.00, când va avea loc festivitatea de premiere la echipe şi la invidual. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu