marți, 14 august 2012

Bogdan Apostol a făcut primul punct în clasamentul ATP la arenele CFR Iaşi


* În primul tur de pe tabloul principal al turneului “Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi”, ieşeanul Bogdan Apostol l-a învins astăzi pe Alexandru Cătălin Marasin cu scorul de 7-5, 6-3

Chiar dacă stropii de ploaie au fost ca la ei acasă la arenele CFR Iaşi, terenurile pe zgură au rezistat din nou intemperiilor, iar cele opt meciuri programate marţi, 14 august, în primul tur de pe tabloul principal de simplu al turneului internaţional de tenis denumit “Circuitul FRT PRO – Trofeul Muncipiului Iaşi” s-au desfăşurat în bune condiţii.
În primul meci de pe terenul 1, ieşeanul Bogdan Apostol (FOTO / 16 ani, component al naţionalei României U 16) l-a învins pe suceveanul Alexandru Cătălin Marasin (21 ani) cu scorul de 7-5, 6-3 şi a făcut cu această ocazie şi primul punct în clasamentul mondial ATP. În primul set, la scorul de 5-5, Bogdan Apostol, care a intrat pe tabloul principal în urma unui wild-card oferit de clubul organizator CS CFR Iaşi, câştigă în continuare următoarele două game-uri, ultimul fiind breakul decisiv (7-5). După un prim set câştigat şi consumat în 60 minute, Bogdan Apostol joacă excepţional în continuare, execută lovituri nimicitoare de pe fundul terenului şi câştigă primele două gameuri ale celui de-al doilea set (2-0). Apoi Marasin face şi el break şi scorul devine 2-1, Apostol se trezeşte la realitate şi realizează un nou break la zero în faţa adversarului (3-1), dar din nou urmează break Marasin (3-2) şi break Apostol (4-2). Apoi Bogdan Apostol îşi câştigă serviciul la zero (5-2), Marasin reduce pe propriul serviciu la 5-3, dar ieşeanul nu renunţă la luptă şi cu un ultim efort câştigă setul cu 6-3, în 32 minute, după ce a avut două mingi de meci, iar ultima a fost fructificată ! În final, Apostol – Marasin 7-5, 6-3 şi Bogdan reuşeşte la arenele CFR Iaşi primul său punct în clasamentul mondial ATP, după ce s-a calificat cu brio în turul al doilea al probei de simplu de la Trofeul Municipiului Iaşi, după un meci arbitrat de Dan Bosoiu.  La finalul disputei, am consemnat următoarele declaraţii:
- Bogdan Apostol: “Am jucat foarte bine astăzi şi mă bucur că am reuşit să fac primul meu punct în clasamentul ATP la vârsta de 16 ani şi la Iaşi, adică la mine acasă. Sper să câştig în continuare cât mai multe puncte în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis”;
- Cătălin Alexandru Marasin: “Mă simt rău acum după meci, am pierdut după ce am făcut un meci slab. Nu e o scuză ploaia şi nu este de vină terenul pentru înfrângerea mea de astăzi, deoarece toţi jucătorii au evoluat în aceleaşi condiţii meteo. De vină sunt numai eu !”.
Celelalte rezultate de marţi, ale probei de simplu au fost: Teodor Nicolae MARIN (România, cu Wild Card) - Denys MYLOKOSTOV (Ucraina) 7-5, 7-6 (6); Denis ZIVKOVIC (SUA) [nr. 6] - Darius Florin BRĂGUŞI (România) 7-5, 6-2, dar sportivul român a condus cu 5-1 în primul set şi apoi a pierdut meciul !!!; Răzvan SABĂU (România) - Llaurentiu-Ady GAVRILĂ (România, cu Wild-Card) 6-3, 3-6, 6-2; Goran TOSIC (Muntenegru) [nr. 8] - Tudor Cristian ŞULEA (România, cu Wild-Card din partea CS CFR Iaşi) 7-5, 6-0; Andrei CIUMAC (Republica Moldova) - Luca George TATOMIR (România, venit din calificări) 6-4, 6-4; Gerard GRANOLLERS-PUJOL (Spania) [nr. 4] - Teodor APOSTU (România, venit din calificări) 6-0, 6-1; Miliaan NIESTEN (Olanda) - Andrei SĂVULESCU (România, LL) 6-0, 6-1.
În turul al doilea al probei de simplu, ieşeanul Bogdan Apostol se va confrunta cu puternicul jucător iberic Gerard Granollers-Pujol.

* Ieşenii Bogdan Apostol şi Teodor Leahu, învinşi în super-tiebreak la dublu

Tot marţi au fost programate şi primele opt meciuri de dublu de pe tabloul principal. În primul tur, perechea Ramkumar Ramanathan (India) / Luca George Tatomir (România) s-a impus în faţa cuplului ieşean Bogdan Ionuţ Apostol / Teodor Leahu cu scorul de 6-1, 5-7 (10-5 în super-tiebreak), dar Leahu (care a fost eliminat în finalele din calificări al probei de simplu de Marius Frosa, după 2-6, 6-4, 3-6) se plângea în cursul zilei de marţi de unele probleme medicale !
De menţionat că în perioada 16-20 august va fi prezentă la arena CFR Iaşi şi fosta mare tenismenă a României, Florenţa Mihai, însoţită la Iaşi de fosta jucătoare Aurelia Wagner (ex-Gheorghe), care locuieşte în prezent în Germania dar a revenit acum în ţara sa natală, pentru o perioadă de timp. Duminică, pe 19 august, în deschiderea finalei de simplu a turneului masculin ITF de la arena CFR Iaşi, începând cu ora 9.00, CS CFR Iaşi organizează un moment cultural-sportiv cu participarea interpretului de muzică populară şi uşoară Vasile Iftimie, a membrilor Cenaclului Literar “Păstorel” din Iaşi (cu participarea epigramiştilor Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco, Mihai Haivas etc), a actorului şi regizorului Emil Gnatenco şi a culturistului ceferist Bebe Vasiliu. Va fi organizat şi un meci demonstrativ de tenis la dublu, cu Florenţa Mihai (dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă) în prim plan. În continuare, CS CFR Iaşi va acorda mai multe diplome de excelenţă cu ocazia împlinirii a 10 ani de existenţă a clubului, iar apoi, de la ora 10.30 este programată marea finală a probei de simplu al turneului denumit “Circuitul FRT PRO – Trofeul Muncipiului Iaşi”, competiţie organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi FR Tenis şi care are premii totale de 15.000 dolari.   
DAN TEODORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu