sâmbătă, 18 august 2012

Victor Crivoi - Boris Pashanski, o finală mult visată la „Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis


Finala probei de simplu de la turneul internaţional de la arena CFR Iaşi este programată duminică, 19 august, în cadrul unei manifestări artistico-sportive care va debuta la ora 9.00. Clubul Sportiv CFR Iaşi aniversează 10 ani de existenţă, iar în cadrul galei de duminică va avea loc şi un meci demonstrativ cu Florenţa Mihai (dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă) în prim plan. Supervisorul ITF al meciului demonstrativ va fi Aurelia Wagner, venită special din Germania pentru acest eveniment ! În scaunul arbitrului se va afla internaţionalul Ionel Popa, dotat cu multe cartonaşe galbene şi roşii pentru a putea stopa la un moment dat avântul jucătorilor, care au promis că meciul cu doamna Florenţa Mihai va fi unul de „care pe care”, cu multă luptă la fileul disputei, învingătorul primind un wild-card pentru o participare ulterioară la turneele ITF de la arena CFR Iaşi. Tot în cadrul manifestării de mâine, CS CFR Iaşi va oferi mai multe diplome de execelenţă celor care au fost alături de clubul moldav de-a lungul unui deceniu, iar la ora 10.30 va debuta şi marea finală a probei de simplu de la Circuitul FRT PRO – Trofeul Muncipiului Iaşi, cei doi combatanţi fiind românul Victor Crivoi (favoritul nr. 5) şi sârbul Boris Pashanski (primul favorit al competiţiei).
Sâmbătă, în cadrul semifinalelor probei de simplu am înregistrat rezultatele: Victor Crivoi (România) – Gerard Granollers-Pujol (Spania) 6-1, 6-4 (meciul a durat 1 oră şi 40 minute, iar în setul al doilea jucătorul iberic a condus cu 3-0 şi 4-1, dar apoi a pierdut setul şi meciul !!!) şi Boris Pashanski (Serbia) – Goran Tosic (Muntenegru) 6-3, 6-4.
De menţionat că Boris Pashanski are 29 ani şi face tenis de la 7 ani. Este antrenat de Marcos Aurelio Gorriz şi în prezent ocupă locul 278 ATP, cu remarca că în data de 27.02.2006 a fost clasat pe locul 55 ATP (cea mai bună clasare din carieră). În 2012 a mai câştigat titlul în proba de simplu la turneul F 1 de la Trento (Italia).
Adversarul de duminică al jucătorului sârb, românul Victor Crivoi (care a început tenisul la 11 ani), este antrenat de Ionuţ Moldovan şi cu siguranţă că în marea finală din 19 august el va avea mulţi suţinători în tribunele arenei de tenis CFR Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă ! Victor Crivoi are 30 ani şi în prezent este pe locul 364 ATP, cea mai bună clasare a sa fiind locul 75 ATP, în data de 17.08.2009. În 2012, Victor Crivoi, făcând pereche cu Marius Copil, a câştigat proba de dublu la turneul F3 de la Bacău (România).
Trofeul Muncipiului Iaşi la tenis este dotat cu premii totale de 15.000 dolari şi este organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi. Câştigătorul probei de simplu va primi 27 puncte ATP şi un premiu de 1950 dolari. Finalistul va primi 18 puncte ATP şi un premiu de 1350 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu