miercuri, 29 august 2012

Guvernul României promite medaliaţilor la Jocurile Paralimpice premii substanţiale !


* Printre participanţii competiţiei de la Londra se va afla şi ieşeanul Florin Marius Cojoc (FOTO DREAPTA), în proba de săritură în lungime



Guvernul îi va recompensa pe eventualii medialiaţi la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 exact ca şi pe cei care au obţinut rezultate foarte bune şi la recenta Olimpiadă, afirmă premierul Victor Ponta, într-un mesaj în care le urează succes sportivilor români participanţi la evenimentul care începe miercuri.
România participă la Jocurile Paralimpice cu cea mai mare delegaţie de la organizarea acestei competiţii. Ţara noastră va fi reprezentantă de şase sportivi la probele de atletism, paraciclism, nataţie şi tenis de masă.
"Din multe puncte de vedere, sportivii noştri sunt deja olimpici, întrucât, prima şi cea mai grea victorie pe care au obţinut-o a fost cea asupra spiritului - nu întâmplător, motto-ul Jocurilor Paralimpice este «spirit în mişcare». Sunt oameni cu totul şi cu totul speciali, întrucât obţin performanţă sportivă în condiţii extrem de dificile şi în ciuda greutăţilor vieţii cu care majoritatea dintre noi nu ne confruntăm. Este o performanţă pe care doar cei cu o ambiţie şi un spirit de fier o pot realiza. Pentru aceasta au întregul meu respect. Guvernul României îi va recompensa pe medialiaţi exact ca şi pe cei care au obţinut rezultate foarte bune şi la recenta Olimpiadă", afirmă premierul Ponta în mesajul său, care a mai adăugat: "Ştiu că ne veţi face mândri şi vă asigur că suntem cu toţii, cu inima, alături de voi. Vă ţinem pumnii!".

* Număr record de participanţi

Un număr record de 4.200 de sportivi din 166 de ţări vor participa la cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, care va avea loc la Londra, în perioada 29 august-9 septembrie 2012. Flacara paralimpica a fost aprinsă marţi seara, la Stoke Mandeville, în apropierea Londrei, unde a luat naştere mişcarea paralimpică, în urmă cu mai bine de 60 de ani, înainte de a fi adusă în capitala britanică pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, programată miercuri, începand cu ora 22.30 (ora Romaniei). Întrecerile paralimpice de la Londra vor avea loc pe aceleaşi baze şi instalaţii care au găzduit şi Jocurile Olimpice 2012, la doar 2 săptămâni de la închiderea acestora.
Programul oficial al Jocurilor Paralimpice include 20 de sporturi, urmând să fie puse în joc 503 de medalii de aur, pentru care se vor lupta sportivi cu handicap vizual, fizic, paralizaţi cerebral şi mintal.
Organizatorii au anunţat că întrecerile se vor disputa cu casa închisă, toate cele 2,5 milioane de bilete puse în vânzare găsindu-şi cumpărătorii.
România participă la Jocurile Paralimpice 2012 cu o delegaţie compusă din şase sportivi: atletul Florin Marius Cojoc (de la CS Politehnica Iaşi) - campion european la săritura în lungime, cicliştii Eduard Novak - campion mondial şi olimpic la velodrom şi proba rutieră - şi Imre Torok, înotătorii Samuel Ciorap şi Naomi Ciorap, care se situează în acest moment pe poziţiile 5 şi 7 la nivel european, şi jucătorul de tenis de masă Dacian Makszin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu