vineri, 31 august 2012

Octavian Bellu va fi preşedintele Consiliului Naţional pentru Sport


* Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Octavian Bellu va ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Sport (CNS), organism care urmează să fie înfiinţat şi care se va afla în subordinea ANST 


Fosta baschetbalistă Carmen Tocală a explicat că noua funcţie a lui Octavian Bellu (FOTO) nu implică renunţarea acestuia la conducerea lotului naţional feminin de gimnastică. "Acest Consiliu Naţional pentru Sport are ca principal obiectiv stabilirea oportunităţilor şi priorităţilor în sportul românesc. Înfiinţarea lui a fost inclusă în Hotărârea de Guvern privind organigrama ANST şi îşi va începe activitatea în cel mai scurt timp, prin ordinul preşedintelui ANST. Sunt bucuroasă că Octavian Bellu a acceptat funcţia de preşedinte, dânsul având deja o primă discuţie prinvind formarea unui registru naţional al bazelor sportive, pentru formarea unui patrimoniu. Această funcţie a lui Octavian Bellu nu are nicio legătură cu continuarea sau nu a carierei sale de antrenor al lotului feminin de gimnastică. În acest Consiliu Naţional pentru Sport va fi inclus şi fotbalul. Am avut deja discuţii preliminare cu Mircea Sandu şi e normal să fie inclus şi fotbalul", a spus Carmen Tocală.
Preşedintele ANST a explicat că CNS va avea mai multe ramuri, pentru sporturi olimpice, pentru sporturi neolimpice, pentru sport de masă etc.
La începutul săptămânii viitoare, va fi înaintat preşeditelui ANST regulamentul de funcţionare şi organizare al Consiliului Naţional pentru Sport. Noul organism din subordinea ANST va fi format din 13 persoane, printre care personalităţi ale sportului, economişti, jurişti, dar şi jurnalişti.
De asemenea, CNS va avea un Consiliu Director care va fi format din preşedinte, cinci membri ai unor federaţii sportive, un membru COSR şi patru jurişti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu