vineri, 24 august 2012

Andrei Murgeanu-Teodor Cojocaru, un cuplu formidabil în tenisul ceferist ieşean !


* Joi, pe 23 august, s-au încheiat întrecerile din cadrul turneului de tenis denumit “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”, acolo unde au fost prezenţi peste 50 de tineri sportivi de la cluburile de profil din ţara noastră

În perioada 18-23 august, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit o nouă competiţie juvenilă la nivel naţional, sub conducerea directorul de concurs Vergil Aghion şi a arbitrului principal Dan Bosoiu. Au fost nouă categorii de participare la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, la simplu si dublu, la băieţi şi fete. Întrecerile au fost palpitante şi extrem de spectaculoase, orgoliile sportive făcându-şi loc pe terenul disputei încă de la vârste fragede.
În ultima parte a turneului organizat de CS CFR Iaşi şi care face parte din calendarul naţional al FR Tenis, tinerii sportivi ceferişti ieşeni Andrei Murgeanu şi Teodor Cojocaru (FOTO) au făcut un cuplu extrem de performant la categoria 14 ani dublu băieţi şi s-au clasat pe primul loc al podiumului, după următoarele rezultate: 6-4, 6-2 cu Mihai Călin (TCM Roman)-Ştefan Dediu (CFR Iaşi), W.O. cu Vlad Stoica (TC Coreco Iaşi)-Marius Azoiţei (CFR Iaşi) şi 6-4, 6-3 cu Eric Adochiţei (TC Coreco Iaşi)-Matei Fotea (TC Micul AS Iaşi).    
Clasamentul final al probei a fost următorul:
1. Andrei Murgeanu-Teodor Cojocaru (CFR Iaşi) – 3 victorii;
2. Eric Adochiţei (TC Coreco Iaşi)-Matei Fotea (TC Micul AS Iaşi) – 2 victorii;
3. Mihai Călin (TCM Roman)-Ştefan Dediu (CFR Iaşi) – 1 victorie;
4. Vlad Stoica (TC Coreco Iaşi)-Marius Azoiţei (CFR Iaşi) – 0 victorii;
De menţionat că Teodor Cojocaru a câştigat şi proba de simplu de la 12 ani băieţi la arena CFR Iaşi, după ce a dobândit în acest an şi titlurile naţionale în turneele juvenile de la Roman şi Suceava.
Câştigătorii celor 9 probe de concurs din cadrul Cupei de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi au fost:
ÎN PROBELE DE DUBLU:
- 14 ani băieţi: Andrei Murgeanu-Teodor Cojocaru (CFR Iaşi);
- 14 ani fete: Mara Sechelariu-Laura Crivei (SCM Bacău);
ÎN PROBELE DE SIMPLU:
- 16 ani băieţi: Valy Adrian Iftinca (AS Omega Brăila);
- 14 ani băieţi: Cosmin Drăgan (TC Coreco Iaşi);
- 14 ani fete: Laura Crivei (SCM Bacău);
- 12 ani băieţi: Teodor Cojocaru (CFR Iaşi);
- 12 ani fete: Alexandra Băitanu (TC Micul AS Iaşi);
- 10 ani băieţi: David Perju (Dinamo Bucureşti);
- 10 ani fete: Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi).
La turneul de la arena CFR Iaşi au fost prezente şi fostele tenismene Florenţa Mihai (care dă numele turneului, fostă dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă şi în prezent consilier la FR Tenis) şi Aurelia Wagner (venită din Germania, mătuşa tenismenei Irina Begu), ca invitate de seamă ale clubului ceferist ieşean. Ultimul turneu de tenis din acest an organizat de clubul sportiv CFR Iaşi în propria arenă din Şoseaua Naţională nr. 7-9 va avea loc în perioada 14-16 septembrie. Va fi atunci Cupa CFR, din cadrul turneului superior de tip GOLD pentru amatori, din circuitul la nivel naţional BCR Tenis Partener.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu