duminică, 12 august 2012

Tenis de bună calitate şi stropi de ploaie la arenele CFR Iaşi

* Duminică, 12 august, pe o vreme mai puţin favorabilă „sportului alb”, au fost programate partidele turului al doilea al calificărilor din cadrul turneului internaţional masculin de tenis denumit „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi”

În turul al doilea din calificări au fost programate duminică 16 partide, printre competitori fiind şi cei şapte capi de serie, dar şi ieşeanul Teodor Leahu. Turneul ieşean din cadrul circuitului mondial ITF PRO este organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi are premii de 15.000 dolari. Din păcate, ploaia căzută duminică la Iaşi a perturbat uneori disputa partidelor de tenis, dar chiar şi în aceste condiţii s-a jucat la capacitate în multe momente ale zilei. Zgura de pe cele patru terenuri a rezistat intemperiilor, asta şi datorită oamenilor de la CS CFR Iaşi, în frunte cu directorul turneului Vergil Aghion, cu îngrijitorii de terenuri de tenis Petronel şi Ionică, care au făcut tot ce este omeneşte posibil ca partidele programate astăzi să se joace totuşi, chiar şi printre picăturile de ploaie ! Până la orele 15.00, opt partide din turul al doilea s-au încheiat la arenele CFR Iaşi, cu următoarele rezultate:
Sergiu ROGOVEANU (România, cap de serie nr. 1) - Octavian-Vlad MURAD (România) 6-3, 6-2; 
Luca George ŢAŢOMIR (România) - Bogdan URSU (România) 6-4, 6-0;
Ştefan VINŢI (România) - Rareş Florin MERCEAN (România) 6-4, 6-2;
Andrei SĂVULESCU (FOTO / România, nr. 2) - George BOTEZAN (România) 6-0, 6-3;
Ioan FARCAŞ (România) - Alexandru GRIGORIŢĂ (România) 6-4, 6-1;
Patrick CIORCILĂ (România, nr. 3) - Richard Alejandro GENDE NUNEZ (Spania) 6-2, 6-1. 
Alexandru Cătălin MARASIN (România, nr. 4) - Mihăiţă Daniel DAMIAN (România) 6-3, 6-3;
Iustin BACIU (România) - Andrei Cornel POPA (România) 6-4, 6-0;
Tot duminică, 12 august, mai sunt programate celelalte opt partide din turul al doilea al calificărilor, astfel:
Lucas SZEWCZYK (FRA) [5] - Andrei COCIAŞU (ROU);
Ciprian Alexandru PORUMB (ROU) [6] - Răzvan Ioan DUMITRESCU (ROU);
Toni STANCA (ROU) - Teodor APOSTU (ROU);
Patrick GRIGORIU (ROU) [7] - Robert BETUKER (ROU);
Constantin Dan LAZĂR (ROU) - Teodor LEAHU (ROU) – în meciul nr. 5 de pe terenul 1, probabil după ora 17.00;
Andras SZEKELY (ROU) - Tudorel SANDU (ROU);
Justin BRĂTEANU (ROU) - Cătălin FIFEA (ROU);
MARIUS FROSA (ROU) - Nichita CEPAK (MDA).
După cum se poate observa, dintre cei 32 de tineri jucători angrenaţi în turul al doilea al calificărilor, 29 sunt din România, câte unul fiind din Spania, Franţa şi Rep. Moldova.
Luni, pe 13 august 2012, vor avea loc finalele din calificări (optimile de finală), tragerile la sorţi de pe tablourile principale de simplu şi dublu, dar şi conferinţa de presă oficială a turneului, care va debuta la ora 18.00 şi va avea loc la Restaurantul Clubului Sportiv CFR Iaşi, tot în incinta bazei sportive ceferiste din Şoseaua Naţională nr. 7-9.
Pe tabloul principal de simplu CS CFR Iaşi a acordat două wild-carduri de participare bucureşteanului Tudor Cristian Şulea şi ieşeanului Bogdan Ionuţ Apostol (component al naţionalei României U 16). Pe tabloul principal la dublu, un wild-card de participare a primit şi perechea ieşeană Bogdan Ionuţ Apostol – Teodor Leahu. Meciurile de pe tabloul principal de simplu şi dublu vor debuta marţi, pe 14 august 2012, supervisorul ITF al turneului de la arenele CFR Iaşi fiind bucureşteanul Mihai Dumitrescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu