duminică, 26 august 2012

CS Navobi Iaşi, la un nou început de drum în fotbalul feminin românesc


* Sub conducerea lui Adrian “Aţă” Ambrosie, echipa moldavă va evolua în sezonul 2012-2013 în Seria Est din prima ligă de fotbal feminin din România
Preşedintele Clubului Navobi Iaşi, prof. Adrian Ambrosie, a fost prezent în această săptămână la Bucureşti, unde a avut loc o sedinţă a Federaţiei Române de Fotbal. În cadrul întâlnirii s-a discutat şi s-au luat decizii cu privire la formatul campionatului de fotbal feminin 2012-2013, tragerea la sorţi a meciurilor şi disputarea Cupei României.
Campionatul de fotbal feminin în sezonul 2012 – 2013, va avea loc pe trei serii geografice, astfel:
- Seria Est:
1. FCM Tg. Mureş
2. Avântul Reghin
3. Vasas Femina Odorheiul Secuiesc
4. Viitorul 2010 Buzău
5. CSS Târgovişte
6. Blue Angel Cristian Braşov
7. CS Navobi Iaşi (FOTO)
- Seria Vest:
1. CFR Timişoara
2. UTA Arad
3. Negrea Reşiţa
4. Motorul Oradea
5. CS Navobi Alba Iulia
6. Olimpia Universitatea Tehnică Cluj
7. Independenţa Baia Mare
- Seria Sud:
1. Real Craiova
2. Sporting Craiova
3. Universitatea Alexandria
4. Fair-Play Bucureşti
5. FC Brazi
6. Alice & Tunes Piteşti
7. SN Constanţa
Programul de jocuri a formaţiei CS Navobi Iaşi, în campionat şi Cupa Românie, se prezintă astfel:
TUR:
- Etapa I (9 septembrie 2012): Blue Angel Cristian Braşov – CS Navobi Iaşi;
- CUPA ROMÂNIEI (16 septembrie 2012): Vasas Femina Odorhei – CS Navobi Iaşi (ora 17.00); 
- Etapa a II-a (23 septembrie 2012): CS Navobi Iaşi va sta;
- Etapa a III-a (30 septembrie 2012): CS Navobi Iaşi  - Viitorul Reghin;
- Etapa a IV-a (7 octombrie 2012): Viitorul 2010 Buzău – CS Navobi Iaşi;
- CUPA ROMÂNIEI (10 octombrie 2012): optimi de finală - de la ora 15.00;
- Etapa a V-a (14 octombrie 2012): CS Navobi Iaşi  - CSŞ Târgovişte;
- Etapa a VI-a (28 octombrie 2012): FCM Tg. Mureş – CS Navobi Iaşi;
- Etapa a VII-a (11 noiembrie 2012): CS Navobi Iaşi - Vasas Femina Odorhei;
RETUR:
- Etapa a VIII-a (18 noiembrie 2012): CS Navobi Iaşi  - Blue Angel Cristian Braşov;
- Etapa a IX-a (25 noiembrie 2012): CS Navobi Iaşi va sta;
- Etapa a X-a (2 decembrie 2012): Viitorul Reghin – CS Navobi Iaşi.
În primăvara anului 2013, începând cu luna martie, sunt programate partidele:
- Etapa a XI-a: CS Navobi Iaşi  - Viitorul 2010 Buzău;
- Etapa a XII-a: CSS Târgovişte – CS Navobi Iaşi;
- Etapa a XIII-a: CS Navobi Iaşi  - FCM Tg. Mureş;
- Etapa a XIV-a: Vasas Femina Odorhei –  CS Navobi Iaşi.
Locurile 1-2 din fiecare serie joaca play-off-ul competiţiei, tur-retur, pentru a desemna echipa campioana.
Locurile 3 din fiecare serie joacă un mini tur-retur pentru a desemna 2 echipe care, alături de cele 6 echipe din Play-Off, vor juca în ediţia 2013-2014 în Superliga de fotbal feminin.
Locurile 4-7 din cele 3 serii, vor juca un turneu play-out, tur-retur.
În ediția 2013-2014 va fi Superliga cu 8 echipe şi 2 serii geografice din Liga I cu câte 8 echipe fiecare. Promovează în Superligă locurile 1 din fiecare serie, iar locurile 2 vor disputa un joc de baraj cu locurile 5 şi 6 din Superligă.

* Cupa Iaşului European la fotbal feminin se va derula în Dealul Copoului

Până la începerea campionatului şi a întrecerilor din Cupa României la fotbal feminin, în perioada 31 august – 2 septembrie 2012 va avea loc “Cupa Iaşului European la fotbal feminin”. Este vorba despre un eveniment unic în România, care doreşte să promoveze fotbalul feminin în rândul locuitorilor municipiului Iaşi dar şi în România. De asemenea, este cel mai important turneu de fotbal feminin din România în afara Campionatului de Fotbal organizat de FRF. Evenimentul face parte din programul pentru promovarea Iaşului ca Oraş European al Sportului în 2012 şi este organizat de Clubul Sportiv Navobi Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Fotbal.
Competiţia va avea loc în Complexul Sportiv Emil Alexandrescu din Copou, pe terenul sintetic şi terenul 2, în perioada 31 august – 2 septembrie 2012.
Mulţi români văd fotbalul feminin ca pe un hobby, însă sper ca, prin apariţia echipelor în oraţele mari, cum ar fi Cluj, Iaşi, Bucureşti, Constanţa etc, să se schimbe această mentalitate, iar in viitorul apropiat fotbalul feminin să devină o forţă în România. Vreau să salut această iniţiativă a Cupei de la Iaşi. Daca va fi bine promovată şi lumea va veni la meciuri, într-un oraş cum este Iaşul,  care are istorie în fotbal, sunt convins că acest sport va câştiga adepţi şi spectatori propri. Nu contează cine va câştiga, important este ca fetele să joace şi să arate că pot juca fotbal de performanţă. Sunt convins că va fi un succes, iar câştigul va fi şi mai mare dacă această iniţiativă va fi urmată şi de alte oraşe”, a declarat Mirel Albon, antrenorul echipei CFF Olimpia Cluj-Napoca, campioană naţională la fotbal feminin în România.
În continuare, Sorin Iacoban, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Municipal Iaşi a mai menţionat: „Echipa Navobi, care reprezintă Iaşul la nivel naţional, s-a perfecţionat în timp şi noi o susţinem. Fotbalul feminin are un viitor bun ca orice sport de noutate, stimulează fair-playul, prietenia şi dorinţa de a lupta. Evenimentul de la sfârşitul lunii august este o iniţiativă pe care o susţinem în totalitate. Este prima dată când la Iaşi are loc un aşa eveniment sportiv important. Sper ca oraşul nostru să promoveze fotbalul feminin aşa cum ar trebui, la nivel judeţean şi naţional”.  
Niciodată nu am crezut că, după ani buni de zile petrecuţi în atmosfera fotbalului masculin, voi fi atât de implicat în fotbalul feminin. Oricum ar fi, această Cupă pe care o vom organiza este una dintre cele mai provocatoare activităţi sportive la care am participat. De aceea aş vrea să mulţumesc echipei de organizare, celor din mass-media, celor care susţin financiar evenimentul, precum şi echipelor care ne vor onora cu prezenţa la Cupa Iaşului European. Sperăm că din aceste jocuri puternice să căpătăm experienţă şi în viitorul apropiat Iaşul să aibă o puternică echipă care să-l reprezinte cu cinste în fotbalul naţional şi internaţional !”, a adăugat prof. Adrian Ambrosie, preşedinte al Clubului Sportiv Navobi şi antrenor al echipei de fotbal feminin cu acelaşi nume.
La cupa de fotbal feminin din Dealul Copoului şi-au anunţat participarea echipe puternice, precum CFF Olimpia Cluj-Napoca (campioana României), FCM Tg. Mureş (campioana Seriei Est), AS Independenţa Baia Mare, CS Navobi Iaşi, Naţionala României – U17 şi Naţionala Republicii Moldova – U19.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu