vineri, 12 iulie 2013

“B & B”, un cuplu formidabil la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis !


Buzean-Paraschiv-Bara la arenele de tenis CFR Iaşi

* Finala probei de dublu a fost adjudecată de perechea Irina Maria Bara – Diana Buzean

Vineri, 12 iulie 2013, sferturile de finală ale turneului feminin internaţional de tenis de la arenele CFR Iaşi au programat întâlniri extrem de spectaculoase, trei dintre ele fiind finalizate doar în setul decisiv. Am consemnat următoarele rezultate:
- Diana BUZEAN (ROU) [1] - Ioana DUCU (ROU) 7-6 (3), 5-7, 6-3;
- Raluca Elena PLATON (ROU) [3] - Georgiana PĂTRAŞC (ROU) 6-2, 4-6, 6-3;
- Marie BENOIT (BEL) [5] - Anaeve PAIN (FRA) 3-6, 6-4, 6-2;
- Elena-Teodora CADAR (ROU) [6] - Simona IONESCU (ROU)    6-2, 6-3.
A urmat apoi finala probei de dublu, care a fost arbitrată de Adrian Hărădău.     
După un joc care s-a încheiat în doar 1 oră şi 20 minute, cuplul Irina Maria BARA / Diana BUZEAN (România, nr. 1) s-a impus în faţa perechii Anita HUSARIC (Bosnia-Herţegovina) / Kateryna SLIUSAR (Ucraina) cu scorul de 6-2, 6-1. Evoluţia scorului a fost următoarea: 3-0, 3-2, 6-2 (setul I), respectiv 4-0, 4-1, 6-1 (setul al II-lea). Am putut remarca experienţa jucătoarei Diana Buzean (ex-Enache, 25 ani) în turneele ITF, dar şi tehnicitatea sportivei Irina Maria Bara (18 ani) în partidele de dublu, ambele pregătindu-se acum la CS Dafora Mediaş, unde se mai antrenează în prezent şi ieşenii Laura Enea, Bogdan Apostol şi Teodor Leahu.
De partea cealaltă a fileului a fost un cuplu extrem de tânăr şi mai puţin experimentat şi sudat, bosniaca Husaric având doar 19 ani, iar ucrainianca Sliusar doar 15 ani. De remarcat totuşi că talentata Kateryna Sliusar este pe locul 92 în topul mondial al junioarelor şi a evoluat recent şi la turneul junioarelor de la Wimbledon, acolo unde a fost prezentă şi românca Ioana Ducu, ambele fiind prezente în aceste zile şi la turneul ITF de la arenele CFR Iaşi.

* “E bini di tăt !” a spus Diana Buzean la festivitatea de premiere !

După finala probei de dublu feminin de la turneul de tenis denumit “Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi”, cu premii totale de 10.000 dolari, a urmat festivitatea de premiere, care s-a încheiat în exact secunda în care ploaia a început să curgă în rafale deasupra arenei CFR Iaşi.
La festivitatea de premiere, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, managerul firmei TOPKINETO, Alexandru Lefter, a oferit un premiu de excelenţă cuplului Ştefania Hristov (din Iaşi) – Patricia Lăncrănjan (din Braşov), care a ajuns până în semifinalele probei de dublu. Acelaşi cuplu performant, care a primit un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi, a fost gratulat şi cu diplome de excelenţă din partea clubului ceferist organizator. Administratorul bazei sportive CFR Iaşi, Vasile Botezatu, a mai oferit superbe buchete de flori celor patru finaliste, dar şi ieşencei Ştefania Hristov, care vineri seara a fost şi comentator sportiv de specialitate la TELE M Iaşi, alături de redactorul Cezar Florişteanu, post care a transmis finala pe “micul ecran”.
În continuare, Florin Dobrea, managerul firmei RODOTEX Iaşi a oferit 4 trofee speciale finalistelor, iar Daniel Cherciu (director comercial la Conbeton Iaşi) şi Ciprian Paraschiv (director la DJST Iaşi) a oferit trofeele puse în joc în cadrul competiţiei organizate de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi FR Tenis. La festivitatea de premiere au mai fost prezenţi supervisorul ITF Mihai Dumitrescu, arbitrii Adrian Hărădău şi Vlad Dominţeanu, directorul de turneu Vergil Aghion, dar şi cei şase copii de mingi ai finalei de dublu.  
Printre picăturile de ploaie care au început să curgă deasupra arenei de tenis ieşene, Diana Buzean a avut o intervenţie extrem de scurtă şi în accent moldovenesc: “E bini di tăt !”. Au urmat pozele de grup şi autografele oferite fanilor tenisului ieşean, cu menţiunea că, pentru Diana Enache, titlul la dublu feminin câştigat vineri la Iaşi este al 33-lea din carieră, în turneele ITF.
Semifinalele probei de simplu sunt programate sâmbătă, pe terenul 1 al arenei CFR Iaşi, începând cu ora 10.30, după cum urmează:  
Diana BUZEAN (ROU) [1] - Raluca Elena PLATON (ROU) [3] şi Marie BENOIT (BEL) [5] - Elena-Teodora CADAR (ROU) [6]. Finala probei de simplu va avea loc duminică, 14 iulie, de la ora 11.00, chiar de Ziua Naţională a Franţei ! În deschiderea finalei de duminică, de la ora 10.00, va avea loc un meci demonstrativ cu cei mai talentaţi copii tenismeni ieşeni, printre ei fiind Daria Munteanu şi Răzvan Aghion, care au ajuns în topul naţional la categoria de vârstă 10 ani.

* TELE M Iaşi şi Radio România Iaşi, alături de tenisul internaţional de la CS CFR Iaşi

Dacă finala de duminică va putea fi vizionată înregistrată şi la TELE M Iaşi, de la ora 18.00, sâmbătă, 13 iulie, emisiunea “Panoramic Sportiv”, de la ora 11.00 la ora 13.00, realizată de Radio România Iaşi (pe AM) chiar la arena de tenis CFR Iaşi, va fi dedicată “sportului alb”, dar va avea şi alte subiecte legate de activitatea sportivă de la CS CFR Iaşi, totul sub coordonarea realizatorului Valeriu Ştefan.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu