joi, 4 iulie 2013

Cele mai bune echipe de minifotbal din România se vor afla la Hunedoara



La finalul acestei săptămâni la Hunedoara va avea loc cea de-a VII-a ediţie a Campionatului Național de Minifotbal la care vor participa cele mai bune 20 de echipe din cele peste 2.000 înregistrate în întreaga ţară.
În urma tragerii la sorţi echipele calificate în această fază a competiției au fost repartizate în 4 grupe, astfel:
- Grupa A: Salamandra Zalău, CSD Deva, Phoenix Craiova, Railex Suceava, Dolce Vita Târgu Jiu;
- Grupa B: Fortuna Buzău, Juventus Sibiu, Roş Albaştrii Satu Mare, Pandurii Târgu Mureş, Dorally Mall Constanţa;
- Grupa C: Lis Affair Tomeşti (judeţul Iaşi), Oz-Er Golden Boys Bacău, Euro Impact Roman, Oţelul Galaţi, Phoenix Hunedoara;
- Grupa D: Mav Glissando Timişoara, AS Vispeşti 2010 Ploieşti, Smart Baia Mare, ABC United Bucureşti, Old School Football Arad.
Ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă se vor califica în sferturile competiţiei, pentru ca în cursul zilei de duminică să se desfăşoare semifinalele, finala mică şi finala.
Anul acesta, printre jucătorii de minifotbal care se vor afla pe teren se numără pe de o parte şi foşti fotbalişti care au evoluat la echipe de tradiţie, cum ar fi Petre Marin, Adrian Pitu, Gigel Coman, Bogdan Onuț, Ciprian Mozacu, Adrian Neaga, Stelian Carabaş, Leonard Naidin sau Mihai Guriţă, iar pe de altă parte inclusiv componenți ai echipei naţionale de minifotbal, triplă campioană europeană, Cristian Popa, Nicolae Constandana, Miroslav Nicolin, Sorin Ghiuş, Călin Pantelimon, Mircea Popa şi Călin Trohin. Prezența tuturor acestor jucători va contribui la un spectacol total aşteptat de toţi fanii minifotbalului din România.
Tot o premieră pentru minifotbalul românesc este şi transmiterea în direct a meciurilor din cadrul Campionatului Naţional de Minifotbal de către postul naţional GSP TV, după următorul program: vineri - de la ora 14.00, sâmbătă - de la ora 11.00 şi duminică - de la ora 12.00.
Dezvoltarea minifotbalului în România demonstrează contrariul crizei financiare şi morale prin care trece fotbalul românesc. Faptul că peste 30.000 de români iau parte în fiecare an în competiţiile de minifotbal de la nivel local demonstrează că plăcerea jocului de minifotbal este una fără limite în contextul promovării unei noi abordări manageriale şi instituţionale”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România şi al European Minifootball Federation.
La acest eveniment va lua parte și preşedinte federaţiei internaţionale de minifotbal, cehul Filip Juda, alături de alţi invitaţi din federaţiile naţionale de pe bătrânul continent interesaţi să urmărească la lucru pe cei mai buni jucători pe care vor avea posibilitatea să-i regăsească şi în lotul echipei naţionale de minifotbal a României, care în această toamnă va participa la miniEURO Greece 2013.
Partenerii Campionatului Naţional de Minifotbal sunt Joma, SMG, Artimex Sport, Infinity Trophy şi Agerpres.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu