vineri, 26 iulie 2013

Sezon plin de competiţii în minifotbalul ieşean



Federaţia de Minifotbal din România (FMR) organizează la Iaşi în sezonul 2013-2014 mai multe competiţii importante cu locuri alocate la turneele finale.
Campioana celei de-a 11-a ediţii a primei ligi a Diviziei Galactice de Bahlui va reprezenta Iaşul la turneul final al Campionatului Naţional, în timp ce echipa care se va impune la Cupa României pe plan local se va califica la turneul final al acestei competiţii. De asemenea, la Iaşi vor avea loc a doua ediţie a Cupei Magic (august-septembrie 2013) şi a patra a Cupei Unirii (ianuarie 2014), campioanele având şi ele asigurate locuri la turneul final al Cupei României.
FRM va organiza la Iaşi şi prima ediţie a Campionatului Firmelor, competiţie la care pot participa jucători amatori nelegitimaţi în campionatele fotbalistice.
Campionatul de minifotbal de la Iaşi (Liga Magică) se va desfăşura pe terenurile din Tudor Vladimirescu (Complexul Magic şi Complexul UTI) şi la Sala Polivalentă, meciurile putând avea loc şi în lunile de iarnă, în sală şi pe terenurile acoperite. Înscrieri pentru Divizia Galactică de Bahlui se pot face până la data de 15 august la telefon 0749.178.963 (Paul Costaş, preşedinte DGB Iaşi şi prim-vicepreşedinte al FRM).

* Cele mai bune echipe din ţară vor fi prezente la Cupa Magic

Ediţia din acest an a Cupei Magic la minifotbal va reuni la start nume sonore din minifotbalul românesc. Alături de Lis Affair Tomeşti, campioana en-titre a Diviziei Galactice de Bahlui Iaşi, la cea de-a doua ediţie a competiţiei ce va avea loc la Iaşi în perioada 30 august – 1 septembrie 2013 vor participa şi finalistele turneului final al Campionatului Naţional, campioana Juventus Sibiu, respectiv vicecampioana Oz Er Golden Bacău. La startul ediţiei a II-a a Cupei Magic vor participa 20 de echipe, până acum confirmând prezenţa următoarele 16: Juventus Sibiu (campioană naţională), Oz Er Golden Bacău (vicecampioană naţională), Consiliul Judeţean Buzău (campioana Cupei României), Revine Suceava (finalistă a Cupei României), Design Construct Braşov (finalista primei ediţii a Cupei Magic), Marix Tulcea, Dunărea Tulcea, Fortuna Buzău, Fenix Piatra Neamţ, Euroimpact Roman, Inter Vaslui, Railex Suceava, Dinamo Iaşi, Aldoor Driver Iaşi, Angi Bau Iaşi, Lis Affair Tomeşti Iaşi. Înscrierile se fac până la data de 15 august.
Campioana Cupei Magic va avea un loc rezervat la Cupa Unirii de anul viitor.
Organizatorii vor acorda premii constând în echipamente sportive, plachete, medalii, trofee şi diplome.
La ediţia de anul trecut, Magic Iaşi a învins în finală echipa Design Construct Braşov cu scorul de 1-0.
La competiţie va lua parte şi preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România (FRM), Răzvan Burleanu, dar şi selecţionerul echipei naţionale de minifotbal a României, Tiberiu Lajos, acţiunea de la Iaşi fiind o ultimă şansă de verificare a jucătorilor înaintea Supercupei României şi a Campionatului European de minifotbal din Grecia.
În această vară, la Iaşi vor mai fi organizate alte competiţii amicale. Cupa Aroneanu se va desfăşura pe data de 17 august la baza Dorobanţ şi va reuni la start 4 echipe, iar în zilele de 23 şi 24 august se vor disputa la complexul UTI meciurile Cupei UTI, cu participarea a 8-12 echipe. Înscrierile se pot face până pe 10 august 2013.
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu