miercuri, 17 iulie 2013

Steaua face spectacol în Liga Campionilor !



* Campioana României, Steaua Bucureşti, a învins, marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, cu scorul de 3-0 (3-0), echipa macedoneană VARDAR Skopje, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.
Steaua Bucureşti înaintea meciului cu Vardar Skopje

Golurile steliştilor au fost marcate de Tănase – min. 12, Pintilii – min. 21 şi Pavlovici – min. 45+2 (autogol), după următoarele faze de joc:
- 1-0: Stanciu a primit o pasă pe culoar şi a tras din prima, dar mingea a lovit stâlpul din dreapta lui Pavlovici. Mingea din bară a ajuns la Tănase care a înscris din opt metri în poarta goală.
- 2-0: Bourceanu a centrat din corner de pe partea dreaptă până la Pintilii, care a înscris din plonjon la colţul lung. Înainte ca mingea să intre în poartă, aceasta a atins pământul şi a sărit peste un fundaş al campioanei Macedoniei.
- 3-0: Adi Popa a şutat de la 12 metri în bara din stânga lui Pavlovici, aceasta a ricoşat in spatele portarului şi a intrat în poartă.
În prima repriză, Steaua a mai lovit o dată bara prin Alexandru Bourceanu. În min. 87, oaspeţii au avut ocazia să reducă din handicap, dar şutul lui Georgiev a trecut paralel cu poarta steliştilor. Chiar dacă a primit trei goluri, portarul oaspeţilor, Pavlovici, şi-a salvat echipa de la o înfrângere mai dură.  
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Popa, Stanciu (Iancu '57), Tănase (Tatu '68) - Nikolici (Piovaccari '60). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Vardar Skopje: Pavlovici - Reljici, Tanevski, Bojovici, Cikarski - Temelkov, Petrovici - Stojkov (Georgiev '79), Petrov (Dimitrovski '90+1), Gimenez (Manevski '54) - Kostovski. Antrenor: Blagoja Milevski.
Cartonaşe galbene: Tănase '27, Piovaccari '90.
Partida a fost arbitrat de o brigadă din Cehia, cu Radek Prihoda la centru, ajutat de asistenţii Patrik Filipek şi Petr Blazej. Rezervă a fost Jirí Jech. Observator de arbitri a fost Vladimir Antonov (Moldova), iar delegat UEFA Johan van Kouterik (Olanda).
La meciul din Capitală au asistat 40.725 de spectatori, între care o sută de fani ai formaţiei macedonene.
În minutul 18 fanii Stelei de la inelul al treilea al peluzei dinspre Bulevardul Pierre de Coubertain au afişat un steag al Greciei, iar fanii macedoneni au vrut să se ducă să îl ia, însă au fost opriţi de reprezentanţii Jandarmeriei. După acest incident, în jurul fanilor macedoneni a fost format un cordon de stewarzi.
Meciul retur va avea loc săptămâna viitoare la Skopje, de la ora 21.45.

* Declaraţii de la finalul partidei de pe “National Arena”

Tehnicianul formaţiei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, marţi seară, că accederea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor este ca şi rezolvată pentru echipa sa, după victoria cu 3-0 împotriva lui Vardar Skopje.
"Cred că este rezolvată calificarea mai departe. Sunt bucuros că ne-am creat multe ocazii, dar din păcate nu am marcat decât trei goluri. Avem prima opţiune, dar mai este un meci de jucat. Ne vom gândi să facem anumite schimbări, dar am jucat doar două meciuri oficiale şi nu cred că se pune problema ca jucătorii să fie obosiţi. Eu sunt mulţumit de Piovaccari şi suporterii la fel. El are nevoie de timp, de antrenamente, pentru că se pregăteşte de doar două săptămâni cu noi. Mi-aş dori să ajungă la forma cea mai bună. Nu cred că mai avem timp de experiemnte. Nu va pleca nimeni şi nu va mai veni nimeni", a declarat Reghecampf.
El a precizat că Steaua va juca majoritatea meciurilor de la începutul sezonului din Liga I de pe teren propriu pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "Am decis să jucăm majoritatea meciurilor de la începutul campionatului de acasă în Ghencea, pentru că acolo avem un gazon foarte bun, iar cel de pe Arena Naţională trebuie să fie protejat, să-i lăsăm pe oameni să se ocupe de el, pentru că sunt mai multe echipe care vor juca aici. Mi-aş dori ca suporterii să vină şi acolo, pentru că aceea este adevărata lor casă", a menţionat tehnicianul stelist.
Jucătorul Adrian Popa a afirmat că este mulţumit de rezultat: "Nu ştiu ce s-a întâmplat în a doua repriză, dar suntem mulţumiţi de rezultat. Nu a fost un meci uşor pentru că ei s-au apărat cu toată echipa, iar în a doua repriză au jucat doar 15 minute. Erau mai mult pe jos". Steaua a obţinut a 100-a victorie în cupele europene.
Antrenorul echipei Vardar Skopje, Blagoja Milevski, a declarat, marţi seară, că Steaua a fost mai bună în prima manşă din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, însă a subliniat că formaţia sa nu se predă.
"Am ştiut de ce forţe dispunem şi că Steaua e o echipă cu jucători foarte buni. Ştiam că Steaua are un joc foarte rapid, dar din păcate nu am reuşit să-l blocăm. Steaua a fost echipa mai bună, ne rămâne să rezolvăm până la returul de la Skopje problemele pe care le-am avut şi să arătăm ca o echipă puternică. Steaua e mult mai aproape de calificare şi funcţionează ca o echipă omogenă. Steaua rămâne favorită, dar noi încă nu ridicăm steagul alb. Suntem fericiţi că o echipă ca Vardar a atras un număr atât de mare de spectatori", a declarat Milevski.

* Rezultatele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor au fost:
Viktoria Plzen (Cehia) - Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina) 4-3
BATE Borisov (Belarus) - Şahtior Karagandi (Kazahstan) 0-1
Dinamo Tbilisi (Georgia) - Streymur (Insulele Feroe) 6-1
Sheriff  Tiraspol (Rep. Moldova) - Sutjeska (Muntenegru) 1-1
Ekranas (Lituania) - Hafnarfjördur (Islanda) 0-1
Fola Esch (Luxemburg) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 0-5
Birkirkara (Malta) - Maribor (Slovenia) 0-0
Steaua (România) - Vardar (Macedonia) 3-0.
Celelalte meciuri din turul doi preliminar au loc miercuri, 17 iulie 2013.

* Remiză pentru “panduri” la Tallinn

Formaţia Pandurii Târgu Jiu, debutantă în cupele europene, a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, marţi, în deplasare, în compania echipei estone Levadia Tallinn, contând pentru prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.
Pandurii a dominat destul de autoritar meciul de la Tallinn, fapt evidenţiat şi de numărul mare de ocazii de gol, şuturi la poartă şi cornere.
În prima repriză, Matulevicius (‘14) l-a testat primul pe portarul Smişko, practic cel mai bun om de pe teren. Balticii au avut o singură oportunitate mai clară, prin Raudsepp (‘16), dar Mingote a fost la post. Eric a creat şi el pericol la poarta lui Smişko (‘43).
La reluare, presiunea gorjenilor a crescut, chiar dacă şi gazdele au avut câteva încercări ofensive, prin Kaljumäe (‘57) sau Subbotin (‘60). Vicecampioana României a ratat deschiderea scorului prin Nistor (‘58), Momcilovic (‘68 şi în special în min. 84), Eric (’76 şi ‘84), iar Christou (min. 73) a trimis mingea în bară.
Cifrele spun totul despre felul în care a curs jocul de la Tallinn: 21-4 la şuturi la poartă (9-3 şuturi pe poartă), 16-0 la cornere, toate pentru gorjeni.
Componenţa celor două echipe în meciul de la Tallinn a fost:
- Levadia Tallinn: Smishko - Kulinits, Jahhimovits, Volchkov, Pikk - Dmitrijev - Subbotin, Kaljumae, Antonov, Raudsepp (Pebre '79) - Hunt (Rattel '65). Antrenor: Marko Kristal.
- Pandurii Târgu Jiu: Mingote - Unguruşan, Paraskevas, Eric, Momcilovic - Anton (Brata '66), Breeveld, Erico, Ciucur (Buleică '66), Nistor - Matulevicius (Lemnaru '77). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Volchkov '57, Jahhimovits '82.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Malta, cu Marco Borg la centru, ajutat de Duncan Sultana şi Thomas Debono. Rezervă a fost Fyodor Zammit.
La partidă au asistat şi 15 suporteri români. Meciul retur va avea loc la 25 iulie, de la ora 20.00, la Târgu Jiu.

* Petrolul şi Astra, în joc de glezne !

Joi, pe 18 august, tot în Europa League, Petrolul Ploieşti va da piept cu Vikingur, cîştigătoarea Cupei Insulelelor Feroe. Meciul este programat pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, de la ora 20.00 şi va fi arbitrat de Marios Panayi (Cipru).
Astra Giurgiu va evolua în turul doi preliminar din Europa League împotriva ciprioţilor de la Omonia Nicosia. Partida tur este programată pe National Arena din Bucureşti, joi, de la ora 21.30. Arbitrul meciului va fi Maksim Layushkin (Rusia).
Partidele de la Ploieşti şi Bucureşti vor putea fi vizionate în direct pe Digi Sport 1.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu