miercuri, 17 iulie 2013

Mădălina Ţibichi, la un pas de podium la "Naţionalele" de haltere !


Mădălina Ţibichi

* La Botoşani, sportivele secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi au participat la finalele Campionatelor Naţionale pentru juniori II

Trei ieşence de la CS CFR Iaşi, coordonate de antrenorul emerit Dănuţ Fron, au participat în aceste zile la Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (cadeţi), de la Botoşani. La finalul unor întreceri spectaculoase şi în faţa unor adversare puternice, halterofilele de la CS CFR Iaşi s-au clasat în partea superioară a clasamentelor de la categoriilor lor de greutate, foarte aproape de podiumul premiantelor !
La categoria 44 kg (cu 14 finaliste la start), ceferista ieşeană Alexandra Nechitoaie s-a clasat pe locul 6 la stilul smuls (cu 27 kg), tot pe locul 6 la stilul aruncat (cu 36 kg) şi tot pe locul 6 la total (cu 63 kg).
La categoria 48 kg (22 finaliste), ieşeanca Bianca Grigoraş s-a clasat şi ea de 3 ori pe locul 6, la smuls (36 kg), la aruncat (47 kg) şi la total (83 kg). De menţionat că Grigoraş putea urca mai sus în cele trei clasamente, dacă nu rata de puţin ultimele încercări la smuls (la 40 kg) şi aruncat (50 kg) !
În sfârşit, Mădălina Ţibichi, la categoria 53 kg (24 finaliste), care este şi componenta Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi, a fost la un pas de podium, cu un deficit de numai 5 kg la total faţă de o medalie de bronz ! Ea s-a clasat pe locul 4 la smuls (cu 52 kg), pe locul 4 la aruncat (cu 63 kg) şi pe locul 4 la total (cu 115 kg).
Dacă Nechitoaie şi Grigoraş au 13 ani, iar Ţibichi doar 14 ani, putem spune totuşi că, în sportul halterelor, viitorul aparţine acestor tinere şi talentate sportive de la CS CFR Iaşi, calificate în acest an şi la finalele de junioare I, tineret şi chiar senioare !
În final, antrenorul Dănuţ Fron ne-a menţionat în această seară următoarele: “La categoriile mici, bătălia în halterele din România este mare, sunt sportive valoroase peste tot, cu 2-3 ani de experienţă mare mare decât fetele noastre de la CFR Iaşi. Chiar şi în aceste condiţii, evoluţia sportivelor noastre a fost bună, iar Ţibichi a ratat podiumul la milimetru, pot spune ! La finalele viitoare, care sunt mai valoroase, sper să obţinem şi noi medalii, ne dorim foarte mult acest lucru !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu