duminică, 7 iulie 2013

Ucraineanul Vitali Buţ a câştigat Turul României la ciclism



Cu etapa a 6-a anulată, a doua oară, de data aceasta, din cauza furtunii de la Bucureşti, ediţia 50 a Turului ciclist al României a fost câştigată de ucraineanul Vitali Buţ, de la echipa Kolss Cycling Team, un rutier în vârstă de 27 de ani, aflat la primul succes într-o competiţie importantă pe etape, după ce şi-a înscris în palmaresul profesionist doar victorii în curse de o zi. El a preluat tricoul galben în etapa a 2-a, pe care şi l-a apărat cu brio, inclusiv prin adjudecarea unei etape, a 4-a. Pentru primul loc, Buţ primeşte 2.200 de euro, acesta fiind premiul pentru câştigătorul unui Tur de categoria 2.2 în calendarul UCI.
Printre protagoniştii Micii Bucle 2013 s-a aflat şi foarte tânărul ciclist român Eduard Grosu, învingător de etapă, dar prezent de încă 2 ori pe treapta a treia a podiumului, comportare care i-a adus, la 21 de ani, tricoul tricolor pentru cel mai bun tânăr sportiv român. Graţie acestor prezenţe în prim-plan, el a prins şi locul 2 în ierarhia tricoului alb, al combativităţii.
Etapa a 6-a, circuitul de la Bucureşti în jurul Palatului Parlamentului, care a înlocuit-o pe cea iniţială, Buzău-Bucureşti, a fost la rândul ei anulată sâmbătă în turul 19, din cele 25 prevăzute.
În clasamentul general, pe primul loc s-a situat, aşadar, Vitali Buţ, urmat la 14" de compatriotul său de la aceeaşi echipă Kolss Mihailo Kononenko, la 15 secunde de sârbul Ivan Stevic (Tuşnad CT), de Sergiu Cioban (Republica Moldova-Tuşnad CT), la 21 secunde, Oleg Berdos (România-Tuşnad CT), la 21 secunde, Andrii Vasiliuk (Ucraina-Kolss CT), la 25 secunde etc.
În ce priveşte câştigătorii tricourilor distinctive, situaţia finală este următoarea:
- tricoul galben-BRD Groupe Societe Generale: Vitali Buţ (Ucraina - Kolss CT)
- tricoul alb-TNT (combativitate): George Bouglas (Grecia - Tableware)
- tricoul roşu-Bellotto (sprinteri): Henner Rodel (Germania - Univega)
- tricoul albastru-Apemin Tuşnad (cel mai bun rutier român): Oleg Bedros (Tuşnad CT)
- tricoul tricolor-COSR (cel mai bun ciclist român sub 23 de ani): Eduard Grosu (România)
- tricoul verde-Mol România: Victor De la Parte Gonzales (Spania - Tableware). (Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu