joi, 11 iulie 2013

Patru medalii de bronz pentru România la Universiada de vară de la Kazan



Joi, pe 11 iulie, atleta Carmen Toma a cucerit a 4-a medalie (a 3-a la atletism) pentru delegaţia sportivă a României la actuala ediţie a Universiadei de vară de la Kazan, obţinând bronzul la triplusalt, cu cel mai bun rezultat al sezonului pentru ea - 14,14 m. De altfel, Toma a avut o comportare remarcabilă, depăşindu-şi de nu mai puţin 3 ori cea mai bună performanţă a sezonului, cu o serie constantă la un nivel bun: 13,87 m, 13,93 m, 13,89 m, depăşită, 13,95 m şi, în ultima încercare, 14,14 m.
Întregul concurs de triplusalt feminin a stat sub semnul excelenţei, medaliata cu aur, Ecaterina Koneva (Rusia) reuşind, cu 14,82 m, recordul Jocurilor Mondiale Universitare, cu un centimetru mai bine decât compatrioata sa Tatiana Lebedeeva. Medalia de argint a fost câştigată de poloneza Anna Jagaciak - 14,21 m. Pe locul 4, pentru a ilustra dramatismul întrecerii, s-a situat Irina Ektova, din Kazahstan, cu 14,13 m.
Astfel, până în prezent delegaţia României are 4 medalii, toate de bronz, la JMU cu numărul 27, 3 obţinute de atlete - Andreea Ogrăzeanu, la 100 m şi 200 m, şi, joi, Carmen Toma, şi scrimera Sabina Pop, în prima zi.

* Irina Bulmaga (CS Politehnica Iaşi) punctaj maxim la turneul universitar de şah

Românca Irina Bulmaga, maestră internaţională, legitimată la CS Politehnica Iaşi, are maximum de puncte după primele trei runde ale turneului de şah din cadrul Universiadei de vară de la Kazan (Rusia), graţie celor două victorii obţinute miercuri.
Bulmaga a învins-o cu piesele albe pe Irina Ansrenko (Ucraina) şi cu piesele negre pe vietnameza Vo Thi Kim Phung.
Silvia Raluca Sgîrcea a remizat cu rusoaica Olga Ghiria, după care a câştigat cu negrele în faţa kazahei Madina Davletbaieva. Mădălina Maria Anuşca a câştigat meciul cu Avila Zaily Arbona (Aruba), după care a fost întrecută de unguroaica Eszter Dudas. Teodora Vasile a dispus de Lee Lee Yin (Malayezia), iar apoi s-a recunoscut învinsă de turkmena Bahar Halaeva.
La masculin, Teodor Anton a remizat cu armeanul Zaven Andriasian, iar apoi a pierdut în faţa ucraineanul Martin Kravţov. Alexandru Ovidiu Stanciu a câştigat ambele meciuri de miercuri, cu japonezul Kaname Satoh şi cu slovacul Marian Jurcik. Tiberiu Marian Georgescu a pierdut la azerul Vasif Durabaili, după care l-a învins pe Thabo Gumpo (Botswana), în timp ce Robert Hajbok a cedat în faţa turkmenului Hairula Haibaev, iar apoi l-a învins pe nepalezul Pursottam Chaulagain.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU
***
ULTIMA ORĂ: La Universiada de la Kazan, România a mai cucerit astăzi două medalii de aur, prin atleta Roxana Bîrcă (5.000 metri) şi luptătorul Ştefan Gheorghiţă (cat. 84 kg, la lupte libere).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu