miercuri, 24 iulie 2013

Turneu de aur la arenele de tenis CFR Iaşi



Arenele CFR Iaşi au găzduit recent „Cupa DPD” la tenis, care a fost un turneu de categorie superioară GOLD, dedicat sportivilor amatori.
Circuitul Tenis Partener, din care a făcut parte şi turneul ieşean, este clubul tuturor amatorilor de tenis din România şi nu numai, deoarece la el participă şi sportivii din Republica Moldova. Peste 50 de sportivi, de la începători la experimentaţi, au ales să îşi petreacă timpul liber practicând tenisul într-un mod organizat şi au format astfel o comunitate dinamică care încurajează un stil de viaţă sănătos şi activ, totul fiind posibil la arenele de CFR Iaşi, sub conducerea antrenorilor Raluca Aghion şi Vergil Aghion.
Competiţia denumită ”Cupa DPD” a avut loc în probele de simplu şi dublu. La simplu s-a jucat pe nivelurile 5,6 şi 7, iar la dublu pe nivelul 6. După meciuri aprig disputate pe tablourile de calificări şi pe cele principale, am consemnat următoarele rezultate în fazele superioare ale competiţiei ieşene:
SIMPLU:
- Nivelul 5:
Semifinale:
Cătălin Botezat (favoritul nr. 3) - Lucian Ionel Întuneric (nr. 1) 6-3, 6-4;
Ciprian Nanu (nr. 4) – Irinel Dan 7-6 (8), 6-0;
Finala:
Cătălin Botezat – Ciprian Nanu 6-0, 6-0.
- Nivelul 6:
Semifinale:
Sebastian Petrariu (nr. 4) – Tudor Ghilescu (nr. 1) 6-4, 6-4; 
Viorel Motoc (venit din calificări) – Tudor Ştefan Gheorghiţă (venit din calificări) 7-5, 6-4;
Finala:
Viorel Motoc – Sebastian Petrariu 6-2, 6-2.
- Nivelul 7:
Semifinale:
Octavian Constantin Stan – Alin Opincaru 6-4, 6-4;
Ştefan Hunceac – Ştefan Vlad Mardare (nr. 4) 6-3, 6-0;
Finala:
Octavian Constantin Stan – Ştefan Hunceac 7-6, 5-7, 6-0.
DUBLU
- Nivelul 6:
Semifinale:
George Ciprian Chelaru / Miu Dunitru Florescu (nr. 1) – Adrian Apostu / Ciprian Nanu  5-7, 6-4, 6-4;
Tudor Ştefan Gheorghiţă / Tudor Ghilescu (nr. 2) – Diana Iacob / Cristian Mihai Iacob 6-2, 6-2;
Finala:
George Ciprian Chelaru / Miu Dumitru Florescu - Tudor Ştefan Gheorghiţă / Tudor Ghilescu 6-2, 6-4.
Putem remarca aportul la acest turneu a jucătorului de numai 14 ani, Tudor Ştefan Gheorghiţă (din Iaşi, semifinalist la simplu şi finalist la dublu), dar şi lupta din teren a seniorului Miu Dumitru Florescu (56 ani, din Iaşi), care s-a impus la dublu alături de mai tânărul său partener George Ciprian Chelaru (33 ani, din Ciurea-jud. Iaşi).
De asemenea se remarcă prezenţa în semifinala probei de dublu a familiei de ieşeni Diana Iacob (doar 12 ani !) şi Cristian Mihai Iacob (44 ani), fiică şi tată !
La nivelul superior 7, în proba de simplu putem menţiona jocul excelent practicat de câştigătorul Octavian Constantin Stan (din Piatra Neamţ, 36 ani), care s-a impus în toate meciurile disputate fără a face parte de pe lista favoriţilor. Chiar dacă a venit din calificări, debutantul Viorel Motoc a câştigat la nivelul 6, iar nivelul 5 a fost “adjudecat” de Cătălin Botezat (favoritul nr. 3).
Următorul turneu de tenis pentru sportivii amatori, de la arena CFR Iaşi, este programat în zilele de 3 şi 4 august 2013 şi va fi denumit Cupa Tenis Partener.
În continuare, în perioada 9-18 august, CS CFR Iaşi va organiza în propria arenă, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi FR Tenis turneul internaţional masculin de tenis Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu