joi, 11 iulie 2013

Bara / Buzean – Husaric / Sliusar, în finala probei de dublu la arena CFR Iaşi


Cuplul Diana Buzean (ex-Enache) - Irina Maria Bara

Joi, pe 11 iulie, în cadrul turneului internaţional feminin de tenis denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi au fost programate ultimele cinci partide din optimile de finală ale probei de simplu şi cele două semifinale ale probei de dublu.
Rezultatele consemnate au fost următoarele:
Simplu, optimile de finală:
- Diana Buzean (nr. 1) - Gabriela Duca 6-2, 6-2;
- Georgiana Pătraşc - Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova, nr. 8) W.O. - retragere pe motive medicale Vdovenco;
- Anaeve Pain (Franţa) - Alexandra Damaschin (nr. 4) 6-3, 6-2;
- Marie Benoit (Belgia, nr. 5) - Ana Bianca Mihăilă 6-2, 6-0;
- Simona Ionescu - Julia Stamatova (Bulgaria, nr. 2) 2-6, 6-3, 6-3.
Dublu, semifinale:
- Anita Husaric (Bosnia-Herţegovina) / Kateryna Sliusar (Ucraina) - Nadezda Gorbachkova (Rusia) / Julia Helbet (R.Moldova) 6-2, 7-5;
- Irina Maria Bara / Diana Buzean (nr. 1) - Ştefania Hristov (din Iaşi) / Patricia Lăncrănjan (din Braşov) 6-2, 6-0.
Ultimul meci din semifinalele probei de dublu, care a durat doar o oră, a fost la discreţia cuplului Bara / Buzean, cel care se pregăteşte la clubul Dafora Mediaş, acolo unde se antrenează şi ieşenii Laura Enea, Bogdan Apostol şi Teodor Leahu.
În setul I, de la scorul de 3-2, cuplul Bara / Buzean a câştigat în continuare 9 game-uri consecutive şi meciul în doar 2 seturi.
La finalul partidei, Diana Buzean (nr. 1 al competiţiei la simplu şi dublu) ne-a declarat: "Nici un meci nu seamănă unul cu altul şi chiar dacă azi am câştigat mai uşor, vineri, în finala probei de dublu vom avea un meci extrem de dificil în faţa cuplului Husaric-Sliusar. Personal, mâine voi avea şi un meci dificil în sferturile de finală de la simplu, unde o voi întâlni pe Ioana Ducu, care a jucat recent la Wimbledon. Desigur, îmi doresc victoria în ambele partide de vineri, mai ales că aici, la arena CFR Iaşi, m-am simţim mereu foarte bine !”.
Vineri, pe 12 iulie, se vor disputa la arena de tenis CFR Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă, cinci partide, după cum urmează:
Proba de simplu (sferturile de finală):
- Pe terenul 1, de la ora 10.00: Diana Buzean (nr. 1) – Ioana Ducu şi Raluca Elena Platon (nr. 3) – Georgiana Pătraşc;
- Pe terenul 4, de la ora 10.00: Marie Benoit (Belgia, nr. 5) -
Anaeve Pain (Franţa) şi Elena-Teodora Cadar (nr. 6) - Simona Ionescu.
Proba de dublu (finala şi festivitatea de premiere):
- Pe terenul 1, de la ora 16.00: Irina Maria Bara / Diana Buzean (România, nr. 1) - Anita Husaric (Bosnia-Herţegovina) / Kateryna Sliusar (Ucraina).
În cadrul festivităţii de premiere a probei de dublu, Clubul Sportiv CFR Iaşi şi firma TOPKINETO (manager: Alexandru Lefter) va oferi câteva premii speciale unor jucătoare din cadrul turneului moldav.
Sâmbătă şi duminică sunt programate semifinalele şi finala probei de simplu, ultima, pe 14 iulie, de la ora 11.00, chiar de ziua naţională a Franţei.
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu